Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Heyamola Hey Forumu Cep Telefonu Versiyonu

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Heyamola Hey Forumu Cep Telefonu Versiyonu
#15: 14 Eylül 2021, 12:57:51
Uygulama için deneme.. 1..2..3..
Oldu gibi.. Bu mesajı uygulama içinden yazdım..
Sağını solunu toparlayıp göndereceğim.. 👍
  • IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#16: 15 Eylül 2021, 12:20:49
sanırım oldu..
Buyurunuz efenim,

Heyamola Hey Forum Mobil v1.0 - Android
https://drive.google.com/file/d/16V8oINTtgDWPdlyFn3MdKyy39wWjrZUs/view?usp=sharing

Uygulama ilk açıldığında giriş ekranına yönleneceksiniz, kullanıcı adı ve şifresini yazarak login olacaksınız, uygulamayı sonraki kullanımlarınızda otomatik olarak login olacaksınız (cookieler sayesinde forum sizi tanıyacak, bilgisayardaki gibi güvenlidir), direk son iletiler ekranına yönlendirileceksiniz. İstmiyorsanız forumun menüsünden çıkış'a basıp logout yapmanız yeterli.

Elbette bu linkten yüklerken telefonunuz güvenlik uyarısı verecektir, aman buradan yüklemeyin filan gibi, dert etmeyin, güvenle yükleyebilirsiniz.
Bu ilk versiyon beğenilir ve sorunsuz olursa sonra playstore'a yükleriz, oradan güvenli yüklenir, oto güncelleme vb. olur..

ve doğal olarak iPhone kullanıcıları soracak, IOS versiyonu yok mu diye..
Yok ne yazık ki..  Çünkü Apple uygulama geliştirme için fahiş fiyatlar istiyor, geliştirme platformu ve apple'ın yıllık maliyeti 300USD ediyor..
O nedenle şimdilik Apple'cılar kusura bakmasın..

• IP logged
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2021, 12:26:17 Gönderen: Özgür Ökten »
><(((º>

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#17: 15 Eylül 2021, 12:32:23
Özgür eline emeğine sağlık , gerçekten çok faydalı işler yapıyorsun camia için. Zaten senin yazdığın uygulamalar yüzünden  android telefona geçeceğim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#18: 15 Eylül 2021, 14:13:53
Özgür eline emeğine sağlık , gerçekten çok faydalı işler yapıyorsun camia için. Zaten senin yazdığın uygulamalar yüzünden  android telefona geçeceğim.
Yok abi, boşuna masrafa girmeyin yav, o kadar da değil..
Elbet bir gün bu keyfime yaptığım hobi için ayıracak daha iyi bir bütçem olur, o zaman ios olanları da yaparım..

Gerçi rüzgar kaç esiyor uygulaması hayli popüler oldu, kışın belki düşündüğüm bariyeri geçmiş olursa bir ios yatırımını hak eder, ufak bir ücretli iPhone versiyonunu çıkartırım diye düşünüyorum. Kısmet.. :)
  • IP logged
><(((º>

• *
#19: 15 Eylül 2021, 21:07:44
Özgür, iphone kullanıyorum göremedim ama eline sağlık ! 

• IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#20: 16 Eylül 2021, 19:24:21
Özgür Reis,

Hemen yükledim ve ben de bu mesajı uygulamanın içinden yazıyorum :) Eline sağlık.
Bir tespit, mesaj  yazma alanındaki emoji'ler (çarkçıbaşı, çene kaşıyan vd) resim olarak görünmüyor.

Bu arada senin Rüzgar Kaç Esiyor uygulamasında dün akşam Knidos  fenerinden rüzgarı okudum, 44.3knot - 9 bofor gösteriyordu; o da kullanılıyor yani. Hakikaten denizciler için pratik çok güzel uygulamalar geliştiriyorsun; tekrar teşekkürler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2021, 19:36:10 Gönderen: Hulusi Gülen »
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#21: 16 Eylül 2021, 19:25:17
Mesajı göndermeden ön izleme yapayım dedim henüz çalışmıyor.

Fotoğraf, dosya eklenemiyor. Yukarıdaki  resmi Tapatalk'dan ekledim.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2021, 19:38:06 Gönderen: Hulusi Gülen »
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#22: 17 Eylül 2021, 11:45:27
Evet resimlerle, emojilerle (ki onlar da minnak resimler) ilgili bir sorun var, bakacağım.. 👍
  • IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#23: 17 Eylül 2021, 12:40:36
Problemi buldum, ama çözümü bende değil Hasan abide! :)

Forum web adresi HTTPS (yani güvenli bağlantı) ile veriliyor, giriş çıkış hepsi bu şekilde yapılıyor, ama bu önizleme ekranındaki emojilerin resimleri HTTP (güvensiz) adresten gelmeye çalışıyor ama benim uygulama bu güvensiz kaynak deyip yüklemiyor.

Örnek: Çene kaşıyan adam ikonunun adresi şöyle;
http://heyamolahey.com/Smileys/default/cene.gif

ama bunun "httpS" olarak başlaması lazım..

Hasan abi kaynak kodlarda (veya işte forum altyapısında bu smileyler nereden ayarlanıyorsa oradan) bu minik giflerin adreslerinin başını https olarak değiştirdiğinde otomatik olarak uygulama içinde de görünmeye başlayacaklar..  :)xx
  • IP logged
><(((º>

• *
#24: 18 Eylül 2021, 12:06:58
Oldu mu ki acep şimdi ?
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#25: 18 Eylül 2021, 19:05:47
Oldu mu ki acep şimdi ?
Gayet güzel olmuş!  :)xx
Tüm emojilerimizi bem normal bölümlerde hem önizleme ekranında sorunsuz görüyorum..  :// ;D
  • IP logged
><(((º>

• *
#26: 19 Eylül 2021, 16:57:58
Emojiler tamam  :)xx :)xx :)xx; şimdi ön izleme ve Eki eklemede; ha gayret. Elinize sağlık.
  • IP logged

• *
#27: 19 Eylül 2021, 17:04:59
Hasan Reisim;

https://heyamolahey.com/traccar/harita.php  kısayolu ile girdiğimiz harita çok çok yavaş; havuzluktaki ise son derece hızlı; birşey yapılabilir mi?

Özgür Reisim;
Bu uygulamada yazarken birşey seçmedikçe (boşlukta parmak basılı tutulduğunda) yapıştır menüsü çıkmıyor.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#28: 19 Eylül 2021, 18:45:53
Bu uygulamada yazarken birşey seçmedikçe (boşlukta parmak basılı tutulduğunda) yapıştır menüsü çıkmıyor.
Aa! Harika şeyler yakalıyorsunuz hocam! :D

Şimdi denedim, olmuyor gerçekten.
İnceleyeceğim..
Teşekkürler..
  • IP logged
><(((º>

• *
#29: 21 Eylül 2021, 12:31:17
Hasan Reisim;

https://heyamolahey.com/traccar/harita.php  kısayolu ile girdiğimiz harita çok çok yavaş; havuzluktaki ise son derece hızlı; birşey yapılabilir mi?

Hulusi Reisim, Navionics sayfasından indiriyor detay sonar chartlı haritayı. Bu nedenle bizim yapabileceğimiz birşey yok. Zoom yaptıkça daha hızlı indirilir diye düşünüyorym.
  • IP logged

Yukarı git