Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Macera başlıyor ...

• *
Ynt: Macera başlıyor ...
#15: 28 Şubat 2017, 12:53:55
Geniş havuzluk, denize yakın olma iyi de , tekne yattığında , bu yakınlık, özellikle misafirleri korkutuyor. Küçük çocuklar için ise sıkıntı yaratabilir. Atkin 'in bir tasarımında görmüştüm. sadece havuzluğu kaptan bir küpeşte hem çok hoş bir görüntü , hem de ciddi bir güven duygusu verebilir. Ancak Kıç tarafı örtmemeli. Orada Mizana için çalışacak yer kalmalı.

Havuzlukta , mutlaka ahşap , tahliye pompaları olmalı. her durumda havuzlık tabanı, giderlerin olduğu taraftan kademelendirilmeli , giderler bir çukur içinde kalmalı ki su tahliyesi de olay olsun.  Portuçlar üsten kapaklı olmamalı. Zaten havuzluk portuçlarında çok elzem malzemeler bulunmalı. Diğer tüm malzemeler içeride tutulmalı, Havuzluk portuçları içeriye göre çok daha kolay nem tutuyor ve malzemeye zarar veriyor. Bu alanlara içeriden ulaşılabiliyor olmalı.

ancak esas kriter motor. Küçük teknelerde en büyük sorun motor bakımı. Çok dar bir alan kalıyor. Sağına soluna tanklar da geldi mi yandi gülüm keten helva. Keza Tayo Mar da , havuzluk gider vanalarına ulaşmak bu yüzden çok zor. Bu vanalar ile ilgili bir sıkıntı yaşandığında ulaşmak, değiştirmek çok zor gerçekten.  O yüzden bir kaç örneğinde
  • IP logged

• *
#16: 28 Şubat 2017, 13:07:34
Kaan , verdiğin bilgiler için teşekkürler. Okudum bile.. Tekne tasarımının aşamalarını göstermesi noktasında başarılı. ancak, yöntem ve uygulama da ciddi eksiklikler mevcut gibi duruyor ilk bakışta. Ancak böyle bir çalışmanın olmuş olması bile önemli..
  • IP logged

T
  • *
#17: 28 Şubat 2017, 13:16:33
O dosyayı temel ve tamamen hesaplama yöntemleri olarak görmek lazım. Bir çok hesap hakkında bir amatör denizciye ciddi fikir verebilir. Üstelik Türkçe  ;D
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#18: 28 Şubat 2017, 15:38:16
Ersin reis,

Şimdiden kolayına olsun herşey ,çok keyifli olacak ilgiyle takip ediyor olacağım.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#19: 28 Şubat 2017, 16:44:35
Ohhhhh, harika... Hadi hayırlı olsun, selametle, herşey kolayına olur inşallah. Bize de düşen birşeyler olursa, kıyısından köşesinden katkı yapmaya gayret ederim artıkkkk... 😊

SM-T532 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#20: 01 Mart 2017, 13:41:10
Ben bir yenileme işine girdimde feleğim şaştı iki sene. ???
Sanırım Ersin Reis döküman altında kaldı sesi çıkmıyor.
Ersin cim gönderelim  mi daha ?  :D
  • IP logged

• *
#21: 01 Mart 2017, 15:52:20
Ocal abi dur bi gönderdiklerini sindireyim..😀
  • IP logged

• *
#22: 08 Mart 2017, 16:41:44
eveet .. yarıştan döndük.. İşimize bakalım.

Gelelim zurnanın zırt dediği yere.. 28 feet tekne de kamara olayına.

Burada da daha farklı fikirlerim var. Bunları Toni amca ya da yazdım. İlginç buldu. Bakalım siz ne diyeceksiniz.

Havuzlukta portuç istemiyorum. seyir sırasında acil ihtiyaçlar için küçük bir alan olacak o kadar. Çünkü bu portuçlar başa bela. Bir kere büyük tekne bile olsa kullanması zor. Düzgün bir depolama yapmak mümkün değil. O kadar tekne gezdim, Portuçu düzgün olan hiç görmedim. Hep sıkış tepiş. Portuç için ayrılan bu hacime, tekne içinden ulaşılsın istiyorum. Kıç havuzluğun altında tüp yatak filan istemiyorum. Burası tamamen depolama alanı olmalı.

Tek kapalı kabin Tuvalet olacak. Harita masası istemiyorum. Harita masasının kapladığı alanı tuvaleti geniş tutarak kullanmak istiyorum. Keza hemen karşısında Geniş bir mutfak . Ancak salona dönük şekilde değil. L şeklinde de değil. Tamamen İskele tarafında uzunlamasına. eski benatu 32 ler gibi yani. Mutfağın gerisinde ise depo girişi. Tuvalet te ters yönde olacak. Klozete otorunca iskeleye bakıyor olacaksınız. Böylece Tuvalet tende rahatça depo alanına ulaşılabilsin.

Baş altını yatak için ayırdım. Ancak farklı olarak yatak boylamasına değil , enlemesine olacak. Direğin hemen gerisinde. Sadece bir perde ile ayrılıyor olacak.

salonda karşılıklı duran , kanepe koltuk karışımı dar uzun oturma alanları bence çok rahatsız. Bunun yerine zaten bir tarafta uzunca bir mutfak olacağından, basit , kare bir masa olsun istiyorum.
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#23: 08 Mart 2017, 16:53:55
Haydaaaa bende bu güne kadar biriktirdiğim emek emek sağdan soldan topladığım,
konyak ve püro kolleksiyonumu benden sonra gözü gibi bakar diye sana devretmeyi düşünüyordum.
Ersin ahşaptan yeni tekne yaptırdığında oraya bir kav da yaptırır orada saklar diyordum.

Eeee püroları sobada yakıp konyakları kubura dökecez demek ki.
Tüh son umudum da yok oldu. :-X :-X

• IP logged
ВЛАДА / TEOS

T
  • *
#24: 08 Mart 2017, 18:16:40
Çooook merak ediyorum nasıl bir şey ortaya çıkacak diye. Müyendis adamsın, şööle çiziktiriversene bi zahmet aklındakileri.
  • IP logged

• *
#25: 08 Mart 2017, 18:48:38
Can hocam yakında tekrar Ahmet ile bir gezi planlıyoruz. Malum ilkinde dağa kaçtıydın.. Konyak v purolara çökemediydim.. Bakalım bu sefer nereye kaçıcan :)
  • IP logged

• *
#26: 11 Mart 2017, 17:58:26
Ersin,

"evinin" içini nasıl dekore edeceğine karışmak haddim değil.
Zaten öyle fazla uçuk fikirlerin de yok gibi geldi bana...
Lakin şu "portuç " işini bi daha düşün derim.
1980lerde portuçsuz tekne fikrini uygulayan iki ortaktan biriydim...Yani ben istemiştim de, yapımı sürdüren ortağım gerek görmediydi : başina ilave imalat çıkacak diye...  :o

Pis kokulu yedek mazot ve botun olacaksa benzin bidonlarını, yağları, ortalarda süründükleri için pislenmiş tozlanmış kara elektriği kablosunu, su hortumunu, atmaya kiyamadığin bir ton hurda halatı, hiç mi hiç teknede malzeme bulundurmayacağim dahi desen, yine de 1 l tineri, bir patlak vernigi ve boyayi, temizlik kabını, kokulu fırçaları, yok efendim katlanir dahi olsalar radar reflektörünü, demir küresini ( istesem bunu 2 A4 sayfasi kadar uzatirim ama gereği yok ) teknenin yaşam alanında; kendi ve eşinin çocuğunun burnuna 1- 1,5m mesafede mi tutacaksın ?

Eger tüm bu can sıkıcı ivır zivir için marinada  hemen teknenin burnunun dibinde kilitli sağlam bir dolap sahibi mutlu bir reis olamayacaksan bunların karmakarışik biçimde ama iç mekandan ayrı, portuç içinde durmaları hayrına...

Ayrica o portuç içleri daima yeni "enstelasyonlarina " hacim yaratır...Bakarsın bi gün zor ulaşilan bi köşesine bir termosifon , dıger köşesine mazotlu kalorifer yerleştirirsin   
  • IP logged

• *
#27: 11 Mart 2017, 18:06:50
Zamanında(yanlış hatırlamıyorsam) Hanse'nin bir modelinde görmüştüm, portuca tuvaletin içinden bir kapı ile de giriliyordu.
Ersin de sanırım sadece tuvaletin içinden girilebilecek bir portuç düşünüyor.
Yine de mazot bidonunun kamara içinde gezdirilmesi ne derece sağlıklı, düşünmek gerekir. ?0-?
  • IP logged

• *
#28: 11 Mart 2017, 23:05:28
Zamanında(yanlış hatırlamıyorsam) Hanse'nin bir modelinde görmüştüm, portuca tuvaletin içinden bir kapı ile de giriliyordu.
Ersin de sanırım sadece tuvaletin içinden girilebilecek bir portuç düşünüyor.
Yine de mazot bidonunun kamara içinde gezdirilmesi ne derece sağlıklı, düşünmek gerekir. ?0-?

J 109 larda da portuça tuvaletten girilir.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
#29: 12 Mart 2017, 16:30:36
Kaan abi bu arada Marmaristeyken yarış sonrası uğradık . Ancak teknede değildiniz..Bir dahakine işallah. :)
  • IP logged

Yukarı git