Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Göksel Navigasyon

• *
Ynt: Göksel Navigasyon
#30: 07 Haziran 2017, 13:26:27
Suat kaptanın neden konuyu devam ettirmediğini anladım.  :) bu kadar basit anlattım üzerine doğru dürüst yorum yapan olmadı.

Neyine yorum yapıcaz , bilmediğimiz konu işte,  sınav çalışılmayan üniteden, hem sonra İnebolu'da sekstant vardı da biz mi kullanmadık sadece merak ettiklerimizi soruyor bir de eline sağlık falan filan diyoruz işte. Selametle... :) :) :)

:)
  • IP logged

e

erdal duran

#31: 07 Haziran 2017, 17:28:40
Ben sessizce faydalanıyordum. Şimdi her yazıdan sonra bir tepki gösteririm artık. Motivasyon olsun diye :).
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#32: 07 Haziran 2017, 17:50:52
Suat kaptanın neden konuyu devam ettirmediğini anladım.  :) bu kadar basit anlattım üzerine doğru dürüst yorum yapan olmadı.

Suat kaptanın neredeyse akademik çalışması olsaydı , ' takipteyiz Suat kaptanım elinize sağlık ' filan diye yorumlar gırla giderdi ama.  >:(

Vazgeçtim. Yazmıcam.. Bekleyin Suat kaptanım yazınca okursunuz. Oysa sizin için Eastmarin de satılan plastik sekstanttan bile almıştım. Aslında ne basit onu gösterecektim.  Gidip geri vericem.

Bir gün GPS çöker, telefon denize düşer, akü biter , o zaman çok ararsınız ama.. keşke okuyup öğrenseydim diye..  8)

Yok öyle,,, Viya böyle...
Ben dahi takipteyim daha ne istiyorsun ki... ;)

Az bir işim kaldı sonra ben de döneceğim sahalara. Video falan da desteklemeceli konunun sonuna doğru sextant uygulamalarında.

Ha bu arada 2 plastik bir de metal ben de var... hihihihihi :)

Viya böyle.  C:-)
  • IP logged

• *
#33: 07 Haziran 2017, 18:08:17
Ersin, eski korsanların bir gözü neden kördür bilsen sekstantı eline almazsın  8)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn

• *
#35: 07 Haziran 2017, 18:23:17
İlahi Suat kaptanım hiç güleceğim yoktu.. Süpersin..
  • IP logged

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!
#36: 07 Haziran 2017, 18:48:26
gestapo hani sekstantın geçmişini anlatacaktın ya......
  • IP logged

• *
#37: 07 Haziran 2017, 21:25:35
Ersin, eski korsanların bir gözü neden kördür bilsen sekstantı eline almazsın  8)

Ama o zaman filtre yokmuş kiiiiiiiii, ;)

Kopya vermesen olmaz di mi >:(

• IP logged

B

Burak Doneray

#39: 08 Haziran 2017, 00:40:05

Erol reis benim bildiğim Korsanların (Kaptanlar yaparmış)bir gözlerini bantla kapatmalarının nedeni Karanlıkta daha iyi görebilmeleri için. Test edebilirsiniz bir kronometre alın akşam evde ışıkları kapatıp gözlerinizin karanlığa alışma süresini ölçün. Sonra aynısını bir gözünüz bir süre kapalı iken ışıkları kapatıp karanlığa adapte olma süresini ölçün. Farkı göreceksiniz ben gece seyirlerinde uyguluyorum herhangi bir ışık kaynağına baktıktan yada el feneri kullandıktan sonra tekrar karanlığa çok kolay adapte oluyorsunuz.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2017, 00:48:40 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#40: 08 Haziran 2017, 00:57:45

Erol reis benim bildiğim Korsanların (Kaptanlar yaparmış)bir gözlerini bantla kapatmalarının nedeni Karanlıkta daha iyi görebilmeleri için. Test edebilirsiniz bir kronometre alın akşam evde ışıkları kapatıp gözlerinizin karanlığa alışma süresini ölçün. Sonra aynısını bir gözünüz bir süre kapalı iken ışıkları kapatıp karanlığa adapte olma süresini ölçün. Farkı göreceksiniz ben gece seyirlerinde uyguluyorum herhangi bir ışık kaynağına baktıktan yada el feneri kullandıktan sonra tekrar karanlığa çok kolay adapte oluyorsunuz.

İnsan gözü , bir ışık gördükten sonra en erken 20 dakika sonra tekrar alışırmış karanlığa derler.  Sekstant ın hikayesini dumuştum ama bu pratik bilgiyi ilk kez duydum. Çok faydalı bir bilgi Burak Reis. Şiimdi bu banttan bulmamız lazım eşarpla uğraşmamak için. :)
  • IP logged

B

Burak Doneray

#41: 08 Haziran 2017, 00:59:13
Tam senlik bir bilgi daha geliyor Öcal reis özledik seni.
Korsan yada Savaş gemilerinde sadece rom taşınması ve içilmesinin sebebide o dönemde yaptıkları rom yüksek alkollü olduğu için gemide döküldüğü zaman ıslanan barut tekrar ateşlenebiliyormuş.Diğer içkiler ile ıslanan kara barut bir daha ateş almazmış.Çok sevdiğim  ve özlediğim rahmetli İngiliz yelkenci arkadaşım Adrian anlatmıştı her ikisinide.
  • IP logged

• *
#42: 08 Haziran 2017, 01:22:58
Tam senlik bir bilgi daha geliyor Öcal reis özledik seni.
Korsan yada Savaş gemilerinde sadece rom taşınması ve içilmesinin sebebide o dönemde yaptıkları rom yüksek alkollü olduğu için gemide döküldüğü zaman ıslanan barut tekrar ateşlenebiliyormuş.Diğer içkiler ile ıslanan kara barut bir daha ateş almazmış.Çok sevdiğim  ve özlediğim rahmetli İngiliz yelkenci arkadaşım Adrian anlatmıştı her ikisinide.

Benim içkiler ideal o zaman. ::)
Teoman Arsay abimizde rallilerde ateşlediği bir ufak top var idi, onu da ele geçirdikmi silah donanımı işi de  tamamdır teknenin. :)

İnşallah yakınlarda gelecem oralara Burak reis.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#43: 08 Haziran 2017, 01:25:45
Bekliyorum Öcal reis senin yaptığın konyakla su bile alev alır bu arada .
  • IP logged

• *
#44: 08 Haziran 2017, 01:32:29
Öcal reisin ev yapımı brandy si varken kurşuna gerek Yok. Eldeki malzemelerle beraber bir lav silahı yapılabilir :) sert ama tadı kıvamı Harika olmuştu. Tekrar eline sağlık :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

Yukarı git