Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bimini ve Sprayhood yenileme

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Bimini ve Sprayhood yenileme
#15: 18 Mayıs 2022, 08:45:49
Bu makineler hakkında bilgim yok , yalnız düzgün ölçü alınması çok ama çok önemli olduğunu üçkere gelinip gidilmesine rağmen bir türlü oturmayan biminiden sonra anladım usta ismi vermeyim şimdi  :D :D.

Serkan'cım Ustalık orada zaten. Başlarda bizim çok hata yapacağımız kesin. Annem bayan terzisi idi , makine kütüğünde oturmuşluğum var, dikmekte sorun yok ama iş biçmekte, onu da yapa boza ortaya çıkartırız bir şeyler diye düşünüyorum. Çok güzel olmayacağını da biliyorum.

Benim tarzıma çok uygun bir iş. Normalde ustanın 10 liraya yapacağı işi, 30 liraya alet edevat alıp 30 liralıkta malzeme israf ederek yapan biri olarak ben, bu konuda niye geç kalmışım anlamadım. Bir çoğunuz biliyordur zaten majör sorunlar hariç kendi tekne işlerimi yıllardır yapan ve bu mantıkla hareket eden biri olarak makine parkım sıradan bir tekne bakımı yapan atölyeyle zaten kıyaslanamaz.
Ama şunu biliyorum doğrusu verip parayı ustasına yaptırmak, ama  huy işte, beni üzmeyeceklerdi, keyif aldığım bir şeyde niye usta peşinde koşayım, ustalar ustalığını yapsa biz niye bunu yapalım.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *

• *
#17: 18 Mayıs 2022, 11:21:08
Spyrayhood (Dodger) yapımı hakkında izlediğim en detaylı video.

https://www.youtube.com/watch?v=ISiifXpZOXI
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#18: 18 Mayıs 2022, 11:34:43
Sevgili Mehmet  ve Erdem Reisler çok teşekkürler, epeyce bir detay varmış ama çokta zor değil. İlk yaptığımız belki eğri büğrü olur ama yaparız gibime geliyor. Videolar gayet detaylı bu arada, tekrar teşekkürler.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#19: 18 Mayıs 2022, 11:58:04
........
Ama şunu biliyorum doğrusu verip parayı ustasına yaptırmak, ama  huy işte, beni üzmeyeceklerdi, keyif aldığım bir şeyde niye usta peşinde koşayım, ustalar ustalığını yapsa biz niye bunu yapalım.

İşinin ehli hiç bir usta ile işçilik pazarlığı yapmadım.
Ama içime sinmeyen fiyata da eyvallah demedim.
Bu bimini spray hood için 1450 euro sadece işçilik isteyen oldu. 23bin TL'den fazla.
Bu ülke standartlarında fahiş bir ücret.
Ahmet kadar cesaretim yok; biminiyi kendim kesip doğrayamam. O işi içime sinen bir ustaya vereceğim.
Ama mesela artık karbüratör temizliği dahil, dıştan takma motorun tüm işlemlerini balkonda yapıyorum. Adama hem dünya para veriyorum, hem de sezonda motor yine çalışmıyor, çünkü karbüratördeki benzini boşaltmıyor. Hiç olmazsa çalışmazsa kendimi beceriksiz sayarım ama enayi gibi hissetmem.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#20: 18 Mayıs 2022, 18:18:34
Bu ülkede tekne sahibi olarak kendini enayi gibi hissedemiyorsan duyularında esaslı bir bozukluk var demektir Mehmetciğim !  ::)
  • IP logged

Yukarı git