Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Shima'nın Seyir Defteri

• *
Shima'nın Seyir Defteri
OP: 30 Mayıs 2017, 13:54:10
Zor bir kışın ardından karaya çıkma olayını da atlattıktan sonra sıra geldi çıkıp biraz dolaşmaya dedik.Dedik ama bu defa da hava bir türlü düzelmedi.
Neyse efendim öyle böyle derken geçen pazar sabahı çözdük Shima'yı ve isim ablasını da yanımıza alarak avara olduk Gümbet'ten.
Shima' nın isim ablası aşağıda gördüğünüz şahıs oluyor.

Bütün seyir planımız bu kediciğe bağlı.İlk defa denize çıkarıyoruz ki bunu araba bile feci tutar.Veteriner tavsiyesi ile ilaç vererek hazırladık prensesi.
Gümbet'ten Palamutbükü'ne 5 saatte geldik bağlandık.Yol boyu ağlayıp kusan kedimiz bağlanınca rahatladı ve tekneye yerleşmeye başladı.
Palamut'a geçen yıl ekimde gelmiştik, tenha ve bakımsız idi,dediler sezon sonu.
Şimdi de tenha ve bakımsız, diyorlar sezon başı.Ben halkımı böyle kabul edip seviyorum ,olsun varsın.
İlk gün yayıldık dinlendik.  Ama ikinci güne hoş bir sürprizle uyandık.
Servis akülerinden biri acayip ısınmaya başladı.Geçen ay hayata veda eden motor aküsünü yenilemiştim ama servis akülerini Serdar'a sorduğumda onlar yeni sayılır merak etme demişti ben de ellememiştim.Gelgör ki burada servis aküleri başkaldırdılar.Erol abiyi arayıp durumu sordum ,çok ısındığını söyleyince aman hemen kutup başını sök ve iki aküyü de yenile  tehlikeli bir durum cevabını aldım.
Neyse efendim koop. başkanı yardımcı oldu Fikri usta diye bir arkadaşın numarasını verdi aradım durumu anlatıp akülerin resmini yolladım.Fikri usta Datça'ya gidip Mutlu bayiinde iki tane 100 amper aküyü kapıp getirdi.Eskilerini söküp yenileri taktım ve ikinci günümüzü böyle tamamlamış olduk.
Bu arada etrafta yağmur kıyamet gidiyor.
Derken efendim üçüncü güne serin ve kapalı bir hava ile uyandık.Kahvaltıyı takiben gök delindi sağnak boşaldı.
Oturduk kaldık teknede.
Sonra düşündüm acaba Hakan Tiryaki'den bana da mı bulaştı bu kör talih.
Bir de eğer kedimiz alışırsa uzun uzun aşağılara kadar inmeyi düşünüyorum ama daha yolun başında bu talihsizlik benle gelecekse ülke turizmine de zarar vermek istemiyorum.Ne yapayım bilemedim şimdi vatandaşa da yazık geri mi dönsem.
Bakalım bir yarın olsun da.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2017, 15:32:58 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
#1: 30 Mayıs 2017, 14:11:27
Ne güzel çıkmışın yola işte. 2 aküyle biraz yağmur mu tutacak seni.
Devam devam :), güzelce keyfince gez ,paylaş, bize de okuması düşsün.

Selametle,
  • IP logged

• *
#2: 30 Mayıs 2017, 14:25:49
Yağmur ve çok ısınan akü problemi mi.. ? Tiryaki için bunlar sıkıntı bile olamaz..
 :)
  • IP logged

T
  • *
#3: 31 Mayıs 2017, 06:47:40
Bak keyfine sıkılacak konu değil bunlar

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#4: 31 Mayıs 2017, 09:09:50
Yağmur ve çok ısınan akü problemi mi.. ? Tiryaki için bunlar sıkıntı bile olamaz..
 :)

He valla... Anlamam bile, arada kaynar gider :)

Boşver ülke turizmini, tekne yüzüyorsa yola devam :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • instagram
#5: 31 Mayıs 2017, 11:29:14
Kamil Reisim
Shima çok güzel bir kediymiş umarım kısa zamanda iyice adapte olur... Sizlere de keyifli bir sezon geçirmenizi dilerim...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#6: 31 Mayıs 2017, 12:04:31
O coğrafyada sadece bir sene dolaştım; dolayısı ile tecrübem az.
Ama geçen sene o bölgedeki seyrimde gördüğüm, Knidos - Hisarönü saçak altı, az dalgalı.
Ege kadar Shima'yı (her ikisini de) sallamaz sanki.
Hele ki, Hisarönü ve Söğüt Körfezleri'nin içleri göl gibi.
MArmaris'e devam edecekseniz, çok sert olmasa da fazla sallanmamak için havayı kollamanız gerekir.
Ben devam derim.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
#7: 31 Mayıs 2017, 12:09:24
Shima yakışıklı ve akıllı görünüyor.  Damağında mührü de var gibi ?

En azından denize atlama merakı olmaması güzel.  Bizim Çakıl her fırsatta cumburlop suda. 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#8: 01 Haziran 2017, 09:39:02
Selametle.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#9: 01 Haziran 2017, 10:41:09
Kamilcim, 3-9 Haziran haftasında Hisarönü'nde bir eğitim seyrinde olacağım.
Oralardaysan görüşelim..

Selametle..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#10: 01 Haziran 2017, 11:04:27
Belki kesişiriz abi.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#11: 01 Haziran 2017, 14:54:55
Kamilcim, 3-9 Haziran haftasında Hisarönü'nde bir eğitim seyrinde olacağım.
Oralardaysan görüşelim..

Selametle..
Eyüp cüğüm şu an Datça dayım.Çok sevinirim,telefonlaşalım.
  • IP logged

• *
#12: 01 Haziran 2017, 14:55:25
Belki kesişiriz abi.
Belki olmaz kesişmeliyiz
  • IP logged

• *
#13: 01 Haziran 2017, 14:57:48
Palamutbükü'ndeki zorunlu ikametimiz nihayet sona erdi.Hava düzeldi,başkaca bir aksilik te çıkmayınca bu sabah çıkalım dedik ve bastık marşa öğlen geldik Datça belediye iskelesine bağlandık.
Bu arada Palamutbükü'nde son gün sevgili Tümay kaptanımın oğlu Anıl kardeşimiz barınağın tonoz ve zincir düzenlemeleri için buraya geldi.Kendisiyle tanıştık.Tümay'ın birebir 25 yaşındaki hali, fişek gibi bir delikanlı.
Bildiğiniz gibi Tümay bu tip işleri bedava ve hibe mahiyetinde yapıyor.Bir nevi denizciliğe ve barınaklara destek.
Fakat azizim bu bizim insanlarımız tuhaf.Burada çocuk bedava kooperatifin yararına dalıp saatlerce çalışıyor,bir tek kişi gelip te yardım edeyim demiyor.Zavallı görevli Kader ile ben koşturduk.Kompresör dirseği kırılmış yolda , kompresörü olan birilerinden istedik birkaç saatliğine , arkadaş kimse vermedi iyi mi.Yahu sinir oldum , bu çocuk bedava taa İstanbul'dan sizin işiniz için kalkıp gelmiş insan bi yardımcı olur be yuh yani.Neyse sonra bir şekilde halloldu da Anıl dört saat dalıp çıkarak kopuk zincirleri buldu ve ekledi.
En çok kızdığım da akşam saat 18.00 olmuş başkan efendi hadi bırakalım yarın devam ederiz diyor.Anıl deli oldu , yok kardeşim görüş bitene kadar devam dedi de neyse akşam 20.00 ye kadar çalışıldı.
Bu arada Anıl sabah dalıp benim küçük bir tutya problemimi de şipşak halletti sağolsun.
Ben sabah 10.00 da avara olduğumda hala suyun içinden adamlara çekin bırakın diye bağırıp duruyordu delikanlı.
Hiç kimsenin çalışmaya gönlü yok yavaş çekim bir yaşam.Ne diyelim böyle başa böyle traş.
Neyse efendim şu anda Datça limanda bağlıyız ve bu satırları yazıp duruz.
En son buraya 11 yıl önce gelmiştim.Bakalım çok değişmiş mi.
Beğenirsek yarın da kalırız.
Bu arada Shima( kedi olan ) gittikçe daha az sorun çıkarıyor.Ancak tekneye alışınca bu sefer havuzluğa çıkıp dolaşmalara başladı . İnşallah dışarı kaçırmayız.Şimdilik pasarelladan korkuyor ama onu da keşfetmesi çok sürmez.
Du bakali nolcek.

• IP logged

• *
#14: 01 Haziran 2017, 15:22:57
Komşum 3-5 haziran Hisarönü'nde görüşmekten mutlu oluruz  :D
  • IP logged

Yukarı git