Ağıl , nam ı diğer ,Dirsek koyu ;
Marmaris ya da Yeşilova körfezinden gelirken Hisarönü körfezine girişte hemen sancağınızda kalan bu koy un denizi gerçekten güzel ve temiz..
Dibe kadar gidip sancakta orada girintiye 15-20 m. Ye demir atıp kıçtan koltuk alıyor ya da önünde 8-10 teknelik bir iskelesi olan restoran ın bu paralı iskelesinde yer varsa oraya bağlanıyor yatlar.
''İçindeki vahşi hayvan dışarı çıkmış'' yatçılar nedeniyle kıyıdan koltuk alamazsanız bu koyun önünde yine 20 m. Ye demir atıp bekliyor insanlar ki ben vardığımda Hasan reisin iskele tarafında iki tekne ilerisinde böyle bir adam yüzünden bir boşluk oluşmuştu ve Hasan reisin uyarısı ile ben de yanaşamadım oraya.
Adam tek başına üç teknelik yeri işgal etmiş gelen giden yatçı ile kavga ediyor yanaştırmıyormuş.
Dedim ya ,yeni trend bu ; Denizi parselleyip o bölgeyi sahiplenecek ve yanınıza geleni gideni kovalayacaksınız. Öyle bizim bildiğimiz ''Denizci kültürü'' filan aramayın , ''Vahşi Güney'' olmuş oralar
Dirsek te elektrik su alacağınız bir yer veya market-bakkal türü bir yer yok.
Restorant da ne yenir içilir onu da ben test etmedim ortama bakınca.
Benim yanaştığım yerde hemen yanımdaki balıkçı teknesinde bir ana kız Katmer ekmeği yapıyor ve sonra motorlu bir kayıkla dolaşıp satıyorlar, biraz pahalı (7 TL) ama 2 kişiyi doyuruacak büyüklükte,, e dağ başında katmer yapıp teknenize kadar mazot yakıp servis te yapıyorlar makul karşılamak lazım.
Bu ana kız olmasa veya oraları bilip hazırlıklı giden Hasan reis ya da böyle yazan bir Öcal yoksa aç susuz kalırsınız bu yeni moda olmuş yerde , Suyunuz ve kumanyanız hazırlıklı gidin oraya.
Sancağımdaki Restaurant ın İskelesinin olduğum yerden görünüşü,
İskele tarafımdaki tekneler ,
Hasan reisin yanaştığı tarafın fotoğrafı yukarıda yayınlamıştım ,benim olduğum taraf Hasan reisin kamerasından , arkada sancağımdaki tekne o katmer teknesi ;