Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Shima'nın Seyir Defteri

• *
Ynt: Shima'nın Seyir Defteri
#165: 04 Ekim 2017, 21:47:40
Kamil ağbi konuyu böldüğüm için özür dilerim ilgiyle takip ediyorum ağbi..

Hakan kafamda bir ampül yandı bu yazıyı okuyunca :)yeni yayın döneminde  GEKO radyoda.

Konumuz deniz olduğuna göre,özeliği olan teknelerle ilgili proğramlar yapmak istiyorum.

Haldun ağbiyle telefonda konuştum,denizler dünyası.denizde yaşam.mavişi anlatacak radyo proğramında.

Hakan,Yengeçde özel bir tekne,yengeçle ilgili Yengeci tanıtan radyo proğram yapmak isterim, ne dersin? 

Ersin Tayo mar da özel bir tekne,Ersin uygunsa Tayo marı tanıtan radyo proğramı yapmak isterim,ne dersin?

• IP logged
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2017, 21:54:31 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Donatan Temsilcileri
#166: 04 Ekim 2017, 23:30:51
Maviş için sevindim.
Kepçe için dehşete kapıldım.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#167: 04 Ekim 2017, 23:38:00
Ali Reisim,
Dimple ye de beklerim.Ne de olsa 38 yaşında bir Najad o ve içindekiler de evi barkı kapatmış teknede köpekleri ile yaşayan bir çift. :-)
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#168: 05 Ekim 2017, 00:12:56
Ali reisim, 13 bölüm belgesel çıkartırım sana Yengeçle :) Seve seve...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#169: 05 Ekim 2017, 00:15:00
Ali Reisim,
Dimple ye de beklerim.Ne de olsa 38 yaşında bir Najad o ve içindekiler de evi barkı kapatmış teknede köpekleri ile yaşayan bir çift. :-)
Bir 13 bölümde buradan çıkar :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#170: 05 Ekim 2017, 09:08:07
Kamil Reisim ,

Daha öncede söylediğim çok keyifle okuyorum tekrardan teşekkürler , Ali resim çok keyifli olur acaba birde youtube kanalı açıp oraya da mı koysak ? ne dersiniz .
  • IP logged

• *
#171: 05 Ekim 2017, 09:20:41
Maviş için sevindim.
Kepçe için dehşete kapıldım.
Sırf kepçe olsa neyse,motorlu testere sesleri Hırsız koyuna kadar geliyor be Bülent.Çok kötü.
  • IP logged

• *
#172: 05 Ekim 2017, 09:27:02
Kamil ağbi tekrar özür diliyorum ne desen haklısın:)
Bu arada Haldun ağbiyle sizinle ilgili kulaklarınızı çınlattık:)

Kaan  Reisim,
Harika olur,bu tür veya buna benzer tekneler var ise eşinizde dostunuzda çevrenizde bilgilendirirseniz sevinirim.yaşanmışlıkları olan ahşap tekneler tercihimdir.
Fiber yoğurt kapları ile  işim olmaz:)

Tamam Hakan sorularımı hazırlamaya başlıyorum.

Serkan Reisim,Radyo proğramı olacağı için youtube de olmaz gibi geliyor.

Ersin sesiz kalma,kapıdan kovsan bacadan girerim:) Tayo mar değerli bir tekne düşün:)

Kurucaşile tekne imalatı yapan eski ustalarla da proğramlar yapmayı planlıyorum.

• IP logged
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2017, 09:35:27 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
#173: 05 Ekim 2017, 09:40:05
Sevgili Ali özür dilemene gerek yok.Canın sağolsun.Ancaak 38 yaşında bir Najad'a yoğurt kabı dersen hata edersin.Sen bu Najad teknelerini bir araştır istersen.
Bu arada Hakan ve Kaan'dan çok hikaye çıkar kaçırma bu adamları.
  • IP logged

• *
#174: 05 Ekim 2017, 09:44:37
Sevgili Ali özür dilemene gerek yok.Canın sağolsun.Ancaak 38 yaşında bir Najad'a yoğurt kabı dersen hata edersin.Sen bu Najad teknelerini bir araştır istersen.
Bu arada Hakan ve Kaan'dan çok hikaye çıkar kaçırma bu adamları.
Haklısın ağbi,Najad konusunda bilgim yok,ben bilindik fransız teknelerini kast etmek istemiştim.
  • IP logged

• *
Shima'nın Seyir Defteri
#175: 07 Ekim 2017, 12:23:50
07.10.2017
Körmen marinadayız.
İki gece Okluk'ta kaldıktan sonra cuma günkü güzel havayı kaçırmayalım dedim.
Sabah 06.30 da Denizkızı iskelesinden avara olduk.Benim arkamdan Berkey'de ayrıldı.Onlar artık Bodrum'a geri dönüyorlar.Biz Hisarönü'ne devam etmek üzere Körmen'e rota tuttuk.Cuma geceden itibaren ve cumartesi sert lodos var ve yağmur da getirecek.Niyetim bu havayı yapılmakta olan Körmen marinada geçirmek.Sabah erken çıkınca çok güzel bir seyirle öğlen olmadan Körmen marinaya bağlandık.Ben bu erken çıkışları çok seviyorum.Bir tarafta ay batıyorken öbür yandan güneş doğuyor.İçim dümen başında huzur doluyor....
Marina feribotların yanaştığı iskeleyi de içine alacak şekilde büyük bir mendirek duvarı ile çevrilmiş.Giriş rahat,girerken iskeledeki giriş feribot iskelesine sancaktaki giriş marinaya açılıyor.Gece giriş sıkıntılı olabilir dikkat.
Oldukça geniş ponton araları var.Şu anda boş.Toplam 25 tekne saydım.Elektrik ve su var bağlamaya dahil.Ama suyu biraz tuzlu imiş depolara koymasanız iyi olur dediler.
Ancak burası inşaat halinde.Hiç bir tesis yok.Duş tuvalet v.b. hepsi yapım aşamasında.Palamar botu,telsiz ve telefon haberleşmesi yok.İşletme müdürü bizim Erol Akyiğit'in arkadaşı imiş.Ömer beyin telefonu ve şantiye görevlisi Yüksel diye bir arkadaş var , onun telefonu var.Girerken aradım.Bu arkadaş sağolsun gelip ilgileniyor.Tonozlar var ama kılavuz halatları kısa tutulmuş dikkat etmek lazım.Her yer boş olduğundan isteyen aborda olabiliyor.Şu anda taş ustaları çalışıyor , başkada çalışan yok.Gece aydınlatma var ama güvenlik filan yok.Ama etrafta tehlike de yok.
Bu tempo ile uzun süre açılamaz burası.
Marina ağzında küçük bir kafetarya var.Marina çıkışındaki mahal Karaköy diye bir köye bağlı birkaç ev ve bahçelerin olduğu bir yer.Karaköy de hemen yakında imiş.
Buraya Datça'dan belli saatlerde minibüs geliyormuş.İsterseniz telefonla taksi çağırıyorsunuz.
Biz taksi ile önce eski Datça'ya gittik.Orayı ablama gezdirdik.Sonra da Datça'ya inip yemek yedik ve biraz migros alışverişi yapıp akşam şantiyeye(!) döndük.
Gece lodos geldi ve bu gün iyice üzerine koydu.Şima artık teknede olmaktan nefret ediyor.Aklı fikri pasarelladan geçip kaçmakta.Pasarellayı kaldırdım bu sefer rıhtıma atlama hesaplarına başladı.Ben de koltukları boşlayıp tekneyi iyice açtım.Gece boyu dışarı çıkmak için miyavlayıp durdu.Sonunda çekecem kulaklarını ya neyse.
Ne yapalım bu gün de buradayız.Sabah niyetim yine erkenden çıkıp Palamutbükü'ne atlamak.Havayı bir görelim önce.
Körmen marinadan durumlar.

• IP logged
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2017, 12:33:09 Gönderen: Kamil Kurdoğlu »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#176: 10 Ekim 2017, 09:33:22
Shima nerede?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#177: 10 Ekim 2017, 14:57:04
Shima nerede?
Shima Körmen yarı açık cezaevinde mahpus kaldı.
Cuma lodosla başlayıp pazar yıldız ve karayele dönen ve sabah 06.30 da kafadan şiddetli yağmur ve fırtına ile bizi geri dönmek zorunda  bırakan hava yüzünden esir oldu.Hisarönü yalan oldu.
Şu ana kadar hava hiç durmadı ve tam gideceğimiz yerden ki Turgut Reis'e geri dönmeye karar vermiştik ,gelmeye devam ediyor.
Ama "Osmanlıda oyun tükenmez."
Biz de Datça'dan bir araba kiralayıp, Datça,Palamutbükü,Mesudiye,Selimiye,Marmaris heryeri gezip bitirdik.
Çarşamba sabahı bu şerefsiz hava raporları tutarsa , hava birkaç saat bize zaman tanıyacak.Erken zıplayıp Turgut Reis'e gitmek niyetindeyiz.Kısmet.
  • IP logged

• *
#178: 10 Ekim 2017, 23:25:40
Şerefsiz değil o.. Şerrefsiz! ben bu sözcüğün yerinde ve nasıl söyleneceğini Bülentten öğrendiydim. :))
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#179: 11 Ekim 2017, 10:01:54
Şerefsiz değil o.. Şerrefsiz! ben bu sözcüğün yerinde ve nasıl söyleneceğini Bülentten öğrendiydim. :))

Allahsiz!
  • IP logged

Yukarı git