Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği - DADD

• *
Flamamız:

Flamamız çift taraflı saten kumaş, fırtınaya dayanaklı olsun diye çevresi beyaz kumaş biyeli oluyor.

DADD Araştırma Anketi doldurmuş olanlara DADD Temsilcikleri üzerinden göndereceğiz.

DADD Araştırma Anketi: http://www.denizlerdeyiz.org/anketler/dadd/

Zafer Türkmen

SY Petunia

www.sypetunia.com

• IP logged
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2017, 19:30:58 Gönderen: Zafer Türkmen »

• *
Zafer abi amblem olarak admiral çapa seçmiş.. iyi de etmiş. Flama da amblem de çok hoş.. Ancak ben bu admiral çapayı görünce, teknesinde kimde admiral çapa var diye merak ettim. Bende var:)  Başka admiral çapası olan .. ?

Sizlere admiral çaoanın neden gelmiş geçmiş en iyi çapa olduğunu , her zeminde nasıl olup ta tuttuğunu anlatacağım.. Bekleyiniz ..
  • IP logged

B

Burak Doneray

Bende de var.Sıfır hiç kullanılmamış 30 senelik.Orjinal CQR candır.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2017, 21:27:13 Gönderen: Burak Doneray »

• *
Bende de var. Zemin otluk ise başkasına güvenmem. :)
  • IP logged

• *
Flamamız:

Flamamız çift taraflı saten kumaş, fırtınaya dayanaklı olsun diye çevresi beyaz kumaş biyeli oluyor.

DADD Araştırma Anketi doldurmuş olanlara DADD Temsilcikleri üzerinden göndereceğiz.

Zafer Türkmen

SY Petunia

www.sypetunia.com

Zafer Hocam , birinç :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Harika olmuş, elinize sağlık.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Reisler, DADD Araştırma Anketi: http://www.denizlerdeyiz.org/anketler/dadd/

Anketimizi doldurmadıysanız öncelikle onu doldurmamız gerekiyor.

DADD Araştırma Anketi dolduran(derneğe üye olma isteğini de yansıtır) reis sayısı hızla artarsa marinalarla toplu olarak yıllık sözleşmeleri daha uygun yapabileceğiz, sonuçta marinalar da gelecek tekne sayısını çok önemsiyorlar.

An olarak Anketimiz doldurmuş reis sayısı 280 olmuştur. Üye sayımız hızla artmakta. Teşekkür ederiz.

Biliyorsunuz Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD) İstanbul Göz Hastanesi ve benim sponsorluğumda kurulmuş, kurucu üyelerin desteği ile yaşama geçmiş ve sizlerin, derneğe üye olacak reislerin, desteği ile yol alacak bir oluşumdur. 2017 Yılı için hiçbir üyemizden aidat beklentimiz yok(Yasal zorunluluk nedeniyle 1(Bir) TL aidat toplayacağız ). Aslında 2018 ve sonrası için de olmayacağını ön görüyoruz.

Derneğe gelir sağlayacak birçok yöntem var, onlar üzerinde çalışıyoruz.

Bazı hedeflerimiz ve ideallerimiz var. Bunları hep beraber gerçekleştireceğiz.

İstanbul da WIM ve Viaport Marinalar bizim işbirliği yaptığımız marinalar. Yani Güneyden gelecek ya da yeni tekne alıp İstanbul da barındıracak DADD üyeleri bu iki marina ya yönlendirilecek. Her iki marina da derneğimizi destekliyor. Teşekkür ederiz.

Aynı biçimde orta Ege kıyılarımızda da en az bir marina seçtik görüşmeler devam ediyor.

Güllük Körfezindeki Güllük Marina da aşağı Ege de seçtiğimiz marina. Teklifimizi yaptık, haber bekliyoruz. Bu marinayı seçmiş 14 tekne(sayı yükselecektir) Güllük Marina ya yönlendirilecek. İşletme sahibinin hemen Güllük karşısında Port Iasos adlı diğer bir marinası da var. Gerekirse üye teknelerin bu iki marinada da kalabilir. Marinaya destek anlamında işbirliği içinde olmak gerekiyor. Tabi bu marinanın DADD a vereceği destek ile ilintili bir durum. Bekliyoruz.

Marmaris Körfezinde de Marmaris Yacht Marina seçtiğimiz diğer bir marina. Görüşmelerimiz devam ediyor.

Bilgin Bey le yarın görüşüp son durumu belirleyeceğiz.

Marina bize yabancı derneklere(OCC, TO vb.) verdikleri fiyatı teklif ediyor, biz DADD için daha özel bir fiyat olsun ricasında bulunduk. Eğer bu sağlanırsa dernek üyelerine ait

teknelerin kararımıza uyup bu marinaya gitmelerini bekliyoruz. Şu anda 28 teknemiz var oraya gidebilecek. Tabi devam eden sözleşmeleri sona erdikten sonra. Eski bir Yacht

Marin ci olarak ben marinaya güveniyorum ve Bilgin Beyin DADD üyelerine iyi bir olanak sağlayacağına da inanıyorum.

3 Temmuz 2017 Pazartesi başlayacak ve Samsun a kadar uzanacak bir ralli planladık. 21 Gün sürecek.

Rota: Via Port-Poyraz-Şile-Kefken-Akçakoca-Ereğli-Kozlu-Amasra-Cide-İnebolu-Helaldi-Hamsilos-Akliman-Sinop-Gerze-Samsun.  Giderken ve dönerken atlamalı olarak bu limanlar ve aradaki birçok koya uğranır.

Amasra(Safranbolu),Sinop(Erfelek) ve Samsun(Amasya, Hattuşşaş Antik Kent) da birer günlük kara gezisi yapılır.

Çok selam.

Zafer Türkmen
S/Y Petunia
zturkmen@denizlerdeyiz.org
  • IP logged

• *
Merhaba reisler, sık sık yazıyorum; çevremizdeki reislere de duyuralım ve bilgilendirelim lütfen:

Karaya Alma ve/veya Zehirli Boya ve/veya marina bağlanma sözleşmesi isteniyorsa ivedi olarak DADD Araştırma Anketinin doldurulması gerekmektedir.

Eğer DADD Araştırma Anketi dolduran(derneğe üye olma isteğini de yansıtır) reis sayısı hızla artarsa, dernek olarak, marinalarla yapılacak anlaşmaları daha hızlı sonuçlandırabiliriz. Sonuçta bizler de marinalar da uygun koşullarda çözüm üretmek istiyoruz.

İstanbul da WIM ve Viaport çözüm dostumuz, Ege ve Marmariste görüşmeler devam ediyor.

Bu arada Yelken gereksinimi sorumuza 291 reisden 198 i bilgi girmiş. Ve 198 den 51 i yelken gereksinimi olduğunu bildirmiş. Yelken firmasıyla görüşüyoruz.

Zehirli Boya da olduğu gibi yalnızca DADD üyelerine yapılacak olan bir indirim sağlanırsa dernek olarak yelken firmamız o olacak.

Flamamız hazır. Pazar gününden itibaren gönderinize çekebilirsiniz.

Web sayfamızda sorulacak sorularınıza yanıt verecek bir ekip oluşturduk. Haftaya işlevsel hale gelecek.

Bir üye kimlik kartı düzenliyoruz. Sevimli bir şey olacak. Atik Kaytaz ilgileniyor.

Yineleyelim DADD Araştırma Anketi: http://www.denizlerdeyiz.org/anketler/dadd/

Üyelik için ıslak imzalı bir form gerekiyor. İstanbul Göz Hastanesine gelip Dilara Hanımı bulacaksınız. Gerekli işlemleri o yapacak flamanızı kendisinden alacaksınız.

Çok selam.

Zafer Türkmen

S/Y Petunia

zturkmen@denizlerdeyiz.org
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ

Ancak ben bu admiral çapayı görünce, teknesinde kimde admiral çapa var diye merak ettim. Bende var:)  Başka admiral çapası olan .. ? ..

Bende de var. Ucunda 5mt zinciri ile. Yazları pupada merdivene bağlı durur hep.  Limanlarda kıçtan Admiralty'i  atar, baştankara yanaşırım hep. Yalnız atarken cup diye atmayacaksın; her tarafı dallı budaklı olduğundan halatına takıldı mı tutması mümkün değildir. Yüzme platformundan, büyük bir ihtimamla sarkıtırsan dibe güzelce serilir; yoksa halin duman, manevralar başlar.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
Hulusi reis , süpermiş. Ben de el ile atıyorum. Gerçi bendeki zincirli ve ırgata bağlı.. Önce yavaş yavaş, denize , sallandığında tekneye çarpmayana kadar bırakıyorum. Sonra ırgat ile salmaya devam. Ancak yurt dışında bunu tekneden bir miktar uzak tutan klasik sistemler mevcut. Neyse bu konuyu ayrıca yazarız. ,

Zafer abi, bu camiada şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi boya ve karaya alam kampanyası yaptınız. Hele Tuzla kampanyası çok başarılı. Birlikte olunduğunda nelerin başarılabileceğine çok iyi bir örnek oldu. Boya firmasının yetkilisi ile görüştüm. Boyalar sanırım bugün gelir. Çok bilgili , dğerli bir insan, bıkıp, usanmadan benim " o ni bu ni " sorularıma cevap verdi.

Demem o ki.. Bu bayrak ücretsiz olmamalı. Bence bir bedeli olmalı. En azından kampanyalardan yararlanan bizlerin de küçük de olsa bu yol ile derneğe bir katkımız olur.
  • IP logged

• *
Değerli reisler,

Dorko 15 bugün itibariyle Tuzla Viaport marinada karaya alındı. Teknemi Bodrum'dan karadan getirmeye karar vermiştim. Alınma hikayesinde uzun uzun vaktinizi alacağım tecrübelerimi ve başıma gelen arkası yarın kıvamındaki heyecanlı anıları S/Y Dorko Araftaki Mutluluk başlığında yazacağım. Bugün saat 3 te Yalova'da kamyon üzerindeki teknemi başka bir kamyona aktardık. Kamyonun üzerinde haciz varmış. Neyse, yeni kamyonla Eskihisar iskelesinden inip yokuşu çıktıktan sonra iskele ve sancak taraflarda kamyonla tekne arasına sıkıştırdığımız çıkma tekerler kamyon çukura girince düştü. Saat 18:05 te marinada olabildik (saatte 10 km hızla gitme kararı aldım). Daha önceden Viaport marinadan Egemen bey ile iletişime geçen Zafer Türkmen Reis ve Ahmet Kabaalioğlu Reislere buradan çok teşekkür ediyorum. Egemen bey paydos etmelerine karşın benim "Bu tekne kamyon üzerinde geceyi geçiremez Egemen bey" demem üzerine operasyonu devam ettirdi. Arkadaşlar da burun kıvırmadan dikkatli bir şekilde Dorko 15 i payandaların üzerine aldılar. Buradan tekrar Zafer Türkmen Reise,  ve Egemen beye ilmek ilmek işleyerek dokudukları bu organizasyon için çok teşekkür ederim. Fiyat uygunluğu bir yana beni çok güzel misafir ettiler ve "eyvah geciktik kesin ekstra fatura gelir" endişeme hiç yer olmadığını net bir şekilde belirttiler. Çok sancılı bir karanlıktan sıcak bir aydınlığa vardık. Emeği geçen herkese teşekkürlerimle...

• IP logged
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2017, 21:20:07 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
Kolay gelsin Oğuzhan, keyifli seyirlerin olsun.
  • IP logged

• *
Kolay gelsin Oğuzhan, keyifli seyirlerin olsun.

Yardımlarınız için teşekkür ederim Zafer reis. Pazar günü marinayı arayıp yardımcı olduğunuzu biliyorum. Maalesef yolda yaşadığım sıkıntılar yüzünden Cumartesi gününe aldığım randevuya bu akşam saat 18:05 te ancak yetişebildim.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Oğuzhan tekrar hayırlı olsun. Sağolsun Zafer Abi , Pazar günü Marina yetkililerini arayıp durumu aktardı. Derneğimiz hakikaten daha çok yeni olmasına rağmen hepimize faydalı olmaya başladı. Zafer Abimizin emekleri çok büyük, kendisine ve beraberinde çaba sarfeden herkese bir kez daha  çok teşekkürler.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Bu başlığın sabitlenmiş ve DADD ne ait bir başlık olduğunu ve  forumda derneğe ait bilgilendirmelerin buradan yapılacağını düşünerek şu bilgiyi paylaşayım;

Derneğimiz " Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği" çoğunluğun katılımıyla ilk genel kurulunu yaptı. Artık hızlı bir şekilde üye kayıtlarına başlıyor. Bu nedenle üyelik formları kişilere ulaştırılmaya başlandı. Ayrıca Derneğin Web sayfasında da üyelik formu bulunacak. Derneğin flamasını ilk genel kurulda bulunanlar edindi. Bundan sonra üyelikle birlikte gurcatalarımızda dalgalandırabileceğiz. Üyelik talebi olan dostlarımız web sitesine mail atabildikleri gibi bana da mesaj yolu yada beşyüzotuziki 584 kırkaltı yirmidört ten ulaşabilirler.Bir miktar üyelik formu bende de bulunmaktadır. Tekrar hepimize hayırlı olmasını dilerim.
  • IP logged

Yukarı git