30 yaşındaki Yengeç'e dışarıdan bakınca -en azından bana göre- nefis bir tırhandil. Denize yakışıyor, geçmişinin izlerini de ruhunu da taşıyor.
Evet, davlumbazına kılım, yelken performansının canına okuyor. Ama üç kat verniğin sadece iki ay dayanabildiği Akdeniz yazında ben o havuzlukta yaşıyorum. Tenteyle, bilmem neyle nah yaşarsın arkadaş o güneşin altında.
Armasına da kılım. Randa olsa çok daha mutlu olurdum. Ama gel gör tek başına abrayabilir miydim, emin değilim. Yengeç bastonu ve kıç uzantıları hariç 15 metre.
Tuvalet iki tane. Biri manuel, biri elektrikli. Biraz paralanayım manueli de conversion kitle çevireceğim elektrikliye. Hacetimi nasıl defedeceğimin en azından benim için bir tırhandilin ruhuyla alakası yok
Buzdolabım 330 lt. Kasap dolabı gibi bir şey. Çok da memnunum. Çünkü ben her ne kadar mecburiyetten gittiğim bir evim olsa da teknemde yaşıyorum. Kapağını açınca kahvaltılığımı, içeceğimi bulabilmekten gayet memnunum.
Haftaya klimamı da taktırıyorum. 16.000 BTU. Kıçımı dondurmaya yeter. Ha, Webastom da var. Hatta çanta jeneratörüm, GPS'im, otopilotum, anemometre vs tüm seyir gereçlerim.
Yani neredeyse bir motoryat donanımına sahip bir tırhandilim var. Bu durumdan son derece hoşnutum. Dahası tüm bunların toplamı benim nasıl bir denizci olduğumu belirlemiyor. Düşmanım olsa -ki yoktur- yardımına koşarım, neyim varsa paylaşırım, bildiğim ne varsa paylaşır, çoğunun beğenmediği bir balıkçıyı can kulağı ile dinlerim. Tüm konforlu oyuncaklarıma rağmen en azından iyi olmaya çalışan bir denizciyim.
Kendimden yola çıkarak yanıtlamak istedim, çünkü benzer takıntılarla yol alıyoruz deniz üzerinde. Ahşaptan eli ayağım tuttuğu sürece vazgeçmem, hayatta Yengeçime Alümnyum direk dikmem, kayığıma su kontrası sokmam, ahşabıma boya vurmam gibi gibi uzar gider.
Çok takıyorsun yahu; yelken benim değil mi, ister cenoa mı tek basarım, ister motor-yelken giderim, hatta usturmaçalarımı bile toplamam. Kime ne!
Aaa, dur lan, iyice kıl edeyim seni. Geçen yazdan beri buz yapıcım bile var!
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be... Whom the sea has taken Never shall be free."