Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Masal'ın Seyir Hazırlıkları.

Z

Ziya Gunes

Ynt: Masal'ın Seyir Hazırlıkları.
#15: 13 Haziran 2017, 08:43:12
Aradım buldum.
İsteyenler için torrent linki

magnet:?xt=urn:btih:cde7dc8463698e56e91a7e263d544ebb2ff20235&dn=Mediterraneo+%281991%29+BLURAY+1080p&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.leechers-paradise.org%3A6969&tr=udp%3A%2F%2Fzer0day.ch%3A1337&tr=udp%3A%2F%2Fopen.demonii.com%3A1337&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.coppersurfer.tk%3A6969&tr=udp%3A%2F%2Fexodus.desync.com%3A6969
  • IP logged

• *
#16: 13 Haziran 2017, 09:49:07
Bi de italyanca bileydik..
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#17: 13 Haziran 2017, 09:54:35
Ahan da şimdi yakalandın.
Demek İtalyan'ca bilmiyorsun.
Ersin'in bilmediği bir şey varmış ya artık rahat rahat uyurum. ;D
  • IP logged
DeDe

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#18: 13 Haziran 2017, 10:04:08
Gökova'ya giderken veya dönerken bir gün Fethiye'ye girersen DSC-Chartplotter NMEA bağlantısı hallolur sanırsam.. ;)

öZgür (mobil)

Bende isterim. Göcek'e geçeceğim bayramdan sonra. Yapalım benim aletlerin de arasını, konuşsunlar, anlaşsınlar...
Zamanlama uyarsa yaparız tabi, ben halen istanbulda çakılı durumdayım, temmuzda döneceğim.

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

Z

Ziya Gunes

#19: 13 Haziran 2017, 10:25:26
Bi de italyanca bileydik..

İngilizce altyazı var ister misin
  • IP logged

• *
#20: 13 Haziran 2017, 10:25:53
Yoksa şu gaydırı guppak elektrikli motorları mı denesem (akülü olanlardan). Tavsiyeniz olur mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir akadaşım Torqeedo (iyisiymiş) marka bir elektrikli motor aldı (aldığı tekneyle geldi). Geçenlerde denedik. Karaya falan çıkmak için gayet iyi ama biraz da gezeyim derseniz yolda bırakıyor.

Küçük beygirlerde benim favorim 2 zamanlı olanlar. Hem hafif hem sorunsuz. Ama sanırım artık üretilmiyor...
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#21: 13 Haziran 2017, 10:32:09
Hayatımın filmidir Akdeniz. İzledikten hemen sonra askere gitmiştim ve gittiğim yer, oradaki yaşantım neredeyse aynıydı :)
İzlemeyen kalmasın derim...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#22: 13 Haziran 2017, 10:42:05

...Bir komşum, bir kaç buzdolabı sahibi olunca kendisine yetmeyen panelleri yeniledi, eskilerini aldım. toplam 160 watt...

...Teorik olarak can salını, kıça yaptıracağım bir brakete koyacaktım...

Bülent Reis, güneş paneli bence tekneye eklenecek en önemli şey (doğru sözcüğü bulamadım :) ) Memnun kalacağınızdan eminim.

Bizim gibi kıyı seyri yapanlar için teknede bot varsa can salı taşımak gerektiğine pek inanmıyorum. Onun yerine seyirlerde el altında bir el telsizi, birkaç pet şişe su ve su geçirmez kap içinde telefon bulundurmak daha pratik geliyor. Bu sebeple ben can salını çıkarıp bodruma koydum. Ama hesap etmediğim bir şey var mı diye de düşünmeden edemiyorum. Bu kadar insan hem bot hem can salı taşıyorsa bir bildikleri vardır, ama nedir acaba?
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#23: 13 Haziran 2017, 11:26:12

...Bir komşum, bir kaç buzdolabı sahibi olunca kendisine yetmeyen panelleri yeniledi, eskilerini aldım. toplam 160 watt...

...Teorik olarak can salını, kıça yaptıracağım bir brakete koyacaktım...

Bülent Reis, güneş paneli bence tekneye eklenecek en önemli şey (doğru sözcüğü bulamadım :) ) Memnun kalacağınızdan eminim.

Bizim gibi kıyı seyri yapanlar için teknede bot varsa can salı taşımak gerektiğine pek inanmıyorum. Onun yerine seyirlerde el altında bir el telsizi, birkaç pet şişe su ve su geçirmez kap içinde telefon bulundurmak daha pratik geliyor. Bu sebeple ben can salını çıkarıp bodruma koydum. Ama hesap etmediğim bir şey var mı diye de düşünmeden edemiyorum. Bu kadar insan hem bot hem can salı taşıyorsa bir bildikleri vardır, ama nedir acaba?

Abi biz hayli açık seyir yapıyoruz-mecburen. Yani 100 millik tatil için 1000 mil yol yapanlardanız. Mersin'den Kaş veya Kekova'ya kadar hiç durmadan geliyoruz. Bazen ta Bodrum'a kadar. O arada Antalya körfezini geçiyoruz. Ortalama 20 saat bütün bağlantımız, hem görsel hem işitsel kopuyor. 40 mil kadar açığa düştüğümüz de oluyor. Eh insan da biraz daha fazla güvenlik istiyor burada. Yoksa sahiden ne kadar gerekli, üzerinde konuşmaya tartışmaya değer.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#24: 13 Haziran 2017, 12:35:51
Sevgili Bülent'in konu başlığını dağıttığım için darılmaz umarım.
............................

Meis konusu açılınca yıllar önce ki fotolara baktım.
Yaklaşık 10 yıl önce gitmişim, artık yıllar da, seyirler de birbirine karışmış iyice, yaşlanıyor muyum nedir? :)

Meis'e gideli çok olunca haliyle güncel bilgilerim olmadığından, reisleri yanıltabileceğim endişesi taşıdığım için ayrı bir başlık açmadım.

son fotograftaki benim ama 10 yıl önceki ben.. :)

Meis'liler, kendilerini Yunanlı hissetmiyorlar, biz Meis'liyiz diyorlar.

Çok anlamam ama mimari de daha çok İtalyan gibi..

Koyun girişindeki cami ise çok güzel restore edilmiş, bakımlı..

Dalış için ise yandaki koy da düşürülmüş bir italyan savaş uçağı bulunuyormuş. (Hakan Tiryaki Reis daha detaylı biliyordur)

Sevgiler..

.........................

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#25: 13 Haziran 2017, 12:43:10
Maalesef hemen karşımdaki adaya Şengen denen rezil icat yüzünden gidemedim. Hele ki Akdeniz filmini sayısız defalar izleyip, adayı kısmen ezberlediğimi de düşünürseniz ne derece sinirime dokunduğunu tahmin edebilirsiniz.
Uçak kısmına gelince, sadece Flying Fish'tekini biliyorum ama çok derinde.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#26: 13 Haziran 2017, 13:18:00
Sevgili Bülent'in konu başlığını dağıttığım için darılmaz umarım.
............................

Meis konusu açılınca yıllar önce ki fotolara baktım.
Yaklaşık 10 yıl önce gitmişim, artık yıllar da, seyirler de birbirine karışmış iyice, yaşlanıyor muyum nedir? :)

Meis'e gideli çok olunca haliyle güncel bilgilerim olmadığından, reisleri yanıltabileceğim endişesi taşıdığım için ayrı bir başlık açmadım.

son fotograftaki benim ama 10 yıl önceki ben.. :)

Meis'liler, kendilerini Yunanlı hissetmiyorlar, biz Meis'liyiz diyorlar.

Çok anlamam ama mimari de daha çok İtalyan gibi..

Koyun girişindeki cami ise çok güzel restore edilmiş, bakımlı..

Dalış için ise yandaki koy da düşürülmüş bir italyan savaş uçağı bulunuyormuş. (Hakan Tiryaki Reis daha detaylı biliyordur)

Sevgiler..

.........................

Anladim abi. Illa git diyorsunuz
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#27: 13 Haziran 2017, 17:14:16
Önce filmi seyret!!!
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#28: 13 Haziran 2017, 20:17:16
Kuzenim her sene oraya yüzerek gidiyor.Harika bir yermiş bilgilendirme için teşekkürler herkese.Ama önce şu filmi bende izlemeliyim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#29: 13 Haziran 2017, 22:07:36
İngilizce altyazı bomba olur.. O nu az biraz biliyorum..  :)
  • IP logged

Yukarı git