Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Zorlamasam Hiç Bir Şey Alamayacağım

• *
Zorlamasam Hiç Bir Şey Alamayacağım
OP: 14 Haziran 2017, 16:17:54
Merhabalar efendim...

Geldik madem bir iki kelime karalayalım. Hikaye çok ama yazacak vakit yok.

Konumuzun özü ihtiyacım olan malzemeleri arayıp bulamamam. Bulduğum malzemenin piyasada olmaması yada üretilmiyor olması gibi çeşitli bahaneler. Bunlar bir değil iki değil. Oldukça uzun bir liste halindeler. Birazda titiz yapımdan kaynaklanan illa istediğim olacak takıntısı işleri bazen çıkmaza sokabiliyor. İlk olarak halatlardan başlamak istiyorum. Sırasıyla ve fırsat buldukça bir çok malzemeye değineceğim.

Funadama'nın bir çok halatı eski ve solmuş durumda. Ayrıca hepsini zamanında beyaz üzeri puantiyeli olarak donatmışlar. Tekneye renk katmak istediğimden ayrıca her iş için uygun halat kullanmak istediğimden incelemi sıkı tuttum. Yerli kaliteli üretim yapan iki tane firmanın ürünlerini inceledim. İkisi ilede telefonda görüştüm. Katologlarında farklı renk ve özellikte halatlar olduğunu ve bunları gözümle görmek ve elimle dokunarak tercih etmek istediğimi ilettikten sonra nerede görebileceğimi sordum. Aldığım cevap tabiki şaşırtmadı beni. Showroomumumuz bulunmamakta bayilerimizden görebilirsiniz cevabı geldi. Peki bayilerinizde tüm ürünler var mı soruna cevap alamadım.

Konuşmalarda ve internette ürün çeşidi bakımından Kaya halatın internet sayfasından ihtiyacıma uygun ürünleri ve zevkime göre renk tercihlerimi yaptım.

Fabrikayı aradım ve ihtiyacımı belirttim. Avcılardaki bayilerine durumu anlatan bir mail attılar. Bana da bayinin benimle iletişime geçeceğini belirtiler. Tabi ki bayi arayıp sormadı. Üzerine bayiyi aradım. Mail ile cevap vereceklerini söylediler. Mail gelmedi. Ertesi gün tekrar aradığımda ellerindeki stokları whatsaptan göndereceklerini söylediler. Tabi o mesajda gelmedi. Bunun üzerine ertesi sabah tam iki saat boyunca yirmi küsür tane bayisini tek tek arayıp istediğim 7 tane ürününün olup olmadığını sordum. Konuşmalar tam bir komediydi. Ciddi çalışan çok az bayi olduğunu söyleyebilirim. Netice olarak sadece bir tane ürünü bulabildim. 6 adet ürünü bulamadım.

Aşağıdaki cümle ile biten uzunca bir mail daha yazdım fabrikaya

Netice itibariyle bir müşterinizi yani beni memnun edemediniz. Unutmayınız ki en iyi reklam müşteri memnuniyetidir. Bana yaşattığınız bu zaman kaybını ve firmanızın olmayan ürünleri sanki üretiyormuş gibi lanse ettiğinizi bulunduğum tüm denizcilik camialarında paylaşacağımı özellikle belirtirim.

Bu maili yazdıktan 10 dakika sonra fabrikada satış müdürü telefon ile aradı. Durumu bir kez de ona sözlü ifade ettim. Bir ara oldukça gerildik. Ama uzun sürmedi. Konuşma tatlı bir şekilde sonlandı. Özel olarak üreteceklerini söyleyip (bir iki tanesinde farklı renk sundular bende kabul ettim) 10 günlük bir süre istediler. Aynı gün toplam tutarı ve hesap numaralarını belirtiler eft lerini yaptım. Dünde kargoya verdiler. Bugün yarın elimde olacak ürünler.

Olayın özetine gelir isek bir halat tedariği için neredeyse bir kaç gün emek sarfetmem, onlarca telefon görüşmesi ve bir sürü mail yazmam gerekti. İlk andan ciddi bir şekilde ilgilenmeleri tabi ki daha güzel olurdu. Müşterilerine verdikleri ilk tepki için eleştirilmeyi ve benim uzun ısrarım sonucu memnuniyetimi sağladıkları içinde teşekkürü hak ediyorlar.

• IP logged

• *
Akü
#1: 14 Haziran 2017, 16:36:09
Funadama iki yıldır karada idi. Ocak ayında Türkiye'ye getirmek için seyire hazırlarken akülerinin yolda bizi sıkıntıya sokma ihtimaline karşı yola çıkmadan Varta marka bir adet motor  (95) ve bir adette servis aküsü (180) alıp tekneye koymuştuk. Kış sezonu olmasından dolayı bauhaustan başka açık dükkan  yoktu. Bauhaustada Varta Dual purpose model marin kullanıma uygun akü seçiminde bulundum. Global bir marka olmasından dolayı aynı ürünü Türkiye'dede temin edebileceğimi düşündüm. Neden 2 tane 180 almadın diye sorar iseniz cevabım Hırvatistan'da özelliklede kış sezonunda fiyatlar inanılmaz derecede uçuk olacaktır.

Geçen hafta internette arayışlar ve bir kaç Varta bayisini arayıp bulamadıktan sonra Türkiye Distribütörü ile iletişime geçtim. Durumu izah ettim. Aynı model aynı amper akü ihtayacım olduğunu. Diğer akümün 4 aylık ve yeni olduğunu, global marka olmalarına güvendiğimi ve daha bir sürü kelam edip ihtiyacımı gidereceklerine inandığımı ifade ederek görüşmeyi sonlandırdık.

Görüşmemizde firma tek bir aküyü ithal edemeyeceğini ısrarla dile getirdi.

Netice olarak arttırılmayı bekleyen bir akü kapasitesi, mevcut yeni aküsünü atıl duruma düşürmek istemeyen "bir ihtiyaç yerine iki akü almak istemeyen" bir donatan ve aslında global olmayan bir firma olarak durum şuan beklemede....
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: Zorlamasam Hiç Bir Şey Alamayacağım
#2: 14 Haziran 2017, 17:16:48
İrfan hoşgeldin, çok sevindim seni burada gördüğüme.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#3: 14 Haziran 2017, 18:06:53
İrfan dünyaya kızmış da gelmiş, hoş gelmiş :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

B

Burak Doneray

#4: 14 Haziran 2017, 18:17:54
Merhaba Irfan malesef Gocekte de durum daha farklı değil sadece bize sunduklarıyla yetinmek durumunda kalıyoruz .Kaya halattan memnun kalacağını düşünüyorum seninle aynı durumu Dyneema serisinde ben yaşıyorum buradaki bayilerinden istediğini bekleyerek alabiliyorsun fakat liste fiyatları üzerinden az bir indirimle Ellerindeki renk ve seriden birşey seçtiğiniz zaman ciddi indirimler yapabiliyor bayiler 100 metre halata motorsiklet parası ödeyince insan ister istemez istediği renk olsun istiyor. Umarım iyi bir indirim alabilmişsindir.

Funadama ile seyehatini takip etmiştim hatta zelloda konuşmuştuk Volvo 2003T yakıt tüketimi hakkında Umarım yakıt tüketimin düşmüştür benim hala 1.3 ile 1.5 lt arasında tüketimim  6 kn hızda.Ben Servis aküsü olarak Varta H17 105 Ah lik 3 adet aküsünü kullanıyorum 2. senesi fena değil ucuz sayılabilecek bir modeli sanırım akü alırken seçtiğiniz akü modelinin en yeni tarihlisini ve bir anenometre ile voltajını ölçerek almak gerekiyor beklemiş yada 12.8V altına düşmüş aküyü almamak lazımmış.Tekrar merhaba.

(Akü volatajını ölçerek alma olayını Westmarinede şahit oldum yaşlı bir ingiliz elinde alet bütün aküleri ölçüyordu ne yapıyor bu kaçık akülerin hepsi sıfır paketinde diye düşünmüştüm biraz sesli düşünmüşüm satıcı çocuk abi yabancıların işi bilenlerinin hepsi böyle alıyor demişti)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2017, 18:28:49 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

#5: 14 Haziran 2017, 18:53:37
Not: 12.8 V  değerini yanlış hatırlıyor olabilirim.
  • IP logged

• *
#6: 14 Haziran 2017, 21:30:46
Vay... İrfan biladerim de gelmiş.. Halat malat boş verin.. Teknede benim ihtiyacım olan en önemli şeyi tedarik etmiş.. Küba dumanı.. Hem de en kalitelisinden.. Bir dahaki sefere yaşlı bastonlu zenci bir yürüyen adam var mı ona bakarız artık.  !O__

Bu arada tekneyi görünce , irfan ın neden uzun zamandır bu marka ve modelin peşinde olduğunu anladım. Gerçekten çok denizci duruyor. Bu vesile ile hayırli olsun İrfan. Hep iyi günlerin olsun bilader..

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
#7: 15 Haziran 2017, 09:31:31
Burak biladerim,
ikinci kez yazdığın için dayanamadım yazıyorum. :)
Değiştirdiğin halatlara talip olabilir miyim?
Benim halatların bazıları tekne ile yaşıt diyeceğim ama gülerler diye çekiniyorum . :-[
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
#8: 15 Haziran 2017, 10:31:29
İrfan reis,

Hoş gelmişsin
  • IP logged

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#9: 15 Haziran 2017, 10:52:42
İrfan Kardeşim

Burada da beraberiz. Kolay gelsin.

İstenen malzeme konusunda hep yetersiz bizim esnafımız. mevcut kalemler sınırlı ve fazlasını temin konusunda son derece isteksiz oluyorlar. Yatırım yaptıklarını paraya çevirmek kaygısı ile sanki.
  • IP logged

• *
#10: 15 Haziran 2017, 12:47:16
İrfan hoşgeldin, çok sevindim seni burada gördüğüme.

Hoşbulduk Ahmet'im. Gönüllerimiz bir herzaman. Bu güne kısmetmiş gelmek.

İrfan dünyaya kızmış da gelmiş, hoş gelmiş :)

Aksine hiç olmadığım kadar sakinim. Bu sakinliği de hayatımın her alanına yaymaya çalışıyorum. Tabi ihtayacın olan herşeyi günlerce arayıp netice elde edemeyince sakinliği korumak için ekstra çaba gerekiyor. Hoş gördüm, hoş buldum.

Burak kardeşim merhaba. Hatırlıyorum tabi ki zellodaki konuşmalarımızı. Halatı tedarik ettiğime sevindiğimden indirim durumlarına girişmedim. Geldiğimden beri mazot ne kadar tüketiyorum hiç ilgilenmedim inan.

Ersin afiyet olsun bilader. Kısmetinde var mış.

Utku abi bana laf atmamışsın ama ben sana atayım. Merhaba yaşlı kurt denizci Utku abim.

Serkan kardeşim hoşbuldum.

Aziz abim seviyorum seni.

• IP logged

B

Burak Doneray

#11: 15 Haziran 2017, 13:06:19
Burak biladerim,
ikinci kez yazdığın için dayanamadım yazıyorum. :)
Değiştirdiğin halatlara talip olabilir miyim?
Benim halatların bazıları tekne ile yaşıt diyeceğim ama gülerler diye çekiniyorum . :-[

Utku Reis Değistirdiğim mandarlar Ana yelken,Cenova herikiside yarısı 5mm celik tel yarısı halat tele örulerek yapilmis  ve artık kullanılması güvenli değil. Spinnaker mandarım 35 metre  18. metresinde sürtünmeden kaynaklı dış korumasında aşınma var tel olanlarda mevcut aşınmalar var kullanılacak gibi olsa değiştirmezdim .Hangi halatlarının değişmesi gerekiyor gelip bakarız illa dyneema halat alınacak diye bir şey yok diger halatlar aşırı pahalı değil zaten gezi teknelerinde dyneema halata gerekte yok varsın biraz esnesin.Yakında Sizleri ziyarete geleceğim orada bakar değişmesi gerekenleri değiştiririz. Selamlar.
  • IP logged

C

Cem Eğrikavuk

#12: 15 Haziran 2017, 13:10:48
12.8 volt biraz iddialı geldi. 12.7 ve hatta 12.6 ile yetinmek gerekebilir.

Aynı oranda önemlisi akünün yaşı. Üretim tarihi yazması kıymetli. Bu yüzden satışı az ithal ürünler riskli.

İkinci aküyü aynı marka model kapasite kullanmak ile ilgili bir kabul var. Ama teknik dayanakları şüpheli:

https://www.morganscloud.com/2011/10/03/mixing-battery-sizes/

Aynı aküleri kullanmakla ilgili argümanların çoğu UPS sektöründen geliyor ve sanırım onların deşarj hızlarında geçerli. Bizim servis aküleri ise çok daha düşük akımlarda çalıştırıyoruz.

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
#13: 15 Haziran 2017, 13:40:27
İrfan'cığım tekneni keyif ve sağlıkla kullan,hoş geldin aramıza :)
Burak'cığım benim mandarların orijinalleri de aynen senin söylediklerin gibi idi.
Çelik halat örme idi ve çelik teller atma yapmıştı(deyimi uydurdum) ben de sadece kalınlığına uyan halatlar ile
kafama göre değiştirdim,ama pek uymadı galiba.  :'(
Zaten son zamanlarda yazlık işi hırs yaptırdı.Bir an evvel bitirmek için teknenin yolunu unuttuk. :(
  • IP logged
DeDe

B

Burak Doneray

#14: 15 Haziran 2017, 13:56:56
Doğru yapmışsın Utku Reis  Bende yeni mandarları sadece halat olarak değiştiriyorum .Burada çelik tele halat örebilecek güvenilir birisini bulmak imkansız .Mandarlar sadece çelik tel ise direkteki makaraya bakmak lazım halat için uygunmu diye büyük olasılıkla değildir ama halat ile örme tellerde makara sadece halat için genelde uygundur. Direğe çıkmadan dürbünle bakarak makaraya bakabilirsiniz.Selamlar.
  • IP logged

Yukarı git