Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tekne ve deniz için ideal köpek

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
Ynt: Tekne ve deniz için ideal köpek
#30: 25 Mayıs 2017, 18:29:52
Bir gün Umay ve Yersu,  pontona çıktı, artık nereye gideceklerse. Tabii, Şanslı da peşlerinden. Paserella'dan geçti, pontona çıktı. Birden durdu. Kafasını çevirip paserallaya baktı.Bir kaç dakika öylece kaldı. Umay ve Yersu çağırsa da tepki vermedi. Döndü, paserella'dan bir daha tekneye geçti. Sonra bir daha pontona, bir daha o tarafa, bir daha bu tarafa... ardından kuyruğunu sallaya salaya, muzaffer bir komutan edasıyla, salına seke kızların yanına gitti.
Müthiş bir olay
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

• *
#31: 12 Haziran 2017, 14:42:48
Sezar diye bir meksikalı var, National Geographicte köpek eğitimi serisi var. Onun köpekler için bir tanım sıralaması var.

1. Hayvan
2. Köpek
3. Cins
4. Kimlik

Bu sıralamada öncelik hep üstte. (Köpek sahipleri bazan unutuyorlar hayvan olduğunu, varını yoğunu 12-13 yaşında köpeğinin kanser tedavisine harcıyor. )

Diğer önemli bir husus da, köpeğin eğitiminde göz önüne alınan amaç.  Dost, koruyucu, kavgacı vs.

Golden'lar tür özelliği sevgi dolu olmasına rağmen 1. maddedeki hayvan özelliği tür özelliğine baskın olabiliyor. Mesela ;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Merhaba Hasan kaptanım,
Anladığım kadarıyla videodaki köpek saf golden değil, bir melezlik durumu var. Bir de bu hayvanların da bazen insanlar gibi, mental hastalıkları olabiliyor (yetiştirmeyle de alakalı).
Mesela birçok golden (benimki de dahil) ısırmayı bilmez..
Yavru iken elinizi hem dişlerini kaşımak, hem de kardeşlerine yaptığı gibi size üstünlük kurmak için ağzına almak isteyebilir; tam o dönemde bunun çok kötü bir şey olduğunu öğrenmeli.
Sürüsü olarak gördüğü ailenin, her daim en alt üyesi olduğunu bilmeli..
Selamlar,
  • IP logged

• *
#32: 12 Haziran 2017, 14:49:35
Kabul etmekte zorlansak da çocuklar yuvadan uçtu ve biz Hanımla edi-büdü gibi kaldık. Velhasılı, internet üzerinden ırk özelliklerini inceleyip eski deneyimlerimizi de göz önünde bulundurarak Çakıl'ı evimize buyur ettik. Çakıl sarı kulaklı beyaz bir dişi golden retriever yavrusu, henüz 40 günlük.

Son bir hafta içinde 3 kg vermeme neden olan faaliyetleri ile sağlam bir tekne aktivitesine kavuştuğumuz görüşündeyim.

Irk seçiminde ;

1. Denizi (yüzmeyi) sevmesi
2. Sıcağa tahammüllü olması
3. Beyaz renkli olması (Sıcak ve güneş)
4. Ola ki denize düştüğünde gözden kaybolmayacak kadar küçük olmaması
5. Misafir geldiğinde küçük bir mekanda sıkıntı yaratmayacak sakin bir karakteri olması
6. Bir koku için bizleri terketmemesi (Bu nedenle dişi)
7. Denizcilik terimlerini kısa sürede öğrenecek zekaya sahip olması  ;D

kriterlerini göz önünde tuttum. Sonunda Golden Retriever'da karar kıldık.

Du bakali noolcek...

Hasan Kaptanım,
Çok güzel bir şey yapmışsınız, ömrü uzun olsun...
Bizim kız, 2 aylıkken bize geldi; bu Eylül'de 6. yaşı bitiyor. Tekneye bayılıyor... Ne zaman tekne için çanta hazırlasak mutluluktan havalara uçuyor... marina en sevdiği yer...
Adet dönemlerinde, veya kaçırma riski olması durumunda; biz 6 numara çocuk bezi takıyoruz. Kuyruk için arkadan bir delik delmek yeterli; kaymaması için de üstten beze ufak bir parça kağıt bantı yatay olarak yapıştırabilirsiniz. Zaten normalde de şort giydiriyoruz, eşim o haliyle bir yerlere oturtturmuyor  :D
Selamlar,
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#33: 12 Haziran 2017, 17:22:44
Bizim miço rahmetli olduktan sonra bir daha köpek almayız demiştik.
Aradan bir kaç yıl geçtikten sonra ve de bir kaç dost kazığı yedikten sonra yine bir gerçek
dost istedik yanımıza ve arayışa girmiştik.Teknede en uygunu hangisidir diye.
Rahmetli yürürken bile suyu görse etrafından dolanırdı.
Labrador retriver cinsinde karar kılmıştık.Golden ile yakın akraba ama kısa tüylüsü.
Parmak araları perdeli ve yüzücü bir köpek.Orta boy olması da bizim önceliğimiz idi.
Tam alacaktık ki kızım baba benim it geliyor istersen biraz büyüyünce deyince erteledik.Derken 2. it de gelince tamamen ertelendi gibi oldu.
Bence gerçek dostum diyebileceğimiz yaratıklar.
Sizi izlerken gözlerindeki sevgiyi görebiliyorsunuz..
Benim miço sharpei cinsi buruşuk bir it idi ve göz kapakları doğuşta ameliyatla düzeltilmesine rağmen buruşukluk nedeni ile gözleri alttan bakmaz isen pek görülmezdi.
Ama ben yine de bana sevgi ile baktığını bilirdim.
  • IP logged
DeDe

#34: 12 Haziran 2017, 21:26:08
   Ben de bir labrador kırması var, 4,5 yaşında oldu hala çok yaramaz ve çok hareketli, bu da insanı yoruyor. Birde bizimki lider ruhluymuş ve hiper aktivite var, barınağa götüremiyorum, barınaktaki rotwayler e saldırıyor. Birdefa tekneye bindireyim diye götürdüm arabayla, arabadan indirmeyi bırakın zor kaçırdım oradan, arabanın her tarafı çizildi, bir de hanımdan fırça yedim  :D
  • IP logged
SY / RÜZOLİN

• *
  • Bilen bilir
#35: 12 Haziran 2017, 21:59:22
  • IP logged
DeDe

• *
Tekne ve deniz için ideal köpek
#36: 12 Haziran 2017, 23:18:37
Hasan Kaptanım,
Bizim kız, 2 aylıkken bize geldi; bu Eylül'de 6. yaşı bitiyor. Tekneye bayılıyor... Ne zaman tekne için çanta hazırlasak mutluluktan havalara uçuyor... marina en sevdiği yer...
Adet dönemlerinde, veya kaçırma riski olması durumunda; biz 6 numara çocuk bezi takıyoruz. Kuyruk için arkadan bir delik delmek yeterli; kaymaması için de üstten beze ufak bir parça kağıt bantı yatay olarak yapıştırabilirsiniz. Zaten normalde de şort giydiriyoruz, eşim o haliyle bir yerlere oturtturmuyor  :D
Selamlar,

Murat Reisim,

5 aylık oldu. Bugünlerde biraz ergen davranışları var herhalde. Ya da 2 aydır teknedeyiz, 1 aydır da medeniyetten uzak.  Horozlanma denemeleri vb. Düzelir umarım.

Bir de 24 saat beraberlik sonucu yanından ayrılır ayrılmaz havlamalar başlıyor.

Zaten artık yalnız da yüzemiyoruz cumburlop atlıyor peşimizden.

Marina demişken, pasarelladan yallah, pontonda tekne önlerinden terlik, ayakkabı getirme huyumuz başladı. Bağlıyor musunuz? Ne zamanlar ?

Halatları neden kemirmiyor ?

vs. vs. vs.

Bu açık renkli, karadut renkli karınlı olanlar İngiliz Standardı imiş...
  • IP logged
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2017, 07:32:40 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#37: 13 Haziran 2017, 00:45:42
Ahanda bu da bizim teknenin delisi Zeyno.

4 yaşına yaklaşıyor ama hala hiperaktif. Tekneye deli oluyor, dingi zaten kendisinin makam aracı. Ayaklarının değmediği yerden denize girmez. Seyirde teknenin kıçına devrilir, keyifle dümen suyunu izler. Limanda pasarellaya tırmanarak ya da yan teknelerden sekerek bir yolunu bulup kaçar. Bazen yanlış hesap yapıp geceyarısı suya düşer... :)

Arada tekneye erkek de atar :)

Muhtemelen uzun seyirlerimin yoldaşı olacak kendisi...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#38: 13 Haziran 2017, 15:14:41
Hasan Kaptanım,
Selamlar,

Murat Reisim,

5 aylık oldu. Bugünlerde biraz ergen davranışları var herhalde. Ya da 2 aydır teknedeyiz, 1 aydır da medeniyetten uzak.  Horozlanma denemeleri vb. Düzelir umarım.

Bir de 24 saat beraberlik sonucu yanından ayrılır ayrılmaz havlamalar başlıyor.

Zaten artık yalnız da yüzemiyoruz cumburlop atlıyor peşimizden.

Marina demişken, pasarelladan yallah, pontonda tekne önlerinden terlik, ayakkabı getirme huyumuz başladı. Bağlıyor musunuz? Ne zamanlar ?

Halatları neden kemirmiyor ?

vs. vs. vs.

Bu açık renkli, karadut renkli karınlı olanlar İngiliz Standardı imiş...

Hasan Kaptanım,
İstemediğiniz şeylerde ceza (ama tam hemen ardından olmalı), yapmasını istediğiniz şeylerde de ödül vermeyi unutmayın.
Ceza olarak, çok sert olmadan kuvvetli ve otoriter şekilde "Hayır" diyerek, burnuna işaret parmağınızla hafifçe vurmak çok etkili. (aman sert değil, zira burunları zaten çok hassas; hafif bir pıtt'dan bile rahatsız olurlar) Bir süre sonra sadece hayır demeniz yeterli olacaktır zaten..

Mesela, havlamasının hemen ardından bunu yapın, bir süre sonra yanlışlıkla istemeden havlasa bile, dönüp "eyvah" anlamında size bakacaktır  :)

Teknede yalnız kalması ile alakalı da en baştan kısa kısa teknede bırakın, ve döndüğünüzde sevin ve sevdiği bir ödül maması verin. Ve bu yalnız kalma işini yavaş yavaş uzatın.. Zira her seferinde onu terk ettiğinizi düşünüyor ve ondan ağlıyor, havlıyor.

Bir de aman siz izin vermeden denize atlamasın, Allah korusun istemediğiniz şeyler yaşanabilir. (Bizimki benden izin almadan asla atlamaz; illa ben denizdeyken,çıkmadan gelip ellerini tutacağım. ama ben gelene kadar da beni de al diye ağlar :) )

Bir süre sonra fotoğraftaki gibi de uslu uslu otururlar..

Kolay gelsin...
  • IP logged

• *
Tekne ve deniz için ideal köpek
#39: 12 Temmuz 2017, 13:48:10
Sebastian, bira ve cips lütfen !!!

• IP logged
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2017, 16:47:34 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
#40: 12 Temmuz 2017, 14:51:40
Hasan reis.
Koltuk halatını kıyıdaki babaya dolayıp geri getirmeyi de öğrenirse bu iş tamamdır.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#41: 12 Temmuz 2017, 15:24:08
Sebastiyan, bira ve cips lütfen !!!

Yok canım, daha neler!
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#42: 12 Temmuz 2017, 15:29:16
Hasan reis.
Koltuk halatını kıyıdaki babaya dolayıp geri getirmeyi de öğrenirse bu iş tamamdır.

Sedat Abi bence yakında onu da yaptırır Hasan Abi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#43: 12 Temmuz 2017, 16:24:50
Bodrumda bir Alman kuçusunu bu iş için eğitmişti. Hayranlıkla izlemiştim.
  • IP logged

• *
#44: 17 Eylül 2017, 14:07:55
Kaptan kalk artık, sıkıştım.  Beni karaya çıkar !!!

• IP logged

Yukarı git