Zor bir kışın ardından karaya çıkma olayını da atlattıktan sonra sıra geldi çıkıp biraz dolaşmaya dedik.Dedik ama bu defa da hava bir türlü düzelmedi.
Neyse efendim öyle böyle derken geçen pazar sabahı çözdük Shima'yı ve isim ablasını da yanımıza alarak avara olduk Gümbet'ten.
Shima' nın isim ablası aşağıda gördüğünüz şahıs oluyor.
Bütün seyir planımız bu kediciğe bağlı.İlk defa denize çıkarıyoruz ki bunu araba bile feci tutar.Veteriner tavsiyesi ile ilaç vererek hazırladık prensesi.
Gümbet'ten Palamutbükü'ne 5 saatte geldik bağlandık.Yol boyu ağlayıp kusan kedimiz bağlanınca rahatladı ve tekneye yerleşmeye başladı.
Palamut'a geçen yıl ekimde gelmiştik, tenha ve bakımsız idi,dediler sezon sonu.
Şimdi de tenha ve bakımsız, diyorlar sezon başı.Ben halkımı böyle kabul edip seviyorum ,olsun varsın.
İlk gün yayıldık dinlendik. Ama ikinci güne hoş bir sürprizle uyandık.
Servis akülerinden biri acayip ısınmaya başladı.Geçen ay hayata veda eden motor aküsünü yenilemiştim ama servis akülerini Serdar'a sorduğumda onlar yeni sayılır merak etme demişti ben de ellememiştim.Gelgör ki burada servis aküleri başkaldırdılar.Erol abiyi arayıp durumu sordum ,çok ısındığını söyleyince aman hemen kutup başını sök ve iki aküyü de yenile tehlikeli bir durum cevabını aldım.
Neyse efendim koop. başkanı yardımcı oldu Fikri usta diye bir arkadaşın numarasını verdi aradım durumu anlatıp akülerin resmini yolladım.Fikri usta Datça'ya gidip Mutlu bayiinde iki tane 100 amper aküyü kapıp getirdi.Eskilerini söküp yenileri taktım ve ikinci günümüzü böyle tamamlamış olduk.
Bu arada etrafta yağmur kıyamet gidiyor.
Derken efendim üçüncü güne serin ve kapalı bir hava ile uyandık.Kahvaltıyı takiben gök delindi sağnak boşaldı.
Oturduk kaldık teknede.
Sonra düşündüm acaba Hakan Tiryaki'den bana da mı bulaştı bu kör talih.
Bir de eğer kedimiz alışırsa uzun uzun aşağılara kadar inmeyi düşünüyorum ama daha yolun başında bu talihsizlik benle gelecekse ülke turizmine de zarar vermek istemiyorum.Ne yapayım bilemedim şimdi vatandaşa da yazık geri mi dönsem.
Bakalım bir yarın olsun da.