Bu başlık iyi havayı da kötü havayı da haber verse forumda en severek takip ettiğim yerlerden birisi. Sadece tahmin yapmayıp ara ara ders gibi iletiler oluyor. Bugün iş arasında Kadıköy'de beş on dakika vaktim oldu ve bir kitapçıya girdim. Yeni çıkanlar arasında aşağıda fotoğrafını paylaştığım "Deniz Meteorolojisi" kitabını gördüm. Yazarları Profesör Mustafa Sarı ve Profesör Miktad Kadıoğlu. Ayak üstü inceleyince çok hoşuma gitti. En temel meteoroloji bilgilerinden başlayıp denizdeki hava olaylarını ayrıntılı ve akıcı anlatmışlar. Küresel ısınmanın etkilerinden de bahsediyor. Bir sayfasında rüzgarın değişiminin saat yönünün tersine doğru olması durumunda kötü havanın geldiğine işaret ettiği yazıyordu. Bunu ilk Ahmet'ten öğrenmiştim. Kitabı karıştırırken aklıma Suat, Ahmet , Akın Reisler ve bu başlık geldi. Sağolsunlar bizim profesörlerin meteoroloji bilgilerimize katkıları çok fazla...
Beklediğim telefon gelince kitapçıdan apar topar çıkmak zorunda kaldım. Bu kitabı haftasonu alacağım. Sizlerle de paylaşmak istedim.