2012 Yılında tekne almaya karar verince eşim kurs almamı şart koşmulştu. Ben de o dönem İstanbul yelken klübünün açtığı kurslara katılmıştım. Bence çok iyi organize edilmiş bir kustu. Perşembe günleri teorik 4 saat ve Cumartesi ya da Pazar günü 4 saat yelkenli ile 5 li takım halnde denize çıkıyorduk.
sonra bu kursun ileri bir ikinci kursu vardı. Burada da gece seyri, navigasyon, marinaya yanaşıp ayrılma, denize adam düştü ve benzer ileri düzeyde eğitim veriliyordu. Her bir dersin farklı hocası vardı ve sanırım konusunda uzman 5 farklı hocadan ders almıştık.
O dönemde hocalardan biri çapkın bağı diye bir bağ öğretmişti. Bağın özelliği şuydu. Bir palamar bağı idi ve son derece güvenliydi. Bağlanan taraf uzun tutuluyor ve tekneye havuzluğa kada uzatılıyordu.
Ayrılma zamanında kıyıdan birisi çözmeden ucunu çeker çekmez bağ çözülüyordu. Kolay bir bağ değildi ve videosunu dahi çekmiştik. Zaman içinde ne videosu kaldı ne de hocanın ismini hatırlıyorum. Tek hatırladığım KDE Marin in sahibiydi sanırım. O zamanlar Mc Gregor' ların Türkiye temsilcisi idi.
BU bağı bilen ya da o dönemde kurs görüpte hatırlayan varmıdır?