Güneş panelleri hakkında bilmek isteyecekleriniz.

Başlatan Öcal Turan, 19 Nisan 2017, 04:12:17

« önceki - sonraki »

Hüseyin Tayfun Durmaz

Yani panelden Aküye hiç akım akmıyor gibi.Böyle olunca panel ile regülatör arasındaki bakır kablonun direncini bulamayız.
Peki regülatörün yanına gidip sadece panelden gelen kabloları çıkarıp bu serbest uçtaki voltajı ayrıca yine sadece panel kabloları çıkarılmış ama akü uçları çıkarılmamış iken panel üstünde akü çıkış uçlarındaki voltaj ve panel kablosu girişi olan ve o an için boşta olan panel terminalindeki voltajı okurmusunuz?

Mehmet Atay

Alıntı yapılan: Hüseyin Tayfun Durmaz - 10 Temmuz 2017, 16:35:43
Yani panelden Aküye hiç akım akmıyor gibi.Böyle olunca panel ile regülatör arasındaki bakır kablonun direncini bulamayız.
Peki regülatörün yanına gidip sadece panelden gelen kabloları çıkarıp bu serbest uçtaki voltajı  20.58. 
ayrıca yine sadece panel kabloları çıkarılmış ama akü uçları çıkarılmamış iken panel üstünde akü çıkış uçlarındaki voltaj 12.12

ve panel kablosu girişi olan ve o an için boşta olan panel terminalindeki voltajı 1.975
okurmuşunuz

Rakamları yazdım.
Enteresan sonuç, regülatöre panel kablolarını bağladığımda 12 olan voltaj, kabloları ayrıdığımda 20'ye çıkıyor
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

Bülent Büyükdağ

Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Mehmet Atay

Yok. Hüseyin Ağabey'in istediği rakamlar çıkış rakamları değil. Öyle olsa haklısın.

Durum şu.
Panelden gelen kablolar, regülatere bağlı iken giriş noktasında 12.4 V ama aynı kabloyu regülatörden ayırıp çıplak ölçtüğünde 20 V .

Muhtemelen regülatör arızalı.

Hüseyin Tayfun Durmaz

Bence de regülatörde bir sıkıntı var.Panel regülatöre bağlı iken akü uçlarını Regülatörden ayırıp voltajları bir daha ölçermisiniz. Yani panel tarafı ve boştaki akü terminali tarafı.

Mehmet Atay

Bülent Büyükdağ

Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Hüseyin Tayfun Durmaz

Mehmet Atay

Evet, artık Mppt vakti geldi.
Kaan Erdem'den örnek foto geldi bile.
Bir dahaki seyire takacağım.

Mehmet Atay

Yeni MPPT takıldı ve performans gözle görülür şekilde arttı.
Ancak buzdolabı sorundalı devam ediyor.
Onu bşr başka başlıkta yazacağım.

Bülent Büyükdağ

Mehmet Atay

Buzdolabı da çözüldü. Artık iyi çalışmayan termostat yerine dijital termostat bağladım.
Şimdi 2' olunca kapatıyor, 4.5' olunca çalışıyor.
Ama o dijital termostatı kurmayı 15 günde keşfettim.

Öcal Turan

Alıntı yapılan: Mehmet Atay - 07 Eylül 2017, 19:05:01
Buzdolabı da çözüldü. Artık iyi çalışmayan termostat yerine dijital termostat bağladım.
Şimdi 2' olunca kapatıyor, 4.5' olunca çalışıyor.
Ama o dijital termostatı kurmayı 15 günde keşfettim.

Şu MPPT ve termostatın özellikllerini yazıp fotosunu ve buraya da atarmısın MAtay Reisim.
Teşekkürler.

Mehmet Atay

Termostat Enda NT 2411
Ürün numarası arkasındaki kodlar önemli, volt ve amperi belirliyor.

https://www.kartalotomasyon.com.tr/ET241101208-12VACDC-Termostat-77x35,PR-572.html

Bu da MMPT
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/mppt-gunes-paneli-solar-sarj-kontrol-300w-280671754

Termostatı Hakan Tiryaki'nin önerdiği ama artık işi bırakmış olan elektrikçi tavsiye etti.
MPPT'yi de Kaan Erdem önerdi.