Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Amatör Denizciler İçin Yunan Adaları Gezi Kılavuzu

• *
Yunan Adalarını ziyaret edecek amatör denizcilere kısmen faydalı olabilme amacıyla, gezi anılarımdan oluşturduğum "Amatör Denizciler İçin Yunan Adaları Gezi Kılavuzu" gerek bağlama/demir yerleri, gerekse gezilebilecek yerler hakkında, resimlerle desteklenmiş bilgi vermektedir. Bloğumda bugüne kadar 44 ada ve 2 yarımada yayınlanmış bulunmaktadır.

Blog   http://azmiozer.blogspot.com.tr/  adresinde yayınlanmaktadır.

Aynı isimle oluşturulan Facebook grubu  "https://www.facebook.com/groups/1211962252177743/"  blogdan faydalanmak ve/veya bloga katkıda bulunmak isteyenlerin bilgi paylaşımına olanak sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Blog amatör denizciler için bağlama yerleri açısından bir pilot kitap ve gezi açısından bir rehber niteliği taşımamaktadır, amatör denizcilere yol gösterici bilgiler vermeyi amaçlamaktadır.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Azmi Abi Hoşgeldiniz, paylaşım için teşekkürler.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • instagram
Azmi Reisim şimdi inceleme şansım oldu sayfanızı... Bence çok iyi bir iş yapmışsınız... Paylaşımınız için çok teşekkürler... Birgün oralara yolum düşerse ilk bakacağım kılavuzlardan olacaktır...👏👏👏

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
Azmi reis,

Çok teşekkürler , çok güzel bir kaynak olmuş
  • IP logged

• *
Bence de önemli bir çalışma. Toplu halde yunanlılarda böyle kapsamlı bir blog yoktur muhtemelen ..
  • IP logged

• *
Azmi reis "emek vermek" ne demek gösteriyor. Teşekkürler, eline sağlık  :)xx

• IP logged

• *
Ellerinize saglik Azmi kaptan.. Bu sene planladigimiz 6 adanin 5'i blogunuzda var.. Coook tesekkurler bu derlemeler icin..
Selamlar

Sent from my iPad using Tapatalk
  • IP logged

• *
Atlantik öncesi giderayak Samothraki ve Skyros adalarını da yayınladım. Böylece toplam 46 ada ve 2 yarımada yayınlanmış oldu. Daha yazacak çok şey var...
  • IP logged

• *
Atlantik öncesi giderayak Samothraki ve Skyros adalarını da yayınladım. Böylece toplam 46 ada ve 2 yarımada yayınlanmış oldu. Daha yazacak çok şey var...

Ellerinize sağlık Azmi reisim. Hepimiz için çok faydalı bir kaynak oldu bloğunuz. :)xx
  • IP logged

• *
sevgili Azmi reis, bloğunuzu Yunan adalarını daha iki yıldır gezebilen birisi olarak çok önemsiyorum. Geçtiğimiz yılda hayli yararlanmıştım.  Bu yıl hedefi MAlta diye koyduk ama kısmet.. Bir güney yunanistana inelim bakalım.

bir ricam ve kusura bakmaz iseniz küçük bir eleştirim olacak. Açıkçası bu bilgiler kimi başka sitelerde de yer alabiliyor. Ancak sizde benim gibi küçük teknesi olup ta seyir sırasında yaşanabilecekler ile ilgili meraklı olanlar adına çok önemli bilgiler de var. Bunları da paylaşabilirseniz çok sevinirim. BUnlar rota bilgileri, akıntılar, dakga boyları , hakim rüzgarlar gibi.. daha detaylı bilgi imkanı olur mu acaba?
  • IP logged

R

Recep Ertürk

Azmi Kaptan bir şeyi merak ediyorum. Limni ile Midilli arasında bizdeki adı Bozbaba, Yunanların Agios Efstratios adını verdiği bir ada var. Google'da taradığımızda 200 veya 400 haneli ya da nüfuslu olduğu, birkaç sene önce çekirge bastığı, Lozan'a aykırı olarak silahlandırıldığı türü haberler dışında sözü edilmeyen ada.

Bu adaya uğradınız da mı henüz yazmadınız. Yoksa uğramadınız mı?

Ya da silahlandırllması nedeniyle turistlere sınırlandırılmış bir ada mı?

• IP logged

• *

Azmi Kaptan bir şeyi merak ediyorum. Limni ile Midilli arasında bizdeki adı Bozbaba, Yunanların Agios Efstratios adını verdiği bir ada var. Google'da taradığımızda 200 veya 400 haneli ya da nüfuslu olduğu, birkaç sene önce çekirge bastığı, Lozan'a aykırı olarak silahlandırıldığı türü haberler dışında sözü edilmeyen ada.

Bu adaya uğradınız da mı henüz yazmadınız. Yoksa uğramadınız mı?

Ya da silahlandırllması nedeniyle turistlere sınırlandırılmış bir ada mı?

Hayır, sözünü ettiğiniz adaya uğramadım.
  • IP logged

• *
sevgili Azmi reis, bloğunuzu Yunan adalarını daha iki yıldır gezebilen birisi olarak çok önemsiyorum. Geçtiğimiz yılda hayli yararlanmıştım.  Bu yıl hedefi MAlta diye koyduk ama kısmet.. Bir güney yunanistana inelim bakalım.

bir ricam ve kusura bakmaz iseniz küçük bir eleştirim olacak. Açıkçası bu bilgiler kimi başka sitelerde de yer alabiliyor. Ancak sizde benim gibi küçük teknesi olup ta seyir sırasında yaşanabilecekler ile ilgili meraklı olanlar adına çok önemli bilgiler de var. Bunları da paylaşabilirseniz çok sevinirim. BUnlar rota bilgileri, akıntılar, dakga boyları , hakim rüzgarlar gibi.. daha detaylı bilgi imkanı olur mu acaba?

Ersin Reis, blogumda kendi anılarımdan derlediğim bilgiler, faydalanmak isteyebilecek denizcilere yol gösterici olmak amacıyla verilmektedir. Ada bazında derli toplu bilgi verme amacındadır. Bu tür bilgilerin çok daha fazlasını elbette başka sitelerde de bulabilirsiniz. İlgilendiğiniz bilgileri de Pilot kitaplarda bulabilirsiniz. Blogun başında da yazdığım gibi burada pilot kitabın yerine geçecek bilgi verilmesi amaçlanmamaktadır. Esasen ben gezi anılarımı ve kaptanın seyir defterini, kendi amacıma uygun olarak, www.azmiozer.wordpress.com sitemde yayınlıyorum. Ancak bu tür anılar belli bir ada ile ilgilenenlerin çok zaman harcamasını gerektirecek düzende oluyor. O nedenle bu blogda format değiştirdim. Herhangi bir ticari kaygısı olmayan bu blog, taktir edersiniz ki her kesime hitap etme iddiasında değildir...
  • IP logged

• *
Sevgili Azmi reis,

Sanırım ben tam ifade edemedim. Öncelikle hazırlamış olduğunuz çalışma çok değerli. Demek istediğim şu idi. Kimi benzer sitelerde uçak v.s benzer ulaşım araçları ile gidip, bur yerler hakkında yorum yorum ya da yazı yazanlar var. Bu çalışmalar da önemli. Ancak sizin özelliğiniz , siz tüm bu noktalara kendi tekneniz ile gittiğinizden  örneğin hangi adadan hangi adaya giderken daha kolayına gidilir, akıntı ya da rüzgar size yardımcı olmuştur bunlarda çok değerli bilgiler bunları da paylaşabilseniz keşke benim gibi bu adaları yeni keşfeden küçük tekne sahipleri için çok faydalı olur diye yazmıştım. Yoksa çalışmalarınızı ve paylaşımlarınızı çok önemsiyorum. Tekrar teşekkürler..
  • IP logged

• *
Yunan adalarına gidilince anakaraya da uğranılıyor. İsmi kapsamıyor görünse de "Amatör Denizciler için Yunan Adaları Gezi Kılavuzu" isimli bloğumda artık anakarada tekne ile gidilen yerleri de yazacağım. Karışıklık olmaması için parantez içinde anakara ibaresi yazacağım. 50. kayıt olarak KAVALA (anakara)'yı yazdım. Kavala hem pitoresk sevimli, hem de yoğun Osmanlı yapıları bulunan bir şehir, ziyareti hak ediyor :)
  • IP logged

Yukarı git