Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Macera Başlıyor..

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Macera Başlıyor..
#30: 08 Haziran 2017, 10:06:04
Kesinlikle geleceğim, hem yolun bir kısmına katılırsınız belki..

Memnuniyetle katılırım ,

• IP logged

• *
#31: 15 Haziran 2017, 18:44:52
Efendim, dün Ahmet in dükkana gittim botu almaya.. İçimden seviniyorum . 2.10 bot. Tam aradığım.. Üstelik Bric , iki buçuk beygir motoru da var.. Ohh gel keyfim gel..

Botu almak için depoya girdik. Sönük hali bile kocaman. Nası iki on bot bu?

Şişirdik iyice kocaman geldi gözüme.. Yok yok  mümkün değil olmaz. Teknede bu botu güverteye alamam. Yer yok. Arkadan çekemem eşşek ölüsü gibi..

Ah salak kafa ersin .. Yapacaktın işte bir dingi..

Sonra dekatlona gittik . Orada uygun fiyatlı katlanır bisikletler var, Ahmete gösterdim.

Çok büyük geldi ikimize de katlanmış hali...

Öffffff... Bot var diye alarga koyları belirlemiştim halbuki.. Şimdi iskelesi olanlara ağırlık vereceğiz .

Bisikleti de çok istiyordum. Aslında çok güzel skutter ler var. Çok keyifli.. Üstünde koca adam biraz komik duruyorum ama olsun,.

Bakıcaz artık..
  • IP logged

• *
#32: 15 Haziran 2017, 21:24:28

Ersin reis sana böyle birşey lazım hem ufak katlanır hem elektrikli.

• IP logged
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2017, 21:26:07 Gönderen: Oguzhan Bozkurt »
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
#33: 17 Haziran 2017, 10:06:30
Geçen gün Hasan abi ile telefon ile görüştük. Abi yanına geliyorum dedim..

Pek inanmadı nedense.  :)   Aynen şöyle dedi..

-sen şimdi Ayvalığa kadar gider, orada bir iki koy bulur, aman ne şahane yerler, çok sevdim , şöyle güzel böyle güzel diye yazar durursun .

Dedi iyi mi.

Gün yaklaştıkça heycanım artıyor. Hani insanın içinde birşeyler kıpraşır ya .. Neredeyse askerdeki gibi şafak sayacağım..

Aslında Hasan Abi inanmamakta haklı. Gidiş dönüş yaklaşık bin mil yol. Bu boyda bir tekne ve tek başına.

Tayo Mar yola hazır. Kumanyalar alınacak, hafta içi Kalamıştan mazot ve su ikmali yapılacak. Önümüzdeki hafta Pazar gününden itibaren Marmara da hava koklanarak bir an önce Çanakkale ye kapağı atmak için gece gündüz yol yapılacak.

Eğer uygun hava yakalarsam, gece seyrinde trinket ve bocurum ile yelken seyrine devam edeceğim.

Bu hafta, yeni diktirdiğim yelken kılıflarını alıp, koylarda lazım olacak , 50 m koltuk halatı alınacak.

Çok zaman kalmadı ama, ırgatı havuzluktan kullanmak için seyyar bir teşkilat kurmakta fayda var. Yetişirse artık.

Yoksa , kendi bulduğum ! Yöntem ile demir atmaya devam..

Bir de olta takımı hazırlıyorum. Bu yıl lidaki, karagöz peşindeyim. Teknenin arkasından rapala sallamak benim hoşuma gitmiyor.

Çocukken kullandığımız sarkıtma oltalardan hazırlayacağım. İki iğneli kurşunu altta , sarkıtma olta özellikle lidaki, karagöz, isparoz gibi balıkları yaklamakta çok iyi.

Bunlara özellikle siyah iğne takmak gerekiyor. Siyah , kıvrık sinek iğneler bu iş için ideal.

Çocukken babamdan öğrendiğim , büyük balıkları dahi sinek olta ile tutmaya yarayan bu iğne bağlama yöntemini buradan birazdan açıklayacağım. Ağ balıkçılarına selam olsun..  :)

Bu bağlama yöntemi ile , sinek iğne büyük balık yakalansa dahi , misina dan sıyrılmıyor. Sinek iğneyi yem içinde çok iyi saklıyabiliyorsunuz. Üstelik , yakaladığınız kaya balıklarını, (millet bunları da yiyor, biz siyah balık yemezdik. ) çenelerini kırmadan bu iğne ile oltadan kurtarıp, denize atabiliyorsunuz.

Şöyle bir görüntü var gözümde.. Bir koya demirlemişim, gıcır gıcır bir deniz, tentemi germişim, teknenin iskele kıç omuzluğuna yayılmışım, bir elimde olta, bir elimde kitabım, hafiften müzik te çalıyor..hava sıcaklayınca yattığım yerden kıpırdamadan elimi sua atıp, başıma su serpiyorum.. O ne ? Balık geldi .. Kocaman bir lidaki.. Hatta çupura sayılır..

Öğlen yemeği geldi işte.. Yanına sıkı bir salata, bol soğanlı, kan kırmızısı domates, salatalık, üzerinde bolca zeytinyağı.. Nar ekşisi, biraz da ceviz.

Sonra serinlemek için suya bir batıp çıkıyorum, geri gelip , aynı köşeye oturuyorum, ellerim ıslak , kitap ta ıslanıyor biraz. Olsun ne gam.. Elle çekilmiş Türk kahvesi.. Amerikalıların değimi ile , ' mud' yani çamur kıvamında , koyu.. Ben biraz kalın çekiyorum kahveyi, dişlerimle tanecikleri çiğnemek de hoşuma gidiyor çünkü..

Eh yanında elbette yarım küba dumanı.. İyice ağırlık çöküyor. Ne yazmıştı Bülent şu giriş yazısında.. ?

Hülyalarda gezen denizciler.. İşte tam onlardan biri olmak üzereyim.. yaşasın.!

• IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#34: 17 Haziran 2017, 10:42:19
Çok imrendim..ama kıskanmadım.. rüzgar ve deniz kolayına olsun..

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#35: 17 Haziran 2017, 11:00:13
Hayaller Paris!... Gerçekler Eminönü olmasın bari bu sefer ::)
Hadi bakalım ;)
  • IP logged

• *
#36: 17 Haziran 2017, 13:46:24
Erol reisim ne diyeyim sen de haklısın.. Geçen sene bizim seyir darbe girişimine denk geldi idi. Yarıda dönmek zorunda kalmıştım. Umarım bu sene bir aksilik yaşamam.

Ne diyelim kısmet.. Bir yola çıkalım bakalım..
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#37: 17 Haziran 2017, 15:17:15
Şimdi fark ettim ki teknecilik ile ilgili tercihlerin ağırlıklı tek başına seyirle ilgili.
Bu nedenle çoluk çombalak seyir yapanların konfor ihtiyaçlarına uymuyor olabilir mi acep?

Selametle!.. :)

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

• *
    • instagram
#38: 17 Haziran 2017, 23:45:19
Seyriniz geziniz selametle leyifle olur umarım Ersin Reisim... Oltayla ilgili naçizane önerim olacak. Yazdığınız yöntem özellikle isparoz için gündüz avlarında başarılı olacaktır. Ama bence 30 ila 40 lık misina beden üzerine gezer küçük zeytin kurşun ve köstek yapmaksızın doğrudan tek 1 numara uzun sap veya küt yarı uzun kanca, yem olarak da tavuk göğsü kullanmanızını öneririm. Özellikle gün batımının ardından altınız kayalık ise çok iyi sargoz, çupra alabilirsiniz. Hatta avlanmak yasak ama bilginiz olsun oltanıza orfoz veya lagos da gelebilir...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#39: 18 Haziran 2017, 08:06:45
Sevgili Erman, doktor gibi konuştun, küt kanca filan.. Ne ola ki onlar.. Bizim balıkçılık bilgisi yedi yaşıma dayanıyor , o açıdan yani.. :)

Hiç kurşun kullanma mı diyorsun?
  • IP logged

• *
    • instagram
#40: 18 Haziran 2017, 11:20:31
Sevgili Erman, doktor gibi konuştun, küt kanca filan.. Ne ola ki onlar.. Bizim balıkçılık bilgisi yedi yaşıma dayanıyor , o açıdan yani.. :)

Hiç kurşun kullanma mı diyorsun?
Siz sinek oltayla girince ben bilirsiniz diye düşünmüştüm...
Ersin reisim aslın genel olarak balık kurşunu sevmez, yemin suda doğal salınımı her zaman tercih edilmelidir. Ancak akıntı yüzerlik vs. bizi kurşun kullanmaya zorluyor. Bu yüzden olabildiğince küçük ve yeme etki etmeyecek şekilde kullanmak en iyisidir. Beden üzerinde gezinen kurşunun yemin salımında etkisi minimum olacaktır. Oltanızı doğrudan aşağı değil, savurarak 3-5 metre ileriye yollayın ve serbest şekilde dibi bulmasını sağlayın. Dibi bulduğunda parmağınızda kurşunu değil yemi hissedin. Eminim çok balık yakalayacaksınız. Umarım aşağıdaki foto açıklayıcı olmuştur.

Sevgi ve saygılarımla

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#41: 18 Haziran 2017, 12:46:33
Vay canınaaaa. Süper.. Nedenini anlatayım.. Çocukken bahsettiğim oltayı suya atar, sonra şnorkel ile dalıp, balıklar ne yapıyor izlerdim.

Büyükler etrafta dolaşıyorlar, bekliyorlar ki küçükler bir saldırsın. Küçüklerin zaten yemi yutma şansı yok. Orasından burasından tırtıklıyorlar. O sırada iğne gözükürse , büyükler hemen uzuyorlar.

Bir de tahminim, sabah ya da akşam balık tutulmasının nedeni, balıkların açlığı ile ilgili değil. Bence gün ışığında iğne daha çabuk farkediliyor..
  • IP logged

• *
#42: 18 Haziran 2017, 23:09:55
Şimdi efendim, rota hava , yola çıkmadanönceki hava şartlarına göre belli olacak ancak, Marmara dan çıkarçıkmaz, Bozcaada v.s uğramadan, eğer , vize yetişmez ise , ayvalık, bademli üzerinden sakız , ya da petra giriş, mitillini den sakız , sakızdan alaçatı , alaçatıdan samos un batısından fournoi adası, peşinden patmos, Leros , kalimnos üzerinden gümüşlük şeklinde.

Leros sonrası seyir yaptım. kuşadası  na kadar da seyir yaptım.ilk defa seyir yapacağım bölüm, bu fournoi den kalimnos, gümüşlüğe olan kısım, bu rotada seyir yapmış reislerin dikkat edilecek konularda vereceği bilgiler çok kıymetli olacaktır.

Sevgiler..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#43: 18 Haziran 2017, 23:32:53
Fourni den aşağıya Patmos, Arki, Lipsi, Leros ve Kalimnos hepside çok güzel şirin adalar, bence beğeneceksin.
Zamanın varsa hepsine uğra derim.
Patmos daki kilise, Arkhi de Marathi, Lipsi ve güney batısındaki minik adalar, kayalıkların olduğu Makronisi, Kalimnos'da Vathi, Embroios.. Kalimnos ile Kos arasındaki Pserimosu da beğenirsin.. :)

İyi seyirler..
  • IP logged

• *
#44: 19 Haziran 2017, 08:44:47
Temmuz gelirken, ben Fourni üzerinden yol planı yapmazdım.
Türkiye sahiline yakın seyredip, Samos'un doğusundan geçerdim.

Eyüp'ün söylediklerine iki ilave, uğrama fırsatın olursa:Agathonisi ve Kalimnos'un kuzey doğusundaki adını ezberleyemediğim, ve söyleyemediğim, girinti. Her iki noktada da iki restoran var. 3. yok. Agathonisi'de market var, diğeri dağ başı.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

Yukarı git