HALKİ - ALIMIA-RODOS
Halki'de ikinci gece değişen birşey yok.Deli gibi solugan,ponton demirlerinin gıcırtıları,bitmeyen baş-kıç hareketi.
Bu arada Atilla Aytaç abimiz Esperanza ile ,yanında Blue İce teknesi ile, yeni tanıştığımız Tuğrul Koyuncu korsanımız da ponton komşumuzlar.
Halki sevimli olabilir ama iki uykusuz gece ve kopan bir koltuk halatına değmez bana göre.
Sabah 5 nm kuzeyde yolumuz üstünde Alimia diye bir ada var.Nisiros'ta bir Türk kaptan methetmişti , gidip orada alargada kalmayı düşündük.Atilla abiler de bu fikre uyunca ertesi sabah 5 tekne ayrılıp o adaya yola koyulduk.
Bu arada Kemal kaptanımın Panda teknesi demiriyle bir zinciri çekince ufak bir kurtarma operasyonu gerekti.Askıyla demiri kurtardım ama bu sefer kıyıdaki bir balıkçının halatı Panda'nın dümen palasının önüne takılınca iş yine başa düştü.Ufak bir dalma operasyonu ile Kemal kaptanı kurtardık.Kalkan ve Kaş barınaklarındaki dalışlarımdan sonra Halki'nin pırıl pırıl suyunda bu iş hoşuma bile gitti.Fakat laf aramızda paletsiz olarak halatı palanın altından kurtarana kadar öldüm.Yaşlanmışız artık nefes yetmiyor eskisi gibi.
Neyse efendim bu bizi bir saat geciktirdi ise de diğer tekneler de çıktıktan sonra en son ben de çıktım ve selametle Alimia adasına vardık.
Esperansa ve Blue ice girişte sancaktaki koya , biz üçümüz direk karşıdaki koya demirledik.Su çok temiz,koy güzel ama rüzgar ve bu soluganlardan kurtuluş yok azizim.Bu gün ve yarın da sert hava var , kaldık mı burada.
İki gece de burada solugan yiyerek sabahı ettik.
Neyse gece 04.00 gibi nihayet hava durdu.Sabah 06.00 da üç tekne demir toplayıp Rodos'a rota tuttuk.Atilla abiler bir gün önce çıkmışlar , sanırım Simi'ye gittiler.
Alimia-Rodos Marina 6,5 saat sürdü.Hava 3,5 knottan yukarı çıkmayınca motor motor geldik marinaya bağlandık.
37 feet tekneye gecelik 33,5 euro ödedim.
Duşlarımızı alıp insana döndük.
Taksi ile tarihi kente indik.Yarın için bir araba kiraladık.Sonra tarihi kenti gezdik gezebileceğimiz kadar.Gece yorulduk ve teknelere gelip yattık.