Bugün küçük kızım ile ilk kez ciddi ciddi yelkene çıktık. Gelecek olan havadan önce Alanya'da güneşli bir hava ve fırışka rüzgar vardı. Tayo Mar 'da artık bocurum yelkenin adı kızımın adı oldu. Çünkü bu yelken 9 yaşında bir kız çocuğunun rahatlıkla basabileceği büyüklükte. Artık teknede olduğunda bu yelkene O kumanda edecek.
Önce daha önce öğrettiğim çift el kuralı, motor açmak kapatma , Motorun ne zaman çalıştırılacağı , dümen tutma, iskele sancak ve bu yönlerde tekneyi döndürme , bumba ile ilgili dikkat edilmesi gereken konular bugünkü seyrin ana başlıklarıydı.
Kızımın tekne kullanmak çok hoşuna gitti. Marinadan ayrılırken ve girişte yelken toplarken küçük kızımın dümende olması gerçekten de işe yaradı. Bugün benim için önemli bir gündü.
Bir diğer konu ise randa armada ikicci camadan. Ben bu camadanı her halde hiç kullanmadım. Ancak bugün kızım teknede olduğundan her ihtimale karşı ana yelkeni ikinci camadan da açtım. Gerçekten bu işin sonu yok galiba. Tekne ikinci camadan da çok iyi performans gösterdi.
sanırım bunun nedeni serenin yeken küçüldüğü için direk ile arasındaki açının azalmış olması. Seren daha dik duruyordu yani. Uzaktan görenler sırf bu yüzden Tayo Mar 'ın ana yelkenini markoni sanmış olabilirler bile.
Aklıma hemen Burak doneray 'ın önerisi ile aldığım Manfired Curry 'in kitabındaki meşhur görüntü geldi. Hani şu kuş kanatlarının duruşu ile ilgili olan. Daha ana yelkene yaklaşmış açısı daralmış bir seren ile ciddi bir performans yakaladım.
Görünen o ki bu ikinci camadan Tayo Mar'da daha sık kullanılacak.