Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yengeç'te -yine- tadilat var...

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Yengeç'te -yine- tadilat var...
OP: 24 Mayıs 2017, 11:08:38
Önceki hafta büyük bir heves ve heyecanla tamir edilen lazybag yerine takıldı, ana yelken ikinci camadan güncellemesiyle Göcek'ten geldi, balenleri takıldı, ikinci camadan halatı bumbadan -bu sefer kolayca- geçirildi, motorun zaten olası bakımları yapıldı ve dün Poseidon'da yürü ya kulum deyince Kekova'ya doğru halatlar atıldı.

Limandan çıkar çıkmaz ilk dikkatimi çeken Yunan hava tahmin sistemine inat Batı yerine tam kafadan gelen zayıf bir rüzgar. Yine de üşenmedim, Yunana güvendim. İlk kez tek başına giriştim Yengeç'in ana yelkenine. Düşündüğümden kolay oldu. Oldu olmasına da rüzgar yalan. Kepez burnuna kadar inatla tremola ata ata motorla da ittire ittire devam ettim. Kepez burnunu döndüm ki, ahanda, olan rüzgar da bitti.

Uluburun'a kadar umutla seyrettim ama sonunda pes ettim. Topladım yelkeni tekrar. En azından egzersiz oldu diye avutup kendimi yine parasıyla geldim Kekova'ya.

Sabah kalkıp mutfak dolaplarını sökerek başladım güne. Yarın tüm cam kenarları, camlar ve davlumbazın ahşabı sökülecek ve tabi yeniden sarılacak. Ve tabi yine çam ağacıyla. Camlar da yüm bu bölgenin tekneleri gibi normal kayar cam olacak. Eski lanet Alüminyum çerçeveleri takmayacağım artık.

Tüm bu işler için umut veren, tuhaf ve bir o kadar da tutarsız bir usta buldum ki şimdiden sonu hayrola :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: Yengeç'te -yine- tadilat var...
#1: 24 Mayıs 2017, 11:11:00
Hadi hayırlısı, kolay gelsin.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#2: 24 Mayıs 2017, 11:27:03
Kolay gelsin de anlayamadım şimdi dolap ve cam işlerini Kekova 'da mı yapacaksın?
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#3: 24 Mayıs 2017, 11:35:42
Hee. Kaş'ta adam bulamadık yaptıracak.
Bir de sadece cam değil tüm ahşap değişecek :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#4: 24 Mayıs 2017, 11:41:14
 Tiryaki reis,

Bir ara lumboz arıyordun onları mı değiştireceksin ? şimdiden kolay gelsin :)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#5: 24 Mayıs 2017, 11:51:40
Evet Serkan. Lumbozdan vazgeçtim sonuçta.

Sağolasın.

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#6: 25 Mayıs 2017, 23:01:24
Tadilat başlamadan bitti. Dün sabah müthiş bir başağrısı ile Üçağız'da demirde başlayan gün akşam Kaş limanında bitti.

Usta ile aramızda bir yanlış anlaşma olmuş. Öyle ki buna yanlış anlaşma demek de zor. 800 TlL dediğimiz rakam meğer 8000 TL imiş. Bizim usta o paraya masa bilem yapmıyormuş. Öyle başım ağrıyordu ki peki, sorun değil dedim ve toplayıp demiri gerisin geri döndüm.

Bugün bir başkası 6000 TL çekti. Burada en büyük sorun usta addedilen adamların yalnız çalışmaları ve tabi bir haftalık işin neredeyse bir aya yayılması. İki ay önce aynı işe 2500 TL fiyat veren bir marangoz daha vardı, o da ancak bayramdan sonra olur diyor. Temmuz ayında da tadilat fikri beni kasıyor.

Şimdi iki seçenek arasında kaldım; ya 2,2 metreküp ağacı sokacak bir yer bulup sezon sonunu bekleyeceğim ya da bayramdan sonra işe girişip yazın en civcivli zamanını tadilatla geçireceğim. Ben de bilmiyorum ne halt edeceğimi...
  • IP logged

• *
#7: 25 Mayıs 2017, 23:02:22
Hakan reis kolayına gelsin işlerin. Senin de refite doğru gidiyor Yengeç anlaşılan :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#8: 26 Mayıs 2017, 00:19:48
Tiryaki hiç elleme EYlül e kadar. Bırak öyle dursun. Zaten duruyorlardı. Kurcalama kardeşim.

Ben sana şu yelkeni göndereyim onunla oyalan. Bu sefer kesin. Tiryaki kaş diye mi göndereyim
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#9: 26 Mayıs 2017, 02:38:46
Tiryaki hiç elleme EYlül e kadar. Bırak öyle dursun. Zaten duruyorlardı. Kurcalama kardeşim.

Ben sana şu yelkeni göndereyim onunla oyalan. Bu sefer kesin. Tiryaki kaş diye mi göndereyim

Hakan Tiryaki, Aras, MNG ya da Yurtiçi Kargo Kaş Şubesi

Sal da gelsin artık yahu...
  • IP logged

• *
#10: 26 Mayıs 2017, 04:46:33
 :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#11: 26 Mayıs 2017, 10:15:39
En iyi usta, masrafı minimum seviyede  tutmak konusunda da usta olandır.
Maalesef böyle usta bulmak da bir ustalık ?0-?
  • IP logged

• *
#12: 27 Mayıs 2017, 10:11:46
Pazartesi gelooorrrrrr....
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#13: 27 Mayıs 2017, 10:42:59
Görmeden inanmam :)

• IP logged

• *
#14: 27 Mayıs 2017, 11:02:59
Depoyu topladım. Bu yelken de ta diplerde biryerde idi. Çıkardım. O yüzden rahat ol geliyoooooooorrrrrr... Turuncu.. Mizzen sail yazıyor. Artık sen nasıl kullanırsın bilmem. balon kumaşından az biraz kalın.
  • IP logged

Yukarı git