Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknelerde Kamera Sistemleri

• *
Ynt: Teknelerde Kamera SistemleriB
#30: 16 Haziran 2017, 15:47:04
Ben pilli aldım; kablolama ve 12V bulma dertleri ile uğraşmamak için.
Özel bir marka model aramadım; Hepsiburada.com'dan fiyat/memnuniyet kıstasına göre aldım.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
Ynt: Teknelerde Kamera Sistemleri
#31: 19 Ekim 2017, 22:57:44
Merhaba arkadaşlar,hazır direkte merdivende takılı iken,kafamda tekneye kamera takma vardı.
Daha önceden de bahsettiğim gibi,cenova yelkenine ilave olarak flok yelken takmayı planlıyordum.
Krom halatların ölçülerini gecen hafta sonu almıştım direğe çıktığımda,bu hafta içi gerekli ekipmanları aldım hazırladım,hafta sonu direğe monte etmeyi planlıyorum.

Asıl konuya döner isek,direğe cıkmış iken kamera bağlamak istediğimden dolayı bu işte aradan çıksın istiyorum,kamera ayak bağlantılarını yaptım,hazırladım,monte etmeyi planlıyorum hafta sonu.

Elimde Samsung SCO-2080R Güvenlik Kamerası var gece görüşlü,bu kamerayı elektronikten hiç anlamayan biri olarak 12 volt la nasıl çalıştırırım?
Bu kamerayı kayıt amaçlı kullanmıyacağım,seyir esnasında içeriden dışarıyı görmek için kullanmayı düşünüyorum.
Bu kamera için 12 volt  nasıl bir monitör almalıyım?bilgim yok bu konuda.

• IP logged
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2017, 22:59:20 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#32: 19 Ekim 2017, 23:34:21
Elimde Samsung SCO-2080R Güvenlik Kamerası var gece görüşlü,bu kamerayı elektronikten hiç anlamayan biri olarak 12 volt la nasıl çalıştırırım?
Bu kamerayı kayıt amaçlı kullanmıyacağım,seyir esnasında içeriden dışarıyı görmek için kullanmayı düşünüyorum.
Bu kamera için 12 volt  nasıl bir monitör almalıyım?bilgim yok bu konuda.   
Tekneyi uzay üssüne çevirmeye kararlısın yani! :) Hadi bakalım..

Elindeki kamera çok güzel alet. Bağlaması ise çok kolay.
İçinden çıkan kabloda aşağıdaki gibi 3 tane uç var;

Bunlardan biri elektrik (12V) girişi, zaten klemens gibi bişey olması lazım, anlaşılır.
Biri RS485 iletişim kablosu, bunu boşver, güven kamera kontrol sistemine bağlamıyorsan gerekmiyor.
ve diğeri de anten kablosu/girişine benzer bir konnektör olacak, bunu herhangi bir TV / Monitör vb.nin video girişine bağlaman yeterli.

Örnek aşağıdaki sarı video girişi gibi bişey;

Hemen hemen tüm LCD televizyonlarda var bu giriş, ama teknede 12V ile kullanılacak TV modeli az.
Eğer gün gelir TV izlerim, film izlerim, ne bileyim Navionics'i oraya yansıtır haritayı görürüm dersen büyük (50-60 ekran) bir LCD TV alabilirsin. En basitinden düşük güçlü bir INVERTER ile sorunsuz çalıştırabilirsin.

Ya da hiç girmeyim o işlere, bana sadece kamera görüntüsü yeter diyorsan arabalar için satılan, 12V ile çalışan monitörlerden alabilirsin. tek monitör olanları da var, DVD player gibi olanları da var. araba elektronik aksesuarı satan her yerde bulunur.

Mesela hepsiburada nokta komda  bu monitör 80TL 'ye satılıyormuş (https://goo.gl/L6DsJg) ;

Kolay gelsin.. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2017, 23:36:29 Gönderen: Özgür Ökten »
><(((º>

• *
#33: 19 Ekim 2017, 23:58:50
Ya da hiç girmeyim o işlere, bana sadece kamera görüntüsü yeter diyorsan arabalar için satılan, 12V ile çalışan monitörlerden alabilirsin. tek monitör olanları da var, DVD player gibi olanları da var. araba elektronik aksesuarı satan her yerde bulunur.

Özgür sende olmasan ne yapacağız bilmiyorum,üstte yazdığın benim için daha uygun,çok bilgilendirici teşekkür ederim..
  • IP logged

• *
    • instagram
#34: 20 Ekim 2017, 00:36:54

Özgür sende olmasan ne yapacağız bilmiyorum,üstte yazdığın benim için daha uygun,çok bilgilendirici teşekkür ederim..
Araç içi arka koltuk ekranları var diyecektim ben de.. Koltuk kafa monitörü deniyor sanırım... Özgür reisin dediği gibi o iş görür bence..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#35: 20 Ekim 2017, 00:52:37

Böyle bir cihaza kameranızı bağlayıp mobil internet bağlantısı ile uzaktan teknenizide seyredebilirsiniz.
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
#36: 20 Ekim 2017, 06:59:52
Matay’ın konuları az okunmaz, gerektiği kadar okunur.

• IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#37: 20 Ekim 2017, 13:26:24
Özgür linkini attığım üründen aldım iş yapar mı bu cihaz?

CENOVA CN-204S ARAÇ İÇİ LCD 1 KANAL MONİTÖR

http://urun.n11.com/arac-ici-kamera/7-cenova-cn-204s-tft-arac-ici-lcd-1-kanal-monitor-P205235316
  • IP logged
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2017, 13:32:17 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#38: 20 Ekim 2017, 19:29:33
Özgür linkini attığım üründen aldım iş yapar mı bu cihaz?

CENOVA CN-204S ARAÇ İÇİ LCD 1 KANAL MONİTÖR

http://urun.n11.com/arac-ici-kamera/7-cenova-cn-204s-tft-arac-ici-lcd-1-kanal-monitor-P205235316
Gayet güzel.
Güle güle kullan, hep güzel şeyler gör. :)

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
#39: 20 Ekim 2017, 22:00:40
Hastayım bu kamera merakına..

Hayır , neredeyse kamera takacak yer kalmadı, merak ediyorum en son nereye takacaksınız bu kameraları :))
  • IP logged

• *
#40: 20 Ekim 2017, 22:32:01

Hayır , neredeyse kamera takacak yer kalmadı, merak ediyorum en son nereye takacaksınız bu kameraları :))

Teknenin altına olabilir pervane ile dümene bakarız :)
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
#41: 21 Ekim 2017, 05:58:40

Teknenin altına olabilir pervane ile dümene bakarız :)
Oguzhan güzel fikir teknenin altına olabilir aslında,tekneyi delmeden kıçtan bağlanabilir dur biraz düşüneyim :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2017, 06:00:13 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
#42: 21 Ekim 2017, 06:31:40
Ali .. Ciddiyim bak.. Şaka yapmıyorum. Aklıma tam senin hoşuna gidecek bir proje geldi.

Aslında periskop yapabilirsin. Hani şu savaş filmlerinde olur ya. Denizaltı kaptanı havalı bir şekilde periskopun kollarını açıp, hafifçe döndürür ve düşman savaş gemisini gözlemeye başlar.

Tek fark, sen denizden yüzeye değil, yüzeyden denize yapacaksın. Teknoloji de gelişti. Öyle ayna sistemlerine de gerek yok. Şu selfi çubuğu gibi bir çubuk düşün. Ama teknenin bir yerine sabitlemen lazım. Ucunda da bir su altı kamerası. Özellikle seyir sırasında çekim yapılırsa çok ilginç görüntüler elde edilebilir.
  • IP logged

• *
#43: 21 Ekim 2017, 06:35:25
Özgür kızıyorsun tahmin ediyorum:)çok soru soruyorum:)ama anlamıyorum bu tür işlerden.
Aklıma bişiy daha geldi:)
Bir adet,elimde Samsung SRD-470 kayıt cihazıda var
İki adet Samsung SCO-2080R Güvenlik Kamerası var,birini direğe takacağım ikincisi boşta kalmasın:)
Samsung SRD-470 şi teknede kullana bilirmiyim?
Özellikleri için linkini atıyorum bu kayıt cihazı ile neler yapabilirim?yok ya boş ver abartma de diye bilirsin..

http://www.uzmanteknomarket.com/samsung-srd-470-470d-4-kanal-kayit-dahili-dvd-yazicili-dvr-kayit-cihazi-500-gb-dahil-dijital-kayit-cihazi-ithalatci-garantisi-vardir-pmu319
  • IP logged

• *
#44: 21 Ekim 2017, 06:45:06
Ali .. Ciddiyim bak.. Şaka yapmıyorum. Aklıma tam senin hoşuna gidecek bir proje geldi.

Aslında periskop yapabilirsin. Hani şu savaş filmlerinde olur ya. Denizaltı kaptanı havalı bir şekilde periskopun kollarını açıp, hafifçe döndürür ve düşman savaş gemisini gözlemeye başlar.

Tek fark, sen denizden yüzeye değil, yüzeyden denize yapacaksın. Teknoloji de gelişti. Öyle ayna sistemlerine de gerek yok. Şu selfi çubuğu gibi bir çubuk düşün. Ama teknenin bir yerine sabitlemen lazım. Ucunda da bir su altı kamerası. Özellikle seyir sırasında çekim yapılırsa çok ilginç görüntüler elde edilebilir.
Ersin olmayacak şey değil.daha önce dalışta kullanmak için su altı Housing yapmıştım. acayip işime yaramıştı,daha minyonu aşağı yukarı haraketli bişiy yapılabilir,sığ riskli yerlerde kullanıla bilir.

• IP logged

Yukarı git