Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Ocak Ayı içinde bir Doğu Akdeniz Olur mu?

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
Ocak Ayı içinde bir Doğu Akdeniz Olur mu?
#15: 03 Şubat 2022, 11:58:11
Bir güncelleme yapayım istedim;

27.01'de havanın biraz yatmasını bekledikten sonra saat 17 sularında 20kt kuzey rüzgarı ile Kemer'den avara olduk, Mersin'den üşenmeden bana eşlik etmek için gelen Erman Yerman ve Antalya'dan Mustafa Sarı ile birlikte.
Gece boyu rüzgar 15-20kt aralığında devam etti. Ana yelken camadanda, ilave olarak da flok zaman zaman camadanlı zaman zaman ise tam olarak ve de makina ile seyir yaptık. Makina eşliğini hiç kesmedik çünkü önümüzdeki hava 2 gün sonra daha da şiddetlenerek bu sefer kafadan gelecekti. 40 saatte Kumkuyu'ya girdiğimiz taktirde neredeyse hava ile kafa kafaya olacaktık.
Ancak;
Tekne su yapmaya başlamıştı ama neden?
Alanya'yı geçtikten sonra gördükki impeller bilye dağıtmış buna bağlı olarak da keçe de gitmiş. Makina çalıştıkça sürekli teknenin içine su gitmekteydi.
İki alternatifimiz vardı artık;
*ya makina kapatıp yelken ile seyre devam ama önümüzdeki havanın etkisine kış şartlarında girilecekti ve hırpalanabilecektik,
*ya da alternatif kaçış noktalarından biri olan Gazipaşa'ya girilip orada sorunu çözmekti.
Gazipaşa'ya girmek daha akılcıl idi ve de öyle de yaptık. Ertesi gün sorunlarımızı çözmüştük fakat bu sefer de diğer cephe bölgede hakim oldu ve dur durak bilmeden esmeye ve yağmaya başladı. Bizim de bekleme sürecemiz Gazipaşa'da başlamış oldu. Bekleyiş biraz sureceği için önce çalışıyor olması sebebiyle Erman daha sonraki günler içerisinde de Antalya'da işleri olması sebebiyle Mustafa Sarı ayrıldılar. Bu arada sağolsun Ersin Böke de yalnız bırakmayıp ziyaretimize geldi. Hatta sorunumuzu çözmeye dahi yardımcı olabilmeye çalışarak çeşitli ustalarla bağlantı yapmamıza olanaklar sağladı.

Sonuç;
Macera devam ediyor ancak havanın yatmasını bekliyorum. Şu anki cephe hareketlerine bakacak olursak cuma hava dönüyor ve seyir imkanı sağlıyor ama uzun süre devam eden Doğulu rüzgarların sebebiyle akıntı ve deniz hemen yatmaz diye tahmin ettiğimden c.tesi sabah saatlerinde avara olmayı düşünüyorum. Erman tekrar bana katılarak yolun diğer yarısında da beni yalnız bırakmayacak, bir değişiklik olmaz ise.

İşte böyle dostlar...

SM-N975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#16: 03 Şubat 2022, 13:16:49
Suat abi ,

Çok geçmiş olsun selametle
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#18: 03 Şubat 2022, 13:57:54
Bir kaç da foto koyalım neredeyiz diye...

• IP logged

• *
  • Selamlar
#19: 03 Şubat 2022, 15:02:14
Geçmiş olsun Suat Kaptan’ım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#20: 03 Şubat 2022, 15:51:20
Geçmiş olsun Suat Kaptan’ım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim Kemal kaptan'ım

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#21: 04 Şubat 2022, 23:31:40
Selametle Suat Abi, dostlar sağolsun iyiki varlar. Erman'cım eline sağlık. İmpeller için geçmiş olsun diyeyim. Bu arada Gezgn in ana yelkeninin sarma olduğuna şimdiye kadar hiç dikkat etmemişim, hep kafamda klasik var diye kurgulamışım demek ki. Oysa daha önce teknenin defalarca resmini gördüm.

• IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#22: 05 Şubat 2022, 01:04:48
Selametle Suat Abi, dostlar sağolsun iyiki varlar. Erman'cım eline sağlık. İmpeller için geçmiş olsun diyeyim. Bu arada Gezgn in ana yelkeninin sarma olduğuna şimdiye kadar hiç dikkat etmemişim, hep kafamda klasik var diye kurgulamışım demek ki. Oysa daha önce teknenin defalarca resmini gördüm.
Teşekkür ederim dostum. Nasipse 1-2 saate kadar Erman gelince avara olmayı düşünüyorum.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#23: 11 Şubat 2022, 22:40:52
5.Şubat sabaha karşı Gazipaşa'dan avara olabildik en sonunda. Kuvvetli cepheler bizi buraya 1 hafta gibi bir süreyle neredeyse hapsetti. Fakat avara olduğumuzda 15kt civarı tatlı bir kuzey rüzgarı bize harika bir seyir imkanı tanıdı. Zaman zaman rüzgarsız geçen seyrimiz, geçtiğimiz coğrafi konumlara bağlı olarak zaman zaman tatlı kaçaklarla neşelendi. Ruzgarsızlığa öyle bir alışmışım ki takip eden gece Anamur ile Kum burnu arasında Gezgn uçarcasına giderken duramadım ve yataktan kalkıp Erman'a eşlik ettim.
Kumkuyu'ya yaklaşık 30 saat sonra vardık ve takip eden gün de Gezgn'i karaya aldım. Mart gibi bakımlarına başlamayı düşünüyorum.

• IP logged

• *
#24: 12 Şubat 2022, 22:39:53
Gazipaşa ileri karakol şefliği olarak yine bekleriz efendim. Gerçi çok fazla ilgilenemedik ancak bunun sebebi suat kaptanın da kendisinden kaynaklı biraz.  Adamı arayıp ne sorsan gerek yok diyor. Oysa buranın huysuz Adanalı müdavimi ya buz ister, ya rom ister, ya çapasını takar dalgıç ister. Ne bileyim işte..

Adanalı adam rom istermi demeyin. Bizimkisi cinsin önde gideni olduğundan istedi işte.

Yakında düşer buralara. Bu sefer O 'na öyle bir köpek öldüren romu hazırladım ki..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#25: 13 Şubat 2022, 10:58:10
Gazipaşa ileri karakol şefliği olarak yine bekleriz efendim. Gerçi çok fazla ilgilenemedik ancak bunun sebebi suat kaptanın da kendisinden kaynaklı biraz.  Adamı arayıp ne sorsan gerek yok diyor. Oysa buranın huysuz Adanalı müdavimi ya buz ister, ya rom ister, ya çapasını takar dalgıç ister. Ne bileyim işte..

Adanalı adam rom istermi demeyin. Bizimkisi cinsin önde gideni olduğundan istedi işte.

Yakında düşer buralara. Bu sefer O 'na öyle bir köpek öldüren romu hazırladım ki..
Gazipaşa ileri karakol şefliğinin ilgi ve alakasından çok memnun kaldığım bir gerçektir. Arayıp sormalar bile ayrı bir güven ve huzur veriyor insana, teşekkürler.
Buz ve yanındaki sıvı katıklarına ise tabiki de sıra gelecek. Daha Doğu Akdeniz'i talan ettikten sonra batıya yine dümen tutulacak bir bir... Hatta Alanya'ya bile dümen tutula.!

• IP logged

Yukarı git