Duman dedektörü, kamera , yahu siz beni delirtecekmisimiz yaa.. Napıcan kardeşim kamera ile.. Kafanı çıkar bak.
Hele duman sensörüne çok güldüm. Hadi Tiryaki tamam. o na şart. Hayır o cihaz zaten dumanı algılayıp ötene kadar , dumanı zaten görürsün ..
Ersin herşeyi kendi dünyana göre değerlendirme, Tayomar dışında da tekneler dünyalar var.
Belki burayı okuyan bir motoryat sahibine derman olacak şeylerle dalga geçer gibi puhahaha diye konuşursan insanları yazmaktan ve sormaktan çekinmesine sebep olursun.. Yapma..
Ayrıca teknik konuda da kendi duygularına göre yorum yapıyorsun ama duman veya gaz dedektörlerinin ne kadar hassas olduğu konusunda hiçbir fikrin yok. yapma..
öptüm.. 
Sevgili Özgür,
İnsanlar kendi dünya görüşleri doğrultusunda değerlendirmeler yaparlar. Bundan doğal ne olabilir ki. ?
Konunun Tayo Mar ile bir ilgisi yok.Başkaca teknelere de bir düşmanlığım da yok. Mümkün olduğunca başka armalar, başka markalar ve tekneler olduğundan örnekler vermeye çalışıyorum. Yabancı forumlarda okuduğum gördüğüm , ilgimi çeken tekne , arma tiplerini yazmaya çalışıyorum .
Böylece ilk başlarda benim de zannettiğim gibi yelkenlerin sadece üçgen olduğu ve en iyi markların Türkiye de olan markalar olduğu sanılmasın.
Bunun dışında alternatifler de olduğunu, kendi tekneni yapmanın ya da yaptırmanın o kadar da zor olmadığını örnekleri ile anlatmaya çalışıyorum.
Hem sen benim duman dedektörü ya da benzer cihazlar ile ne kadar bilgili olup olmadığımı nereden biliyorsun ki. ?
Bir cihazı, kullanım yeri olarak gereksiz olduğunu düşünmek onun işe yaramdığını söylemek değildir.
Üstelik gaz dedektörlerinin hassasiyetini ve önemini çok iyi bilirim.
Kimi zaman şahsen tanıdığım, takıldığımda hoşgörüsünden şüphe duymadığım kişiler üzerinden görüşlerimi yazıyorum.
Şimdi benim yazdıklarım üzerinden teknesine gaz dedektörü ya da duman dedektörü taktırmayacak kişiler olabilecek gibi bir rahatsızlık duyuyor isen şu şekilde yazı yazman daha doğru olurdu.
Zaten bilgili olduğunu düşündüğüm bu konuda , bu cihazların ne derece hassas olduklarını ve ne şekilde kullanılması gerektiğini benim mesajım altına yazıverirdin. Böylece bu konuyu takip edenler ya da ileride okuyacak olanlar , benim gibi gereksiz bulanları aydınlatmış olurdun.
Ama sen öyle yapmayıp , şahıs üzerinden gidiyorsun. Esas yanlış burada.
Örnek sen şimdi randa armayı kötüleyen bir yazı yazsan , ben sana Özgür bilmiyorsun yapma ! Gibi üstelik bilip bilmediğinden emin olmadığım bir konuda böyle yazmam.
Randa armayı hem bilmiyorsun hem de yazıyorsun, senin yüzünden randa arma kullanmıyor insanlar anlamı çıkacak yorumlar da eklemem.
Onun yerine randa armanın nasıl kullanılması gerektiğine ve özelliklerine dair bir yazı yazarım.
Senin katılmadığım görüşlerine cevabım şahsi olmaz yani. Bence sen de böyle yapabilirsin istersen.
Hem böyle yapınca, sana şimdi benim yaptığım gibi bir yazı yazma şansı da vermem.
Eh forumculuğu da öğrendik accık..
Seviyorum seni..