Bildiğiniz üzere kısa bir süre önce kayığımı karaya almıştım. Şimdiye kadar şaftında tutyası olan bir kayığım olmamıştı. Asterix in şaftında iki adet tutya vardı. Biri bayağı çalışmış diğeri ise daha az çalışmış idi. Ben de her zamanki rahatlıkla bunların standart olduğunu nasılsa her yerde bulabileceğimizi düşünerek bu işlemi bayağı sonlara bıraktım. Ardında Wim de bulunan mağazalarda zar zor tek tip tutyalar bulabildim. Fakat bu tutyalar benimkilerden çok büyüktü. O esnada bir çok kişi akıl verdi ve bende profesyonellere sordum. Bana tek tutya yeter dediler . Bende her zaman olanın aksine kendi düşüncemi bir kenara koyup, elin Amerikalısı illaki düşünmüştür de iki tane koymuştur diye düşündüm. ama iki tane koca tutyada bana garip geliyor. Bu balans yapar diyorum. Sonra orada bulunan profesyonel bir abimize bunu sordum. Oda bir tane yeter ama istiyosan ikinciyi eski az çalışmış olanı koy dedi.Düşündüm mantıklı geldi ,simetrisi bozulmamıştı bende öyle yaptım. Perşembe pazarına inecek vaktimde yoktu. Hoş olsa da oradakilerde büyükmüş. Neyse suya indik ve ben ilk harekette balansı hissettim. Belli belirsiz rölantide bir titreme var. Normalde tekneye ilk binenin hissetme şansı yok, çünkü ilk halindeki vibrasyonu bilmediği için mukayese şansı yok. Neyse ilave iş çıktı tüpü tavayı hazırladık su altında çalışacaz artık. Bir çok kişi eski tutyanın yüzeyinde ki yıpranmışlık yada boyut farkından oluyodur onu sök geçer diyorlar ama ben kesin çözüme gideceğim.Eski tutyalardan birini saklamıştım. Şimdi onun aynısını bulmaya çalışıyorum. Bulamazsam ona yakın iki çeşit daha buldum torna ettirip küçülteceğim. Sonucu sizlerle paylaşırım.