DADD Denizcilik Eğitimleri
Herkese merhaba, DADD Eğitim ve Teknik Danışma Alt Kurulu(Mehmet EREM, İsmail TÜMER, Atilla Serdar ERDOĞAN, Aziz ERYAVUZ- Reislerimize teşekkür ediyoruz) derneğimiz üyelerine, bir seri Amatör Denizcilik Eğitimi düzenliyor. Bunu sistemli bir biçimde dönemsel olarak uygulamaya koymayı düşünüyoruz. Derneğimize bağışlar yoluyla bir gelir temini de düşündüğümüz bu eğitimler, bu dönem, bir ön çalışma niteliğinde olacak. Zamanla belli bir takvime bağlanacak ve yıllık düzenlemeler yapılıp web sayfamızdan durulacak. Başlangıç düzeyde eğitimleri dernek bünyesinde nasıl gerçekleştireceğimiz ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
1-Başlamak için en uygun tarihlerin neler olacağı, hangi eğitim/ler in kimler tarafından verileceği görüşüldü. Kaç kişinin katılma isteğinde bulunacağı da ayrı bir konu, sayıyı kestirmek pek kolay değil.
2-Hızlı bir biçimde olabilecek eğitimlerden birinin, duyurulduğu gibi, “Demirler ve Demirleme” konusunda olması ve hava koşullarının da uygunluğu açısından 22 Ekim 2017 Pazar günü gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.
3-Sonrasında “Teknede Elektrik”, “KMT Eğitimi”, “Temel Motor Bilgisi”, “Yanaşma, bağlanma” ve buna benzer konuları işlemeyi düşünüyoruz. "Demirler ve Demirleme" eğitimi iki kez yapılacaktır.
4-Hava koşullarını nedeniyle, kış gelmeden, tekne üzerinde ve/veya açık alanda yapılabileceklere öncelik verilecek.
5-Eğitimlere öncelikle İstanbul da başlayacağız ama hedefimiz diğer şehirlerimizde de düzenlemek.
6-Eğitim konularının düzenlenmesinde ve özellikle İstanbul dışındaki yerlerde yer sağlanmasında destek olacak DADD Üyelerine gereksinimimiz var.( Bu arada ilk destek Göztepe Yelken Kulübü-Teos dan geldi. Teşekkürler Derya Yenigün)
7-İsteklilerin bu bağlantıdan
https://www.denizlerdeyiz.org/egitim-katilim-formu/ Katılım Formu doldurmaları gerekmekte.
8-Yapılacak eğitimlerde uygulama/gerçekleştirebilme ve yararlılık sağlama açısından katılımcı sayısı sınırlaması olacak. Gerekirse tekrarları yapılacak ve olabildiğince çok denizcinin yararlanması sağlanacak.
9-Katılım Formu dolduran DADD Üyelerine gerekli bilgilendirmeler katılım istekleri ile ilgili geri dönüşler en kısa sürede yapılacaktır.
10- “Demirleme” konulu her iki eğitimde bağış yapacak katılımcılara aşağıdakiler armağan edilecektir:
1- Bir adet DADD Flaması
2- “Demir Kurtarma Kancası”( Çekilecek kura ile üç ayrı kişiye birer tane. Poseidon Marine e teşekkürler)
3- “Kıyı Seyri” kitabı(İstanbul Göz Hastanesi ne teşekkürler)
4- Demirler ve Demirleme konusunda orijinal metni tarafımızdan düzenlenmiş bir kitap.(Mehmet Erem e teşekkürler)
5- Çeşitli pomosyonlar(İstanbul Göz Hastanesi ne teşekkürler)
6- İkramlar için İstanbul Göz Hastanesine teşekkür ederiz.
DADD Yönetim Kurulu Adına
Başkan
Zafer Türkmen