Madem öyle al sana üç günlük menü..
Sabah kahvaltısı ,
Çemensiz pastırmalı yumurta, ceviz, kars gravyeri, tereyağ, köy ekmeği, vişne reçeli,zeytinyağı gezdirilmiş, siyah zeytin üstüne limon sıkılacak ve domates doğranacak.
Öğlen ,
Bokemon salatası , roka , kıvırcık marul, domates, zeyrinyağı, sirke ya da limon, biraz nar ekşisi, ya da balzamik sirke, zendelenmiş permasan, üzerine ceviz kırılacak, az kaya tuzu ve çekilmiş karabiber ile servis edilecek. Permasan yerine hellim dilimleri de zeytinyağında kızartılıp salatanın üzerine konabilir.
Yanında deniz suyunda soğutulmuş, beyaz şarap, mümkünse monosepaj narince.
Şarap içilecek ise ekmeksiz olmaz. Migros ta Alman siyah ekmeği satılıyor. Bol tahıllı. Değil üç gün, bir hafta dayanır paketinde. Bu salatanın yanına mükemmel gider.
İkindi,
Dürüm içine sarılmış, hindi füme jambon, dilim chedar peyniri, salatalık, kıvırcık ile birlikte seviyorsan acı turşu biber ile. Yanında soğuk bira . ( buz ile buz kutusuna attığın önceden soğutulmuş bira ve kolalar)
Akşam yemeği,
Kıymalı patlıcan oturtma, pirinç pilavı, süzme yoğurttan yapılmış bol salatalık ve sarımsaklı cacık . (Kıyma daha önce kavrulmuş ve tuzlanmış olacak , patlıcanları da önden kızartırsan iki gün dyanırlar tuzlayacaksın ama)
Meze olarak, çiroz, zeytinağında, beyaz peynir, patlıcan salatası (konserve) kırmızı közlenmş biber ( konserve ) yemek ağır gelir diyorsan, ve rakı içeceksen, (unutma buzlar hala buz kutusunda cillop gibi ) alüminyum folyoda pişirilmiş, domatesli pastırma. Ara sıcak olarak. Yanında çoban salatası.
Tatlı olarak helva, ekmek ise yine Siyah Alman ekmeği .
İkinci gün,
Sabah kahvaltısı, pastırmalı yumurta yerine , cas yumurta ve kızarmış hellim peyniri. Alternatif olarak, tetrapak küçük kutularda olan sütler ile meyvalı müsli.
Yine alternatif olarak, çaya bandırılacak petibör
Sıkma portakal suyu da içilebilir.
Öğlen yemeği,
Haşlanmış, ızgara sosis, bol hardal ve ketçep ile yanında sütlü patates püresi (hazır satılanlardan ama istersen kendin de haşlayabilirsin ) çoban salata, tatlı olarak karpuz.
İkindi
Pastahaneden önceden alınmış, tatlı kurabiyeler. Çay ya da sıkma portakal suyu ile birlikte.
Akşam yemeği,
İzmir usülü yani üzerinde katı yumurta olan piyaz. (Fasulyeler haşlanmış halde konserve) bol zeytinyağı, sirke ve soğan, maydonoz ve dereotu ile birlikte, acı pul biber ile servis edilecek.
Önceden pişirilmiş, soğuk köfte , istenirse hafifçe ısıtılabilir ya da soslanır.
Buz gibi rakı, (ikinci gün ama buzlar hala kıvamında ) tatlı olarak karpuz. Ya da sade kahve, metaxa yedi yıldız konyak, damak sütlü ya da madlen ile .
Üçüncü gün,
Hindi janbon, çedar peynirli domatesli tost . Şu tava şaklinde tost makineleri var ya onunla yapacaksın, sıkılmış portakal suyu, ya da çay.
Öğlen yemeği,
Patates oturtma ya da patates yemeği, bol domatesli ve yeşil biberli, bulgur pilavı, tatlı olarak helva.
Akşam,
Et sote , ( önceden kavurup tuzladığın etler ile ) pirinç pilavı, çoban salatası, ya da süzme yoğurttan yaptığın cacık, yukarıda saydığım mezeler.
Al sana buz dolabı olmadan üç gün durmadan seyirde keyif ile yiyebileceğin menü.
Kaldı ki ben olsam rakı bira yerine mis gibi monosepaj boğazkere içerim.konyak, ve malt viski .. Malt viskiye buz atmak cinayettir bilirsiniz,
Kıvırcık roka ve maydonoz dereotunu, vazoya çiçek koyar gibi kavanoza su koyup yerleştireceksin. Üç gün bozulmaz. Gitmeye başlayınca , su dolu bir kavanozun içine at, hemen kendine gelecek.
Karpuzları mümkün olduğunca küçük al. Kalan parçayı streç ile hava almayacak şekilde ört.