Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Balık Üretimi ve Bereketini Kaçırdığımız Denizlerimiz

  • *
  • Donatan Temsilcileri
  • İleti: 1165
Uzun zamandır takip ettiğim tarım ve hayvancılık konuları yazarları Ali Ekber Yıldırım ve İrfan Donat çok değerli bilgiler öğrendiğim, herkese tavsiye ettiğim iki araştırmacı gazeteci.

İrfan Donat yazılarını keyifle okuduğum Ali Boratav Kaptamız gibi haftalık Oksijen gazetesinde yazıyor.  Son yazısında balıkçılıkla ilgili faydalı bilgiler araştırmış. Mustafa Sarı ve Bayram Öztürk gibi iki büyük otoritenin de görüşlerini paylaşmış. Telif ve emeğe saygı nedeniyle haberi hemen paylaşmadım. Yarın gazetenin  yeni sayısı çıkacağı için bugün paylaşabilirim diye düşündüm.

Geleceğe yönelik ümit verici istatistikler değil. Bilinçsiz avlanma ve küresel kirlilik, istilacı türler yüzünden yakın gelecekte balık yemeyi bırakın görmek bile lüks olacak.

İşin sadece beslenme boyutuna bakmaktansa çevresel anlamda üzülüyor insan. Dünyamızı paylaştığımız canlıların ve gezegenin devamlığı için endişeleniyorum. Bu yazıyı o nedenle balıkçılık bölümünde değil bu bölümde paylaşıyorum. Bu yaz Bozcaada Limanının zeminini kaplamış müsilajı görünce çok üzülmüştük. Sadece denizde değil, havada ve karada da bir çok türün nesli tükeniyor. Et ve balık yemek önemli bir ihtiyaçken bilinçli tüketici olabilmek için kendim adına daha öğrenmem ve uygulamam gereken çok şey var.

Yazının linki ve linki açamayanlar için görseli de aşağıda ektedir.

https://gazeteoksijen.com/yazarlar/irfan-donat/ciftlikteki-1-kilo-cipura-icin-denizden-57-kilo-balik-lazim-188915

  • IP logged
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2023, 12:52:17 Gönderen: Mücahit Karabaş »

 
Yukarı git