Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yat sahibi madem kazıklayalım.(?)

• *
Ynt: Yat sahibi madem kazıklayalım.(?)
#15: 31 Mayıs 2017, 16:06:40
Hocam verdiğiniz örnek anlık bir fırsatçılık/ahlak örneğidir.

işte söylemek istediğim bu.Bu işe herzaman bu fiyatı veremez.O an benim muhtaç olduğumu biliyor ve ahlaksızca fiyat çekiyor.Tarifeden ayrı bir durum bu.Herkese aynı hizmet aynı para değil.O an bu enayiyi halledelim ahlaksızlığı.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#16: 31 Mayıs 2017, 18:01:06
işte söylemek istediğim bu.Bu işe herzaman bu fiyatı veremez.O an benim muhtaç olduğumu biliyor ve ahlaksızca fiyat çekiyor.Tarifeden ayrı bir durum bu.Herkese aynı hizmet aynı para değil.O an bu enayiyi halledelim ahlaksızlığı.
Elbette bunda hemfikiriz.
Bunu yapan ahlaksız, fırsatçı, güvenilmez kişidir.

ama diğer yandan "adının başına marin koyunca fiyat TL'den Euro'ya dönüyor" sıkıntısının çözümü olmadığını, yaşadığımız iğrenç ekonomik sistemin temelinin bu "zırt diye euroya dönmek" olduğuna dikkat çekmek isterim. fırsatını bulsa sterline, riyale döner şerrefsiz! :D
  • IP logged
><(((º>

• *
  • Donatan Temsilcileri
#17: 31 Mayıs 2017, 23:20:09
Mustafa Abi, geçmiş olsun. Neyse ki önemli bir hasar oluşmamış.
“Tekne parada yüzer” mantığı bir kere daha mağlup olmuş sayenizde.
Beş dakikada 200TL tarifesine göre bizim Ersin Böke ve Ahmet Kabaalioğlu'na en az 1000TL borcumuz var. :)
Size başımızdan geçen bir bir Yeşilköy macerası anlatayım.

Ekim’i yeni aldığımız zamanlar Ablamı, eşi ve iki çocuğuyla davet ettik. 9 yaşındaki yeğenim Arda,  daha tekneye binerken numaralı gözlüğünü suya düşürdü. Gözlük çerçevesi renkli ve sığ bölgede olduğu için bizim part time dalgıç Ece atladı çıkardı. 15 dakika sonra seyire çıkmaya hazırlanırken 4 yaşındaki yeğenim Azra, ablamın numaralı gözlüğünü düşürmez mi? Şaka gibiydi. Gözlüğün düştüğü yer 7-8 metreydi. Su bulanıktı. Bilal’e haber verdik. Kompresörlü kayığıyla geldi. Dalıp çıkardı. Eniştem para vermeye kalkınca almadı. “Biz Mücahit Beyle hesaplaşırız” dedi gitti. Ben o gün misafir ağırlama telaşıyla kendisini göremedim. Ertesi hafta borcumu sorunca “Sen bilirsin hiç vermesen de olur” dedi.  Ben de emeğine karşılık münasip birşeyler verdim.  Sizin bu hikayeyi okuyunca o günü tekrar hatırladım. Barınaklarda da marinalarda da bir hizmet alacağınız zaman teknenin yaşına ve boyuna bakıyorlar sanırım.  Bugün Tuzla Marinada bir direğe çıkma işlemi için 100 euro lafı geçti. Dedim, Europadan adam getiriyorlar herhalde.  :)
Son olarak çektir olup gitmek deyimi çok yerinde olmuş  :)xx
  • IP logged
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2017, 23:23:50 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
#18: 31 Mayıs 2017, 23:56:46
Öncelikle geçmiş olsun;
Hani diyoruz ya gavur ,
 2 yıl önce şeker bayramı tatili kalymnos ta yanaşırken İrgat çalışıyor
ama ne atıyor ne çekiyor demirlerken  kaldık ,neyse bir Türk Gulet kaptanı gemicisini yolladı halat verildi kıyıya bağlanıldı .söktük, ırgatın orta mil kırık .
yandaki Yunanlı Gulet kaptanı birini çağırayım yapar dedi.gece saat 22.30  çekiniyorum kazıklanıcam diye ama misafirlerim le tatilin başındayız çağırdı gelen kişi ;
Baktı yaparım dedi ben korkarak ne kadara dedim 2 saate getiririm 60 € dedi.
ve 2,5 saat sonra geldi kusura bakma elimdeki mil çok kalıntı uzun sürdü dedi ve mükemmel bir iş
çıkarmıştı teşekkür ettik ve gitti
bu da piyasa !!!
  • IP logged

• *
#19: 01 Haziran 2017, 08:28:08
Hoşgeldiniz Mehmet Reis,
Fırsatçılık, özellikle muhtaç olanı kazıklama eğilimi bizim topraklarda hep var.Herkes öyle değil tabi.Dürüst esnafı ,ustayı bunlardan ayrı tutup desteklemeliyiz.Yine komşuda da böyle fırsatçılar muhakkak vardır.Bize denk gelmemesini dileyelim.
 Yine bir örnek.Bir bayram günü eski bir tanıdığım çok ağrısı olduğunu söyleyip yardım istedi.İşyerimde buluştuk ama benim sistem çalışmıyor.Birsürü özelliği olan bir cihazlar bütünü .Ne yapacağımı bilemedim.Adamcağız kıvranıyor.Servis kapalı,bayram günü kimi bulurum.Aklıma bilgisayar kurulumunu yapan bir genç vardı onu aradım. Hemen geldi .Sanki sistemin proje mühendismiş gibi açıp biraz bakındıktan sonra bir düğmeye dokundu ve herşey çalıştı.Çoksevindik .Ne ücret istese gönülden vereceğim.Sigorta açmaya para mı alınır ?para istemem.dedi Servisin her ziyarette aldığı standart ücreti zorla verebildim.Bu genci hem herkese tavsiye ediyorum Hem de tüm bilgisayar,kamera,vs.elektronik işlerimi kendisine yaptırıyorum.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#20: 01 Haziran 2017, 09:55:51
Dün arabayla İnebolu'ya gidiyordum. Olur olmaz bir yerde ön lastik patladı. Arabada annem babam var.Karabük Kastamonu arasında bir yerlerde, dağın başında sizin anlayacağınız. Neyse bagajı boşalt stepneyi bul falan değiştirdik neyse. Tabi yağmur on numara , tabiri caizse sıçan gibi ıslandım. Allah'tan kafa çıplak olunca kurulaması kolay oluyor. sonra babam tutturdu patlayan lastiği yaptıralım diye. Daha 150 km yolumuz var bir daha patlarsa ne yaparız, bir yerde dur yaptıralım deyip durdu. Bende kendisini kırmadım tam iftar saatine yakın Kastamonu'yu geçer geçmez  bir istasyonun içindeki lastikçiye girdik.Adamcağız da iftara gidecekmiş , hemen eldivenlerini taktı. Bizim lastiği tamir etti ve büyükşehirlerde göremeyeceğiniz cinsten bir işçilikle. Sonra stepnemizi yerine aldı, dört lastiğin teker teker hava ayarlarını yaptı ve bijonlarını yokladı falan. Ardından sorduk borcumuz nedir diye. Hafif kısık sesle 15 Lira dedi. O gün toplamda kaç iş yapmıştır bilemem ama son bir saatte geçen tek araba bizdik. Yalnız değiliz Mustafa Abi, sayıları hiç de az değil. Ama haydut cinsliler çok göz önünde oldukları için her yerde karşımıza çıkıyorlar.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#21: 02 Haziran 2017, 00:26:30
Usta oldum ustalar yüzünden.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#22: 04 Haziran 2017, 01:46:11
Bu ayın onbeşinden sonra epey yazacağım bu hususta  C:-) ;)
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#23: 04 Haziran 2017, 09:30:59
Öcal ağabey senden bir destek gerek..telefonun maalesef silindi..özelden yazdım ama ulaşamadım.. beni arar mısın.. 😊 yoksa ben de gereksiz bir yere ciddi para vermek zorunda kalacağım..😊

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#24: 04 Haziran 2017, 10:41:40
Öcal ağabey senden bir destek gerek..telefonun maalesef silindi..özelden yazdım ama ulaşamadım.. beni arar mısın.. 😊 yoksa ben de gereksiz bir yere ciddi para vermek zorunda kalacağım..😊

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Halledecez. :)
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#25: 04 Haziran 2017, 10:43:58
Valla hayatımız macera..  :D :D halledelim ağabey.. yani alması bir dert getirmesi iki dert.. kalbim sıkıştı yahu... !O__ sonra konuyu da yazarız burada..
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#26: 05 Haziran 2017, 10:35:12
Hem yatta yat,hemi de ağla.
Manal koyu  yat gözlem kulesi bitti bitiyor,bilgilerine.
Yazlıkçısın madem çak gitsin gibi bir durum da var.
Şerefsiz bir usta (usta olduğunu düşünen ve milletin sırtından para kazanmayı ustalık sanan şerefsizler) inşaat alanında çok ve
madem 2. evi yapıyorsun biraz da biz nemalanalım kafası ile mücadele ediyoruz.
Mücadelede hep yenik düşsek de, sağlığımız yerinde deyip şükredip, tansiyon hapı maliyetinden kurtulmaya çalışıyoruz.
  • IP logged
DeDe

• *
#27: 14 Haziran 2017, 15:11:58
Mustafa abi geçmiş olsun.
Malzememiz de tüpümüz de var aklında olsun. Bir telefon ve 100 metre kadar uzağındayım...
  • IP logged

• *
#28: 15 Haziran 2017, 10:45:52
Sağol İrfan kardeşim.Bilirim denizci dostluğunu.yıllar önce Yalova marinada Cemre 'nin direğini senin yardımınla indirmiştik.Tek başıma uğraşırken ilaç gibi gelmişti desteğin.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#29: 15 Haziran 2017, 12:09:15
Abi nasıl indirdiniz koca direği.. Hay maşallah. Ben vinçsiz indiremiyorum
  • IP logged

Yukarı git