Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: 4 adet 50 W Güneş panelini nasıl bağlamalı

K

Kağan Erdoğan

Binini tente üstüne bağlayın gitsin.arada bir yıkayın.kullanmadiginiz zaman akulerinizi sağlam ise zaten yeterince dolduruyor...
  • IP logged

C

Cem Eğrikavuk

Kendi panellerimi yaptıracağım zaman, marinadaki tasarımları tek tek dolaşmıştım. 4 veya 5 tane açısı ayarlanabilir panel montajı vardı. Sordum, hepsi "hiç bir Zaman gün içinde ayarlamakla uğraşmıyoruz, şimdiki aklımız olsa sabit yapardık" dediler. Ben de tecrübeye saygı, sabit yaptım.
  • IP logged

C

Cem Eğrikavuk

... Yukarı bakan güneş panelleri, kuşarın icraatı bir yana bırakılsa bile 1 günde toz kaplanıyor. Ölçmedim ama ne kadar düştüğünü eminim temizlenmedikçe voltaj da akü şarjı da düşüyordur..

Daha önceden panel üzerine düşen ufacık bir gölgenin, verimi ne kadar düşürdüğünü ölçmüştüm. Direğin gölgesi bile felaket etkiliyordu.

Bugün bu toz konusunu denedim. Bir kaç kere, yıkama sonrası verim artışı olmadığı dikkatimi çekmişti, ama onlar kontrollü deneyler değildi.

On gündür teknede değildim. Doğal olarak paneller tozlanmıştı. 2x130 watt var bende. Sabah birini yikadim, sildim. Kurumasini bekledim. Sonra yaptığım ölçüm şaşırtıcıydı. Her ikisi de çok yakın değerler basıyordu. Aradaki fark ampermetrenin hassasiyet sınırlarından bile azdı.
  • IP logged

• *
yeni tip solar panellerin üzeri ETFE kaplamalı oldukları için tozdan dolayı verimlilikleri düşmüyor. Tek sorun kuş icraatları yine. O maalesef celleri kapatıyor. Birde aklınızda bulunsun evet 90 derecelik açı önemli ancak 90 derece tuttuğunuz zamanda panel daha fazla ısınıyor direk yaz güneşini yediği zaman ve anlık performansı düşüyor. O nedenle rüzgarın soğutma etkenini de kullanmakta fayda var. Rüzgar yoksa panelleri dikmeyin yatay kalsın.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

Yukarı git