Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Can Yeleği Ne Zaman Takılmalı? Hadi tartışalım.

• *
Tek başınayken her zaman takılmalı, diğer zamanlarda ben olsam gene takardım herhalde... Güzel bir yelken seyrinde iken basit bir nedenle bile olsa havuzluktan çıkmak gerekecekse önce can yeleğini takıp sonra mı gideceğiz ? Dönünce gene mi çıkartacağız ? Bence biraz garip olur.. :D
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Bülent senin soruna cevabım:

. Ama tekrar belirteyim benim can yeleğim yukarıda ki gibi olduğu için sıcak o kadar etki etmiyor..

Benzerlerini kullanıyorum ben de. Ama alıntıladığım satır için şunu diyeyim; Temmuz-Ağustos'ta bekliyorum buraya. Bir Kıprıs yapıp gelelim. :)

Bunu sen istedin..  C:-)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
:)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Hüseyin abi, benim tecrübem şu;

a) Hareketinizi engellemeyecek,
b) Suya düşmenizi engelleyecek uzunlukta. Tekne boyu ile orantılı.

Ben çift taraftan bağlanıyorum. Her bir kol takribi 1 metre. Daha uzun mesafaye gereksinimim olacaksa, uzatabilirim.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Adı can ipi olsun veya göbek bağı. Bu bizi tekneye bağlayan halatın uzunluğu ne kadar olmalı?

Hüseyin Kaptanım
Ben de lastikli olanı buldum, onu kullanıyorum.

Hüseyin abi, benim tecrübem şu;

a) Hareketinizi engellemeyecek,
b) Suya düşmenizi engelleyecek uzunlukta. Tekne boyu ile orantılı.

Ben çift taraftan bağlanıyorum. Her bir kol takribi 1 metre. Daha uzun mesafaye gereksinimim olacaksa, uzatabilirim.

Bülent Abi,
Lastikli olanlarından al bir tane.. Ben de eskiden halat gibi olanı kullanıyordum ama fazlasını elimle tutmazsam illa bana çapariz veriyordu...

http://www.eastmarine.com.tr/guvenlik-halati-3-kanca-ciftli

akçesine değiyor...

• IP logged
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2017, 15:31:37 Gönderen: Murat Ayduk »

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Burada ekleme yapayım..

1. Jack Lines : Güvenlik halatları.. Güverte de düşmeden güvenli dolaşmak için teknede boydan boya, mümkünse kesintisiz yoksa max 1 kesintili ve yassı kayış/kemer halatı gibi olan sıkı örgülü kordondan halatlar ile yapılmalıdır. hala sancak iskele mi yoksa ortadan tek halat mı tartışılır.. Ben ortadan tek yapacağım..

2. Can Halatı : Güvenlik halatına sizi bağlayacak ekipman.. Bir ucu can yeleğinde ki mapaya bir ucu mafsallı açılır kilit ile takılır. Bu kilitin kolay atılır ama aynı zamanda sağlam olması önerilir. Diğer ucu aynı şekilde güvenlik halatına takılır ve dolaşım güvenli sağlanır. Genelde lastikli olanlar tercih edilir. Boyu gergin halde iken kişinin çenesinin altına gelmesi makbuldür. Uzunu asla güvenli değildir.. Direk dibinde ek güvenlik önlemi alınmalıdır. Ben çift kanca kullanıyorum. Biri güvenlik halatında biri direk üzerinde mapa..(bu koç boynuzuna takılan sağlam kasalı, radanzalı bir halat da olabilir)
  • IP logged

• *
Ben sadece güvenlik halatı değil, her bir nokta için , can yeleğine bağlı güvenlik halatı kullanıyorum.

Kriter , her havada her şekilde teknenin her noktasına güvenli şekilde ulaşmak.

Yelken açamayacak kadar sert havada, Tayo Mar ın 15 Derce yattığı havadan bahsediyorum, böyle durumlarda , kamara girişine oturuyorum.

Termosta çay, önümde navionics, otopilot tekneyi götürüyor. Böyle havalarda , havuzluğa sadece rota düzeltmek için çıkıyorum, İlk fırsatta da bunun uzaktan kumandasını alacağım.

Sadece bağlanmak ta yetmiyor. Bazen bağlanmamak ta önemli.

Geçen yıl , şarköy önlerinde , motor seyri ile altı knot hız ile yol alıyordum. Meşhur üçlemelerden geldi. İlk dalgada civadra dahil ön güverte kayboldu. Daha doğrulamadan ikincisi geldi.. O hızla giderken suya saplanıp kalacağım sanmıştım.

Madem can yeleği konuşuluyor şu tek el kuralını da hatırlayalım. Bir elimiz mutlaka sağlam bir yeri tutuyor olmalı ve teknede öyle hareket etmeliyiz.
  • IP logged

• *

Termosta çay, önümde navionics, otopilot tekneyi götürüyor. Böyle havalarda , havuzluğa sadece rota düzeltmek için çıkıyorum, İlk fırsatta da bunun uzaktan kumandasını alacağım.

Öyle elektronik şeylere ne gerek var otopilot düğmesine uzanmak için ahşap bir sopa yap tamamdır. Severiz ahşabı dimi ama..  ;D ;D
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

e

erdal duran

Öyle elektronik şeylere ne gerek var otopilot düğmesine uzanmak için ahşap bir sopa yap tamamdır. Severiz ahşabı dimi ama..  ;D ;D
Bu espriyi tuttum. ;D
  • IP logged

• *
Tayomar'da navionics ve otopilot mu var?
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *

Benzerlerini kullanıyorum ben de. Ama alıntıladığım satır için şunu diyeyim; Temmuz-Ağustos'ta bekliyorum buraya. Bir Kıprıs yapıp gelelim. :)
Terli bir halde pontona inmek, ölü olarak kıyıya vurmaktan iyidir.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2017, 20:12:14 Gönderen: Erol Yapıcı »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Tayomar'da navionics ve otopilot mu var?
Abi daha neler varda yazmıyor. GPS var chartplotter var DSC li telsiz var damacana var hatta üstünde pompası bilem var.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Rüzgar dümeni de var ama. Malum bocurumu rüzgar dümeni olarak ta kullanıyor bu aciz kulunuz.

Hadi söyleyeyim.. Nasılsa duyulur , ırgat bilem var.. Redresör de var.. Doğrumu söyledim. ? Yani şehir elektriği ile aküleri şarj eden alet.

Güneş panelim de var. Aküleri canlı tutuyor.

Sonra seyir fenerlerimin içinde rnkli led lambalarım da var. Tüm ışıklar led.

Ama bunların yedekleri de var. Seyir fenerleri için gazla çalışan fitilli kandilleri de var.

Çakmak var , çakmak gazı var. Ama mutlaka kibrit var. Yetmedi şu kamplarda kullanılan çakmak taşi da var.

Alkollü ocak var, ama bağlıyken kahve  yapmak için Nurgaz ocak ta var.

Kahve değirmeni, çekirdek kahve var. Ama misafirler için neskafe de var.

Son olarak, Oğuz, o senin dediğin sopa dan da var..  :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Sobayı unutmayalım, bir de soba var. :)
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

e

erdal duran

Son olarak, Oğuz, o senin dediğin sopa dan da var..  :)

Ahmet Reis, sağlığımız açısından fazla uzatmasak iyi olacak, Ersin Reis adresi yukarıda göstermiş ;D.
  • IP logged

Yukarı git