Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Camadan Vurulurken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

T
  • *
Ynt: Camadan Vurulurken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
#90: 20 Şubat 2017, 17:42:21
Keşke, bir başlıkta, yelken basmaktan, hafif hava seyrinin yada set hava seyrinin tüm ayrıntılarına, yelken trimlerine, yelken konusunda ki her terimin örnekli anlatımına kadar ne arasak bulabileceğimiz, A dan Z ye yelken anlatımları olsa.  8)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#91: 20 Şubat 2017, 17:59:39
Keşke, bir başlıkta, yelken basmaktan, hafif hava seyrinin yada set hava seyrinin tüm ayrıntılarına, yelken trimlerine, yelken konusunda ki her terimin örnekli anlatımına kadar ne arasak bulabileceğimiz, A dan Z ye yelken anlatımları olsa.  8)

Aslında bir bölüm açıp altına açılacak başlıklarla doldurulabilir. Başlıklar açılır yazılmaya başlarsa sonrası sorun değil çarkçıbaşılarına toplatırız bir yere. Bu başlıkta bile dünya bilgi oldu.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

B

Burak Doneray

#92: 20 Şubat 2017, 18:23:30
Asimetrik eğer çoraplıysa kullanması çok kolay. Dikkat etmeniz gereken çoraplıda olsa çorapsızda olsa ön hazırlığında ıskotasını dogru yerden yani puntellerin dışından kıça taşıdıktan sonra makaradan geçirip sonra vince  getirmelisiniz.Iskotayı  konumlandıracağınız yer rüzgar altı  mandarınıda baş ıstıralyanın üstünden rüzgar altına geçirip üst yakaya bağlamalısınız alt yakayı teknenin burnuna takacağınız makaradan geçireceğiniz iskota ile sabitleyin  iskotayı teknenin içinden(genua iskotasi gibi)vince getirin ve sabitleyin  bu ıskotayı alt yakayı kontrol için kullanacaksınız Rüzgaraltı ana yelkeninizin arkasıdır rüzgarı 90 dereceden alın  asimetrik mandarını  basın gergin olacak ama aşırı degil. ıskotanın  boşunu alın toru ayarlayın keyifli seyirler. İndirirkende rüzgara yavaşça dönüp 40 derece indirebilirsiniz yada 180 dereceden rüzgarı alıp ana yelkenin arkasından mandarı  ve alt yaka ıskotasını kontrollu  boşlayarak içeri alabilirsiniz burada dikkat etmeniz gereken asimetriğin her iki alt yakasını bir araya getirmeden mandarı boşlamayın mandarın kontrolu arkadasınızda olsun siz aşağı çektikçe boşlasın .Deneyin kolay olduğunu goreceksiniz. Anlatmak göstermekten ve yapmaktan çok daha zormuş.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#93: 20 Şubat 2017, 18:37:50
Youtube da bu konu ile herhangi bir video seyrederseniz sanirim cok yardimci olur ama mutlaka pratik yapmak lazim.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#94: 20 Şubat 2017, 18:48:48
4-5 knot ruzgarda hic zorlanmadan hata yapsaniz bile kolayca telafi edip pratik kazanabilirsiniz genua gibi kullanirken hata yapamazsiniz en kotu biraz trimi bozuk olur iskotayi yada mandari yanlis yerden gecirirseniz mandari boslayip hatayi duzeltip tekrar deneyin. Kısaca mandarı ve ıskotaları dogru yerden bağlarsanız hiç bir sorun yaşamazsınız ön hazırlığa dikkat edin iskotaları ve mandarı doğru bağladığınızı yelkeni basmadan gözünüzle takip edin.Anlatımım kötü ise kusuruma bakmayın elimden gelen bu.
  • IP logged

T
  • *
#95: 20 Şubat 2017, 18:55:17
Burak reis, bilgilendirmeler için çooook teşekkürler. Çok faydalı oluyor kendi payıma.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#96: 20 Şubat 2017, 19:00:22
Ben Teşekkür ederim Bugüne kadar ben okudum hep güzel yazılarınızı bir faydam dokunursa sevinirim.
  • IP logged

• *
#97: 20 Şubat 2017, 19:58:21
İyiki yazmışsın Burak reis.   Yarış yelkenciliği tecrübem itibariyle çok uzağımda bir konu olsa da mekaniğini anlayabilmem adına çok öğretici.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#98: 20 Şubat 2017, 20:00:28
Burak reis, bilgilendirmeler için çooook teşekkürler. Çok faydalı oluyor kendi payıma.
Aynı şekilde ben de çok teşekkür ederim.İstifade ediyoruz, elinize sağlık.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • KUTUP YILDIZI
#99: 20 Şubat 2017, 20:40:13
İyi ki yazmanız konusunda ısrarcı olmuşuz.
Harika bilgiler, anlattıklarınızı şematik olarak çizip buraya koysak nasıl olur.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
  • Donatan Temsilcileri
#100: 20 Şubat 2017, 23:00:56
Bu konu başlığı ve anlatılanlar çok çok faydalı. Burak Reis, hoşgeldiniz. Size ve bu konuda bilgi veren herkese teşekkürler.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#101: 21 Şubat 2017, 00:15:05
90 derece yazarak anladığınızı yazıyorsunuz amacınız hata bulmaksa tebrik ederim almanız gerekeni almışsınız yazdıklarımdan Suya paralel diyelim gönlünüz olsun.

Burak kardeş.

Ben 1. hatamı yazdıklarınızı anlamak için ihtiyar kafamı yorarak yapmışım  ?0-?

2. hatamı da özür  diliyerek yapmışım  :-X

Sizin hatanızı bulmak bana ne sağlar ki. Çok gereksiz biçimde gereksiz bir cevap vermişsin çok yazık  :'(

Keşke zahmet edip telefon etseydin  :(

• IP logged
DeDe

B

Burak Doneray

#102: 21 Şubat 2017, 01:12:36
Yazdıklarınızdan sizi kırdığımı anlıyorum .Kusura bakmayın böyle bir niyetim yoktu.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#103: 21 Şubat 2017, 10:57:00
Yazdıklarınızdan sizi kırdığımı anlıyorum .Kusura bakmayın böyle bir niyetim yoktu.

Uygun bir zamanında telefon ile konuşmayı hala bekliyorum  ;)

Dede kolay kırılmaz,eğilir,bükülür,esner ve dayanır.Akma sınırı yüksektir.Ama kopma sınırı sonrası yoktur. :'(

Üniversitede malzeme dersinde  metallerin özelikleri ile ilgili anlatılanlar aklıma geldi birden  ;D

Maalesef ham demir gibiyim,   316 Cr olmayı ne çok isterdim  :-\

Martı marina günlerinde bütün kışı teknede geçirirken,Teos'da ne zaman tekneye yaklaşsam hasta oluyorum. :'(

Rüzgarda gözüm yaşarır,gözümü açamam. Teos'un kuzeyli rüzgarları ya zatürre eder ya bronşit.  ???

Yelkeni ne zaman yapacağım  C:-)

• IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
#104: 21 Şubat 2017, 16:31:40
Eee Burak Reis? Daha fazlasını bekliyoruz. Şahane bilgiler.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Yukarı git