Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Contest 31 HT

• *
Ynt: Contest 31 HT
#15: 20 Şubat 2021, 21:55:50
Doğrusu bu teknenin neden bu kadar küçük ana yelkeni var diye düşünmüştüm, bunun sebebinin raiting için olduğunu bilmiyordum, teşekkür ederim Burak kaptan teknemin bir özelliğini daha öğrendim.
Aldığımda yelkenlerim kullanılamayacak kadar eskiydi, birkaç ay önce Boyes yelken (Selda Algon Hanım, ilgisine çok teşekkür ederim.) yenilerini dikti, önceki sahibinden kalma kurulu self-tacking sistem vardı buna uygun olmasını istediğim için otomatikman bir floğum oldu, demekki bilmeden doğru bir seçim yapmışım.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#16: 20 Şubat 2021, 22:02:33
Hollandalılar çok farklı bir yelken kültürüne sahip Yarış çok önemli bir yer tutuyor tekne sahiplerinde  Sanırım coğrafyada bir etken .Güle güle kullanın.

Flok ile geniş apaz ve pupada yavaş kalabilirsiniz ikinci el çok ucuza alabileceğiniz bir asimetrikle harika bir yelken dolabınız olur Yelkenlerine bakan yenileyen  denizcileri farklı görürüm hep.Selam sevgiler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2021, 22:18:18 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#17: 20 Şubat 2021, 22:16:20
Teşekkür ederim.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#18: 20 Şubat 2021, 23:08:23
Konuyu açmamdaki asıl amaç ortak paydada buluştuğumuz nadir bulunan bu eski teknelerin sahipleriyle tanışıp, bir vesile ile muhabbet başlatmak.

Tam yerine geldiniz,  eski demeyelim de yaşlı tekne sahiplerinin hepsi buradalar, hepsi aktif denizdeler.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#19: 21 Şubat 2021, 18:37:03
Ahmet kaptanım siz söyleyince yanlış bir kelime kullandığımı fark ettim, eski tekne tabiri gerçekten yakışmadı, yaşlı kelimesi tam yerine oturdu. :)xx
  • IP logged
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2021, 18:37:54 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#20: 21 Şubat 2021, 19:10:23
Ahmet kaptanım siz söyleyince yanlış bir kelime kullandığımı fark ettim, eski tekne tabiri gerçekten yakışmadı, yaşlı kelimesi tam yerine oturdu. :)xx
Evet birçoğumuzun bakış açısına göre eski değil bakımsız tekne vardır. Şöyle düşünelim .25 yaşında hiç arma kontrolü yapılmamış ve yelkenleri bakım görmemiş bir tekneden 40 yaşında yeni yelken ve armaya sahip , rutin kontrolleri yapılmış bir tekne bana göre daha sağlıklıdır. Eğer seyir yapılacaksa bu önemli . Hepimiz teknelerimizi yavaş yavaş gençleştiriyoruz. Yelkenler, elektronikler ,motor , seyir ekipmanları hepsi sırayla yenileniyor.  Bu forumda "yaşlı teknelere" sahip çok denizci var. Hemem hemen hepsinin teknelerini biliyorum , neredeyse tamamı biblo gibi, hemencecik aklıma geliverenler,

S/Y Dimple
S/Y Baba Tunca
S/Y Gezgn
S/Y Amiga
S/Y Bidarka
S/Y Karabiber
S/Y Dorko 15
S/Y Yengeç
S/Y Conquest
S/Y Serenıty
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul