Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Galvaniz Ultra gördünüzmü ?

B

Burak Doneray

Galvaniz Ultra gördünüzmü ?
OP: 27 Ocak 2021, 18:01:18
Krom pahalı bir malzeme .Geçenlerde Ören marinada denk geldim foğraflarını ben çektim meğerse Ultra bir ara galvaniz üretmiş neden vazgeçti acaba ? Krom kadar parlak albenili olmasada işçilik ve görüntü bence çok kaliteli .

Buyrun resimler.

• IP logged

B

Burak Doneray

Ynt: Galvaniz Ultra gördünüzmü ?
#1: 27 Ocak 2021, 19:10:59
Size şöyle bir örnek Rocna için vereyim Amerika satış fiyatı Rocna 20 Kg Galvaniz 500 USD  Krom 20 Kg 2650 USD . Değermi bu farkı vermeye bence hayır.

Komik olan bende Krom 20Kg Rocna var 1,5 sene önce Satıcıyı(Eastmarine) 5 kere uyardım fiyatınız yanlış diye 5 kerede onlar kontrol etti ben 5500 TL (1000 USD) ödeyerek bu çapayı Türkiye’den aldım . Tamamen fiyat nedeniyle Galvaniz almak bence çok daha mantıklı olmasına rağmen .Ultra 7500 Tl fiyatla satılıyordu 21 Kg olan ozaman   Şimdi 10000 TL gibi fiyatlar.

Türk malı ürünler TL olmalı değilmi yok olamıyor malesef Satın aldıktan sonra da satıcıya  hatanız varmı fiyatta diye 3 kere sordum hayır yok dendi Şu fiyatlara cidden takılmış durumdayım bu tip farklar nasıl olabiliyor bu nasıl bir kar marjıdır .Türkiye’de üretilmiş Türk malı ürünler nasıl daha pahalı olabiliyor anlamak mümkün değil. Evodis ürününe de baktım 1500 USD fiyat koymuslar %100 yerli yazmışlar.

Denizcimisin uzat yanağını !!!  Şu an Rocna aynı çapa aynı firmada bambaşka fiyatlarla satılıyor bunada anlam veremiyorum .Enteresan bir dönemden geçiyoruz sahip olduklarımıza iyi bakmak gerekiyor. Bakalım hangi firmalar hayatta kalabilecek.

• IP logged
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2021, 19:27:11 Gönderen: Burak Doneray »

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#2: 27 Ocak 2021, 20:23:38
Türkiye'de yerli hammadde var mı?

Herşeyi dövizle alıyoruz.
Petrol döviz, makineler döviz, arabalar ithal.

Pek kimse de üretim yapmak istemiyor artık, herkes hiçbir risk almadan ithalat yapıp 5-10 karına bakıyor. O yüzden gerçekten üretim yapanlara hiç kızamıyorum.

Tekneye gelen kaynak ustası bile işçilik ücretini dövizle istiyor. :)

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

B

Burak Doneray

#3: 27 Ocak 2021, 20:28:35
Son durumda bu fiyatlarda enteresan değilmi

• IP logged
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2021, 20:30:11 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

#4: 27 Ocak 2021, 20:32:01
Türkiye'de yerli hammadde var mı?

Herşeyi dövizle alıyoruz.
Petrol döviz, makineler döviz, arabalar ithal.

Pek kimse de üretim yapmak istemiyor artık, herkes hiçbir risk almadan ithalat yapıp 5-10 karına bakıyor. O yüzden gerçekten üretim yapanlara hiç kızamıyorum.

Tekneye gelen kaynak ustası bile işçilik ücretini dövizle istiyor. :)

öZgür (mobil)

Krom madeni buralar hemşerim Özgür. Ev aradığını yazmıştın katil olmadan bulduğunu Ümit ediyorum .
  • IP logged

B

Burak Doneray

#5: 27 Ocak 2021, 20:42:38
Fiyatlar Ultra lehine değişmiş gözüküyor olsada inanılmaz pahalı değilmi bir çapa için bu rakamlar neden galvaniz alternatifi yok keşke yapsalar yine.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#6: 27 Ocak 2021, 20:50:01
Maden burada da ondan mamül yapanlar dışarıda. Kamyonla ucuza gönderip jelatinli süslü kutularda dövizle alıyoruz herşeyi.

Bu gün marketteydim, paketli gıda reyonlarında yerli üretim şeyleri  bulmak oldukça zor oldu.

Ev işinde de kötü ev sahibi sayesinde ev sahibi olma yoluna girdik. Mecburen teknede yaşam hayalimizi de ertelemiş olduk. İstanbul beylikdüzünde harika bir daire almak isteyen varsa beni bulsun. :)

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

B

Burak Doneray

#7: 27 Ocak 2021, 21:02:20
Güzel haber çok sevindim . Teknede yaşama geçildiğinde emekli maaşına ek bir kira getirisi ekonomik olarak elinizi rahatlatacaktır abuk subuk rakamlarıda kiraya  vermemiş olursunuz burada yaşarken.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2021, 21:12:50 Gönderen: Burak Doneray »

K

Kemal Gündüz

#8: 27 Ocak 2021, 21:36:48
Krom pahalı bir malzeme .Geçenlerde Ören marinada denk geldim foğraflarını ben çektim meğerse Ultra bir ara galvaniz üretmiş neden vazgeçti acaba ? Krom kadar parlak albenili olmasada işçilik ve görüntü bence çok kaliteli .

Buyrun resimler.

Sahibi Nejat Bey diğer forumda galvaniz yapılmasının kolay olmayacağını belirtmişti. Galiba gaga içindeki kurşun nedeniyle daha sonra galvaniz kaplamanın zorluğu gibi. Ama epeyce istek gelince galiba üretimini düşünecekler diye hatırlıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

#9: 27 Ocak 2021, 21:39:49
Bu arada yanlış duymadı isem, HR opsiyon listesine Ultra’yı koymuş. Bu doğru ise çok iyi bir haber

• IP logged

B

Burak Doneray

#10: 27 Ocak 2021, 21:42:22
Anlamadım Kemal bu çapa Galvaniz zaten yapılmış . Benim bildiğim bu çapada gaga kısmında kurşun kullanılmışsa bir daha galvanize yollarsanız erime sıcaklıklarındaki farktan kurşun etkileniyor kısaca  galvanize veremiyorsunuz bir daha.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2021, 21:53:26 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

#11: 27 Ocak 2021, 21:46:02
Bu arada yanlış duymadı isem, HR opsiyon listesine Ultra’yı koymuş. Bu doğru ise çok iyi bir haber

HR az tekne üretir  Jeanneau Vb olsaydı standart çapa olarak toplu alım olurdu bu fiyatlar düşerdi belki o zaman şimdi HR kullanıyor diye artmasın.
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

#12: 27 Ocak 2021, 21:48:33
Jeanneau Türkiye’de karadan gelen teknelere Ultra veriyor

• IP logged

K

Kemal Gündüz

#13: 27 Ocak 2021, 21:51:38
Ayrıca Nejat Bey forumda bir kere olsun markasının adını anmadı. Birçok üye onun firmanın sahibi olduğunu bilmez. Sadece bir kere ( utanıp sıkılmadan google’dan ultra çapa kurtarma kancasını kendi tasarımı diye orada lanse eden üyeye ) sitem etti.

• IP logged

B

Burak Doneray

#14: 27 Ocak 2021, 21:56:36
Ayrıca Nejat Bey forumda bir kere olsun markasının adını anmadı. Birçok üye onun firmanın sahibi olduğunu bilmez. Sadece bir kere ( utanıp sıkılmadan google’dan ultra çapa kurtarma kancasını kendi tasarımı diye orada lanse eden üyeye ) sitem etti.

Abi sen forumları karıştırdın herhalde ben ne dediğini anlamıyorum. Bu resimdeki çapa Nejat beyin çapasımı ?  Çapa’dan nasıl anladın pes. Birde neden bey ? kaptan, reis ,korsan değil.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2021, 22:00:38 Gönderen: Burak Doneray »

Yukarı git