He he .. Bu nerede duracağını bilmek bana bir laz fıkrasını hatırlattı..
Temel ile Dursun gecenin köründe evlerine dönmeye çalışıyorlarmış. Dursun anadan doğma , Temel'in üzerinde sadece bir don..
Dursun Temel'e dönüp,
Temel , senin neyini seveyrum biliyormusun ?
Temel ters ters bakar.. sorar..
-Neyimu seviyosun daaa..
-Kumar da nerede duracağunu çok iyi biliyosun
Bizim durum da bu işte..fiberciler nerede duracaklarını bir şekilde biliyorlar..
Bu arada Oğuz, burada da komşum. Adamlar tekneye beş kişi giriştiler. Son hali ortada. Zavallı ben .. Tayo Mar dağılmış vaziyette.
Oğuz 'un tarafına bakmıyorum bile . Moralim bozuluyor. Bir de bugün , zımpara için komprasör getirdi. Gören de zımparayı kendi yapıyor sanacak.. (gerçi yaptı biraz..
)
Bunlar 40 kg Epoksi macun çektiler tekneye üç günde. Yoklayıp , bir daha zımpara yaptılar.
Oğuz'un macun ustası ile şöyle bir diyalog geçti aramızda.
Ben , Ömercik edası ile , koca tekneyi macunlayan ustaya, inceltilmiş bir ses tonu ile elimde , seren, çatalın kenarında 10 cm karelik bir boşluk var .
- Amca..??
-Şu çatalın ucuna biraz macun sürseniz..
-Oldu mu..?
-acık ta şuraya sürsen olur mu amca..??
Arka teknede ise Tümay var. Adam pasta cila diye çıktı , koca tekneyi soydu , jel Sheet atıyor.. Bitirmek üzre..
Allah'tan Ercan abi var . Temmuz ayından beri iki tekneyi refit ediyor. Mayısta inicem diyor ama daha üç beş ayı var.
Dün akşam, beni çağırdı. Benim gibi adam 'a şu soruyu soruyor.
-Ersin bi gelsene .. senden bir fikir alayım..
Tekne motor sailor. İçinde yok yok.. Jeneratör, Boiler, kalorifer, ne bileyim ne ararsan var işte. Aküler fork lift aküsü.. Bana su tankından gelen hortumu nasıl havuzluktaki duşa verseymiş onu soruyor. Bana hem de
-abi ne gerek var bunlara..
-Niye..??
-Napıcan abi bunları..?
-?
-Sen zaten marina da durmıycanmı..?
-???
-At bunları, mis gibi rahat rahat marina da duşunu al işte.. Koyda kaldığında da bir iki saat tuzlu kal , hem cilde iyi gelir, terapi olur. Bak adamlar tuz odaları yapıp, saati bilmem kaçtan satıyorlar ya..
Hala kulaklarım çınlıyor..