Sevgili dostlar,
Geçen hafta Cem Gür, Endonezya da daha önceden tanıştığı Roberto Mancuso 'nun iletişim bilgilerini verdi. Hani şu bahsettiği Fransiz iş teknesinin modelini yapan adam. Endonezya da yaşayan bir İtalyan. Bir ahşap tekne atölyesi var ve yıllardır çeşitli ahşap tekneler üretmekte.
Cem Gür , Roberto 'nun sözünü ettiği tekneyi yaptığını sanmış. Oysa adam kendine 22 feet bir Colin Archer design tekne yapmakta imiş. Tabi önce hayal kırıklığı yaşadık biraz. Sonrasında ben Roberto ile iletişime geçtim. endonezya da kaliteli ağacın çok ucuz olduğundan bahsetmekte idi kendileri. anlaşılan fiyatlar son derece makul. İşçilik ucuz. İşte imal ettiği 22 feet teknenin fotoğrafları ..
Fotoğraflardan çok detaylı bir işçilik olduğu görülüyor anladığım kadarı ile. Fiyatı komik. Bitmesi için bir ya da iki ay gerekiyor. İşçilik maliyetleri sanırım çok ucuz. Roberto tekneleri konteynerlere sığacak boyutlarda inşa etmekte. Tekneyi getirmek sorun değil. Tanıdığım bir dostum bu işi yapıyor zaten. Derdim şimdi son kanuna göre ben bu tekneyi ithal mi etmiş oluyorum. ?
Bu işin mevzuatı nedir. ?