Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tiryaki sen bu balıktan gördün mü?

• *
Tiryaki sen bu balıktan gördün mü?
OP: 16 Haziran 2017, 07:49:37
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Tiryaki sen bu balıktan gördün mü?
#1: 16 Haziran 2017, 08:37:31
Bu ne muazzam bir şey böyle.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#2: 16 Haziran 2017, 08:46:46
Seyrederken aklıma takıldı, ya bölgede dişi yoksa  :P
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#3: 16 Haziran 2017, 08:47:04
Bizim buralar bu veletlerle dolu ama bu figürleri onların yaptığını bilmiyordum. Muhteşem!
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#4: 16 Haziran 2017, 08:47:46
İlginçmiş ,hakikaten.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#5: 16 Haziran 2017, 08:49:19
Balon balığıyla akraba diye biliyorum; ayrıca balon balığı da zehirlidir diye bilirim....
  • IP logged

• *
#6: 16 Haziran 2017, 09:08:01
Muhteşem. En çok dikkatimi çeken, şaheserini canlılığın neredeyse hiç olmadığı bir alanda yapması. Gerçekten ilginç.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#7: 16 Haziran 2017, 10:36:28
İlk defa böyle bir videoya denk geldim , inanılmaz güzel ve ilginçmiş .
  • IP logged

• *
#8: 16 Haziran 2017, 14:44:53
İnsanoğlu diğer canlılara akılsız diyor ya :o,  çok ilginç gerçekten.
  • IP logged

• *
    • instagram
#9: 18 Haziran 2017, 01:18:35
Bizim buralarda hiç sevilmez çok kısa sürede tüm Doğu Akdenizi ve Güney Egeyi istila ettiler. Diğer türlere çok ciddi tehdit oluşturuyorlar. Balıkçıların da kabusu çünkü papağan gagası gibi yekpare dişleri var ve olta düşmanı. Bizim buralarda 0'dan 60-70 metre derinliğe kadar görülüyorlar. Eskiden 30-60 metre arası derinliklerden bolca mercan yakalardık artık hiç kalmadı. Bir nedeninin de bu balon balıkları olduğu söyleniyor. Artık mercan balığına 80 metreden sonra rastlıyoruz... 
Bu belgeseli izlediğimde ben de çok etkilenmiştim. Dalış esnasında bu balıkları izlemek çok keyifli ama yoğunluklarını gördüğünüzde diğer türler için gerçekten ürküyor insan...
Tabii bir tek bu tür değil kızıl deniz üzerinden daha birçok tür gelmeye devam ediyor.. 2 yıldır Aydıncık'ta  zehirli aslan balığını da görüyoruz... yakında o da yayılmaya başlayacaktır..
Balon balığı temasla herhangi bir tehdit oluşturmaz pasif zehirli bir balıktır ve toksinlerini tükettğimizde alırız. Tetradotoksin (TTX) denilen denizlerdeki en güçlü toksinlere sahiptirler. Balon balığı TTX'i kendisi üretmez o da tükettiği diğer canlılardan alır ve derisinde karaciğerinde ve bağırsaklarında biriktirir.
TTX insanlara beslenme yolu ile geçer ve zehirlenme vakalarında ilk 24 saatin önemli olduğu belirtilir. Bu sürede bütün sinir sistemini etkileyerek önce felce en sonunda solunum sistemini etkileyerek ölüme neden olabilir

Peki neden insanlar bu kadar tehdit içeren bir türü tüketmek için neden inat ediyor? Çünkü değme balığa taş çıkarır, harika bir lezzeti var da ondan...
Kabaca anlatmak gerekirse derisi tamamen soyulmalı, karın zarı zedelenmeden patlatmadan temizlenmelidir. Tabii kesinlikle önermiyorum, kesinlikle tüketilmemeli. İlk zamanlar küçük olanlarını çok tükettim. Ne lagos ne de başka bir balık gerçekten güzel bir tadı var.  4-5 kiloluklarını dahi yakaladım ama bu boydakileri korkudan tüketmedim. Ben de son 8-9 yıldır tüketmiyorum çünkü şalterimi ne zaman indirir emin değilim 😅

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#10: 18 Haziran 2017, 08:03:04
Alanya da turşstler için bu balon balığı tutma gezileri düzenleniyor. Bildiğin çelik tel ucuna bağlanmış koca koca iğnelere tavuk parçaları takılıyor ve bu balık tutuluyor.

Birşey yapmanıza gerek yok. Zaten nasıl bir vahşilikse gelip saldırıyor hayvan ne olduğuna bakmadan. Ermanın dediği gibi balıkçılar nefret ediyor bu balıktan ve öldürüp, tekrar denize atıyorlar.

Bildiğim kadarı ile Japonya da çok pahalı bir balık. Özel ustaları var. Ona ramen japonya da her yıl ciddi sayıda insan bu balığı yediği için ölüyormuş.

Japonlar , lezzeti için değil , kendilerinin ne derece cesur olduklarını göstermek için yiyormuş bu balığı.. Rus ruleti gibi yani.. :)
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#11: 18 Haziran 2017, 14:08:41
Japonlar , lezzeti için değil , kendilerinin ne derece cesur olduklarını göstermek için yiyormuş bu balığı.. Rus ruleti gibi yani.. :)
Amerikadaykene cesaretimi göstermek için birkaç kere suşisini yedim, sonra bi aydınlanma geldi, onun bi lokması fiyatına diğerlerinde 4-5 parça yiyebildiğimi farkedince bıraktım! :D

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

Yukarı git