Enteresan bir yazıymış hem güzel hem trajikomik Hollandalı çiftin anayelkeni açma demesi Hollandalının eşinin ise hiç bir yelken açma demesi çok komikti. Ne mazotmuş kardeşim ak ak bitmek bilmedi birde .Öcal reis tam dediğiniz gibi bu yazıyı okuyup denize çıkmaktan vazgeçen çok kişi olmuştur. Yada ana yelkenini hiç açmayıp cenova seyri bu yazıdan sonra moda olmuş olabilir. Bol rüzgarlı bakımlı teknelerinizle güzel bir yelken sezonu diliyorum .
Ben hemen yazınca denize çıkmaktan vazgeçen olmamıştır inşallah
Aslında daha bir çok şey omasına rağmen arkadaşımızı denizden ayırmamak adına önemli noktalara değinerek yazdım ama kensisinden bir daha haber alamadım. Olaki bu denizcilik işinden vazgeçti ve yazık oldu.
Bu işin bildiğimiz gibi negatif noktası ,ne zamanki kendi gayretinizle atlatamyorsunuz bir takım sıkıntıları ,sonrası aşılmaz gelebiliyor ve vazgeçebiliyorsunuz. Oysaki fırtınayı kendi atlatan denizci limana varınca herşeyi unutabiliyor ve bir sonraki yolun hesabıbna başlıyor. O yüzden sizin de bildiğiniz gib, hele ki ilk sefere iyi hazırlanmak lazım Burak reis.
Selam ve sevgiler.