Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Makara tadilatı..

• *
Ynt: Makara tadilatı..
#15: 07 Nisan 2017, 22:27:32
Ersin reis bendeki kitapları sana teslim edeyim artık vakti geldi :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#16: 07 Nisan 2017, 22:57:00
Çivi bitmiştir, muhtemelen. Perşembe pazarına gitme vakti gelmiş demekki.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#17: 08 Nisan 2017, 04:55:50
Çivi bitmiştir, muhtemelen. Perşembe pazarına gitme vakti gelmiş demekki.

:) :) aynen öyle.. Şerefsiz çiviler bitti. eşit aralıklara gelince.. Tik papeli çatlatmayacak şekilde çaktım . O yüzden mesafeler eşit olmadı. Kaldı ki aynı tekne masalarında olduğu gibi etrafına ahşap bir çerçeve döneceğim. Çiviler gözükmeyecek.. Gerçi ben bu çivi işini Hüseyin abi den bekliyordum ama  ;)
  • IP logged

T
  • *
#18: 08 Nisan 2017, 12:06:13
Ortayada mı çıta çakacaksın  ;D

Kıvırma işte, dengelemeden girişmişsin işe, ha 9 ha 10, çatlamayacak şekilde imiş, peh  ;D ;D ;D
  • IP logged

• *
#19: 08 Nisan 2017, 18:51:56
yok yahu.. Ne kıvırtıcam.. felsefe var o çivilerin çakılışında.. " düzensizliğin düzeni.."  :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#20: 08 Nisan 2017, 22:21:46
Ortayada mı çıta çakacaksın  ;D

Kıvırma işte, dengelemeden girişmişsin işe, ha 9 ha 10, çatlamayacak şekilde imiş, peh  ;D ;D ;D

Evet Abi bir tarafı çakmış , sonradan çivi bitmiş.
  • IP logged

• *
#21: 09 Nisan 2017, 17:31:38
Ersin reis muhtemelen biliyorsundur ama hazır konu açılmışken ek yapayım.
Ahşapa çivi çakarken ağacı catlatmamak için civinin sivri ucunu kerpeten ile hafifçe kesin.
İşe yarar.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#22: 09 Nisan 2017, 17:47:17
Ersin reis muhtemelen biliyorsundur ama hazır konu açılmışken ek yapayım.
Ahşapa çivi çakarken ağacı catlatmamak için civinin sivri ucunu kerpeten ile hafifçe kesin.
İşe yarar.
Ben üşenmeyip kılavuz açıyorum çakmadan önce. Fazladan iş ama değer.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#23: 09 Nisan 2017, 20:48:10
evet .. Çatlatmamak adına önemli.. sağolunuz efendim. Ancak bu çiviler çok küçük ve ince çiviler.. Üzerlerini zımparalayıp, bir de yağlayınca parladılar. Kaan da muhtemelen simetri hastası, taka taka vay çiviler eşit aralıkta olmamış diye tutturmuş.. Meslek hastalığı var bunda.. :) Normalde kararınca o çiviler gözükmeyecek zaten. dediğim gibi Bauhaus ta satılan halat şeklinde desenlenmiş çıtalar var. O çivilerin üzerine , (kenarlara ) o çıtadan çakmayı düşünüyorum. O zaman zaten çiviler gözükmeyecek. Ama kaan madem çivilere bu derece taktı.. Buyurun çivisiz imalat..

Gördüğünüz , halihazırda evimizde iki berjer koltuk arasında kullandığımız , ceviz ve ceviz kaplama bir radyoluk.

altı iki raf , küçük bir kütüphane. Bu radyoluk dedemindi. Üzerinde ampullü ikl çıkan radyolardan vardı. Bunun yanında masif ceviz, kolçaklı iki koltuk dururdu. (biri hala bende , diğeri teyzemin kızında )  Dedem, Kurtuluş savaşı gazisi , kaymakam ve sonrasında avukat , Cevdet İlhan Tuncer idi. Kucağında oturur, bu radyoluğun üstündeki radyoyu dinlerdik. Dedem " ajans " dinlerdi. sonra bana masal anlatırrdı.

Dün , bu küçük sehpayı, iyice zımparaladım. Üzerinde yılların koyulaşmış verniğini temizledim. Sonra ince zımpara ile iyice tesfiye ettim. Cevizin inanılmaz desenleri iyice belirdi ve üzerini bezir yağı  ile yağladım. sanırım en az 70 yıllık bir radyoluk bu.

Aslında fotoğraflarının Ahmet'in kitaplık köşesinde paylaşacaktım. Bunun içinde sınırlı sayıda ancak önemli denizcilik eserlerini tutuyorum.  Kitapları bu küçük kütüphane ile birlikte tanıtacaktım.

Ancak Kaan , çivi de çivi diye tutturunca, sadece yapıştırarak tamir ettiğim ve zımpara yapıp , yağladığım bu küçük ancak benim için çok kıymetli anılar ile dolu mobilyayı buradan paylaşayım dedim..

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#24: 09 Nisan 2017, 22:49:26
Şişenin dışındaki filenin ek yeri öne gelmiş, bir ara ona bir file dokuyalım bari, simetrisi bozulmasın. Çokta yakışıklı olmuş , güle güle kullan, eline sağlık.
  • IP logged

T
  • *
#25: 09 Nisan 2017, 23:03:49
Valla takmadım, sadece söyledim ama ister takmış deyin ister simetri hastası, ister tutturmuş, farketmez.
Aklımdan geçeni ardından değil, yüzüne söyledim ve eminim ki tekrar böyle bir iş yaparken mutlaka aklına bu gelecek.
O zaman ister, "ulan herifin biri çıkar ukalalık yapar, yine laf eder, ben iyisi mi planlı yapayım" mı dersin, yoksa "yapıcı bir eleştiri idi, şimdi çok daha planlı olduğu için mükemmel iş çıkıyor" mu dersin bilmem.
Her halükarda daha iyisini yapacağından eminim.
  • IP logged

• *
#26: 10 Nisan 2017, 20:04:29
 :)
  • IP logged

Yukarı git