07.10.2017
Körmen marinadayız.
İki gece Okluk'ta kaldıktan sonra cuma günkü güzel havayı kaçırmayalım dedim.
Sabah 06.30 da Denizkızı iskelesinden avara olduk.Benim arkamdan Berkey'de ayrıldı.Onlar artık Bodrum'a geri dönüyorlar.Biz Hisarönü'ne devam etmek üzere Körmen'e rota tuttuk.Cuma geceden itibaren ve cumartesi sert lodos var ve yağmur da getirecek.Niyetim bu havayı yapılmakta olan Körmen marinada geçirmek.Sabah erken çıkınca çok güzel bir seyirle öğlen olmadan Körmen marinaya bağlandık.Ben bu erken çıkışları çok seviyorum.Bir tarafta ay batıyorken öbür yandan güneş doğuyor.İçim dümen başında huzur doluyor....
Marina feribotların yanaştığı iskeleyi de içine alacak şekilde büyük bir mendirek duvarı ile çevrilmiş.Giriş rahat,girerken iskeledeki giriş feribot iskelesine sancaktaki giriş marinaya açılıyor.Gece giriş sıkıntılı olabilir dikkat.
Oldukça geniş ponton araları var.Şu anda boş.Toplam 25 tekne saydım.Elektrik ve su var bağlamaya dahil.Ama suyu biraz tuzlu imiş depolara koymasanız iyi olur dediler.
Ancak burası inşaat halinde.Hiç bir tesis yok.Duş tuvalet v.b. hepsi yapım aşamasında.Palamar botu,telsiz ve telefon haberleşmesi yok.İşletme müdürü bizim Erol Akyiğit'in arkadaşı imiş.Ömer beyin telefonu ve şantiye görevlisi Yüksel diye bir arkadaş var , onun telefonu var.Girerken aradım.Bu arkadaş sağolsun gelip ilgileniyor.Tonozlar var ama kılavuz halatları kısa tutulmuş dikkat etmek lazım.Her yer boş olduğundan isteyen aborda olabiliyor.Şu anda taş ustaları çalışıyor , başkada çalışan yok.Gece aydınlatma var ama güvenlik filan yok.Ama etrafta tehlike de yok.
Bu tempo ile uzun süre açılamaz burası.
Marina ağzında küçük bir kafetarya var.Marina çıkışındaki mahal Karaköy diye bir köye bağlı birkaç ev ve bahçelerin olduğu bir yer.Karaköy de hemen yakında imiş.
Buraya Datça'dan belli saatlerde minibüs geliyormuş.İsterseniz telefonla taksi çağırıyorsunuz.
Biz taksi ile önce eski Datça'ya gittik.Orayı ablama gezdirdik.Sonra da Datça'ya inip yemek yedik ve biraz migros alışverişi yapıp akşam şantiyeye(!) döndük.
Gece lodos geldi ve bu gün iyice üzerine koydu.Şima artık teknede olmaktan nefret ediyor.Aklı fikri pasarelladan geçip kaçmakta.Pasarellayı kaldırdım bu sefer rıhtıma atlama hesaplarına başladı.Ben de koltukları boşlayıp tekneyi iyice açtım.Gece boyu dışarı çıkmak için miyavlayıp durdu.Sonunda çekecem kulaklarını ya neyse.
Ne yapalım bu gün de buradayız.Sabah niyetim yine erkenden çıkıp Palamutbükü'ne atlamak.Havayı bir görelim önce.
Körmen marinadan durumlar.