Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Manyakmıyım neyim..

• *
Ynt: Manyakmıyım neyim..
#15: 29 Mart 2017, 00:33:38
Sevgili komşum Oğuzhan Reis, kayikta tik hiç de gerekmez...
Fakat ( leş gibi bile olsa ) seyri doyumsuz bir nesnedir neyleyek ?   :-[
  • IP logged

C

Cengo

#16: 29 Mart 2017, 00:36:42
Sevgili komşum Oğuzhan Reis, kayikta tik hiç de gerekmez...
Fakat ( leş gibi bile olsa ) seyri doyumsuz bir nesnedir neyleyek ?   :-[

Abi,

Dediginiz gibi hic geregi yok ama benim kayikta bolca var, siz ne dersiniz bu urun icin?
  • IP logged

B

Burak Doneray

#17: 29 Mart 2017, 00:50:18
Cenk reis benim tekneminde güvertesi tik iki seçenek var ya oxalic asitle temizleyip yağlayacaksınız ya da sadece su ve biraz sabunla çok yumaşak bir fırça bence vileda tarzı bir bezle temizleyip hafif kurşuni renge razı olacaksınız. Ben kurşuni renkten sıkıntı duymuyorum herhangi bir yağ veya ağartıcı kullanmıyorum.Tavsiye edilende benim yaptığım her kimyasal temizlik tikte ciddi aşınma ve sürekli temizlik ve bakım gerektiriyor .
  • IP logged
« Son Düzenleme: 29 Mart 2017, 00:57:31 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#18: 29 Mart 2017, 00:59:04
Vallahi ben yıllar içinde avuç içi kutusu onlarca Avroya satılan sihirli tozlardan da kaç marka denedim...
Arap sabunu : arap sabunu bile yoksa bir kaç defa üst üste kova kova deniz suyu ve ( dizler üzerinde iki büklüm güverte boyunca sürülünülecek...) orta sert bir fırçadan daha iyi bakım malzemesi görmedim.
Hiç fırçalamadan hiç uğraşmadan bir müddet arayla bir kaç defa kova kova deniz suyu bile gerçek rengine kavuşturmasa da, beyazimsı bir açık gri renge getiriyor tikleri kolayca.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#19: 29 Mart 2017, 01:01:12
Oxalic asidi senede bir kere hiç fırça kullanmadan tik güverteyi deniz suyuyla durulayarak temizliğini sağlayabilirsiniz.Fakat 2 ay gibi bir sürede tekrar gri renge döner yağ kullanırsanız tozu tutacağı için tik siyahlaşacaktır ben yağ kullanmayı tavsiye etmiyorum tik için.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#20: 29 Mart 2017, 01:02:17
Ali reisle aynı fikirdeyim.Orta sert fırça hariç.
  • IP logged

C

Cengo

#21: 29 Mart 2017, 01:09:00
Sevgilili Reyizlerim,
( affiniza siginarak, ozellikle bu kelimeyi kullaniyorum  ("reyiz") kusuruma bakmayin birilerine bu mesaj 😎)

Tesekkur ederim, deneyimlerinize ve tavsiyelerinize uyacagim. Cooook calismam lazim insallah hayirli olur. :)
  • IP logged

B

Burak Doneray

#22: 29 Mart 2017, 01:13:37
Cenk reyiz ürünün resimlerinde gözüken tiklerin temizlendikten sonra yağlanmış hali.Hiç bir ürün yağlamadan tikleri resimlerdeki sarı renge çevirmez sadece ağartır.
  • IP logged

C

Cengo

#23: 29 Mart 2017, 01:38:36
Sevgili reyizim,

Bahsettigim urunu kullanip yaglarsam, ki elimde tung yagi mevcut,  sanirim bu goruntuye ulasacagim. Zimpara yapmama gerek kalmayacak galiba.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#24: 29 Mart 2017, 02:01:17
Tung yağını hiç bilmiyorum Oxalic asit veya Boracol kullanarak tikleri ilk günkü haline getirebilirsiniz senede iki kere uygulayarak Eylül ve nisan aylarında fakat bu uygulamayı yaparsanız tikler kaç sene dayanır bilmiyorum benim teknemdeki tikler 30 yaşında sikalar hariç bir problem yaşamıyorum teknemin benden önceki sahibi ve ben hiç yağ kullanmadık.Rahatsız eden lekeler varsa oxalic asit kullandım genelde gelcoat temizliğinde kullanıyorum tiklerde pırıl pırıl oluyor sadece durulama ile oxalic asit çok zararlı birşey değil 5-10 dakika içinde durulanıyor  Boracol ise kurumuş tik üzerine fırça ile uygulanıyor 3 gün bekletildikten sonra deniz suyu ile durulanıyor tikte küf ve mantar oluşumunu önlüyor ilk uyguladığınızda hemen mukemmel sonuç vermiyor yavaş yavaş tik temizlenip gün geçtikçe sararıyor 6 ayda bir eylül ve nisan aylarında tekrar etmeniz gerekiyor iki uygulamadada yağ yok.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#25: 29 Mart 2017, 02:27:59
Ersin'in manyaklığıda güme gitti bu arada.
  • IP logged

• *
#26: 29 Mart 2017, 06:12:04
Hasan abinin yorumu üzerinden gidelim az biraz..

Uzaktan izlemesi bu derece keyifli bir tekneyi bir de kullanıyor olduğunuzu düşünün.. :)

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#27: 29 Mart 2017, 09:23:59
Hasan abinin yorumu üzerinden gidelim az biraz..

Uzaktan izlemesi bu derece keyifli bir tekneyi bir de kullanıyor olduğunuzu düşünün.. :)

Fotoğraf çekenlerden para almak doğru uygulama.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#28: 29 Mart 2017, 10:02:28
Ben kışa girmeden küf ve yıpranmayı önleme amaçlı  uyguluyorum. Senelerdir ve bildim bileli tik yağı denen yağın envai çeşidini kullandım sadece bir tanesinden memnun kaldım hani şu ufak bidon gibi ambalajında satılan pahalı markanın ürünü.
Hem tik in rengini değiştirmiyor hem de ağaca uyguladığımda sanki ağacın içtiğini görüyorum çıkan kabarcıklardan ve akma yapmamasından.
Reklam olmasın diye markayı söylemiyorum ancak bildiğim kadarı ile keten tohumu ve Çin Ağacı yağından oluşan İskandinav formulu deniyor. :)
  • IP logged

C

Cengo

#29: 29 Mart 2017, 10:14:12
Tung yaginin piyasa ismi Cin yagi.
  • IP logged

Yukarı git