Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yeni dünya, yeni hayat ?

• *
    • Classicboats Turkiye
Yeni dünya, yeni hayat ?
OP: 10 Nisan 2020, 17:29:27
Farkında mısınız bütün gezegen, istisnasız, hepimiz sıkı bir sağ kroşe yedi. 
Biz, o kadar önem verdiğimiz denizde olabilme özgürlüğümüzü yitirdik.

Her yerde, bu pandemi sonrasında artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı yorumları gırla gidiyor. İlgimi çekenleri okuyor, zaman zaman ayrı bir dosyada saklıyorum da. Yönü, şiddeti tam da belli olmayan fırtınadan selâmete çıkarsak, yaşayıp göreceğiz. Veya hiç göremeyeceğiz.

Ve yine farkında mısınız? Son 2 aydır foruma yazıların ne kadar azaldığının. Oysa burası yorumların, yeni projelerin, güzel günlerin özlemini, günlük sıkıntıların da dile getirildiği "bizim mahalle".

Ortamıza düşen devasa top şimdilik kimseye değmedi. İnşallah yuvarlanırken değmez de. Evet, dört bir yana kaçışmış olabiliriz. Ama şimdi, yeniden meydanda toplanma, geleceğe hazırlık, fikir alışverişi zamanıdır diye düşünüyorum.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Ynt: Yeni dünya, yeni hayat ?
#1: 10 Nisan 2020, 18:30:02
Hayatı sıkı rutinler ve çerçeve içinde yaşayanlarlara göre denizcilerin daha az sıkıntı çekeceğini düşünüyorum.
Denizde hiçbir şey sabit değil ki, milyon tane değişken var ve hiç durmadan değişiyorlar, biz de bunlara kolay adapte olup yola devam ediyoruz.
ani değişim ve darbelere en hazırlıklı kesim denizciler sanırım.

ha turizm sektörü dükkanı kapattı, ne yiyeceğiz dersek henüz bilmiyorum, ama adapte olup hayatıma devam edebileceğime eminim..
  • IP logged
><(((º>

• *
  • Bilen bilir
#2: 10 Nisan 2020, 18:37:31
Cem biraderim bu gün çok iyi çalışmış.  :)xx :)xx :)xx
Yeni dünya düzeni denince aklıma komplo teorileri geliyor.
Çok ama çok zenginler. Dünyanın en son teknolojisi ellerinde. Yaşamı kontrol edebilirler mi?
Bence evet.
Örneğin benim çok iyi bildiğim bir olaya gelelim. Bitki gen bankalarının yurdumuzda kurulması ve toplayabildikleri bitkilerin tohum ve çelik gibi genetik materyallerinin toplanarak birer setlerinin kendileri tarafından uzun süreli muhafazaya alınmasını gerçekleştirdiler.
Sizlerin de hatırlayacağınız,  insanlarımızın kan örneklerinin bilgilerimiz dahilinde toplanması ve sonradan durdurulunca ne şekilde toplamaya devam ettiklerini ben bilmiyorum. Ama devam edildiğini düşünüyorum.
Davit Rockefeller'in bu işleri en azından bitkiler için başardı.
"Dünya İmparatorluğu" ve "Yeni Dünya Düzeni" gibi söylemleri ile dikkat çekmiş ve geniş tepkiler toplamıştı.
Şimdi bu düşünceler çerçevesinde, eldeki teknik olanaklar ile yaşamınızı uzatmanız ve imparatorluk düzeninizi sürdürmenizin önünde ne gibi engeller vara gelelim.
Hızlı  nüfus artışı ve buna paralel olarak artan çevre kirliliği ve sıcaklık artışı ile gelen sorunlar.
Salgın hastalık ile nüfus azalırsa bu diğer sorunları da çözer misiniz?
Aşı var mı?
  • IP logged
DeDe

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#3: 11 Nisan 2020, 20:22:56
Hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin. Bir çoğumuzun standartlarında  ve iş yaşamında değişiklik olacak. Bir şekilde acı tatlı uyum sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Yeterki bizler ve ailelerimiz sağlık problemi yaşamayalım. İnşallah hepimiz sağlıkla bu işlerin üstesinden geliriz.
Bütün bu olup bitenler esnasında  bir şeyler yazmaya insanın elide varmıyor bir taraftan. ama sevindiğim bir şey var İstanbul'da bir kaç gündür güneşi görüyoruz.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#4: 12 Nisan 2020, 12:47:03
Hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin. Bir çoğumuzun standartlarında  ve iş yaşamında değişiklik olacak. Bir şekilde acı tatlı uyum sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Yeterki bizler ve ailelerimiz sağlık problemi yaşamayalım. İnşallah hepimiz sağlıkla bu işlerin üstesinden geliriz.
Bütün bu olup bitenler esnasında  bir şeyler yazmaya insanın elide varmıyor bir taraftan. ama sevindiğim bir şey var İstanbul'da bir kaç gündür güneşi görüyoruz.

Aman güneşi görmiyelim Ahmet'çiğim. Yağmur yağsın, herkes evde sürekli elini ykıyor, banyo yapıyor. Bu gidişe barajlardaki su dayanmaz. Biraz yağmur yağsın.

Güneşi gören sokağa çıkmak istiyor. Çoçukları bırak, büyükleri zapt edemiyorlar
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Yeni dünya, yeni hayat ?
#5: 17 Nisan 2022, 11:56:55
Bu gün tesadüfen gördüm , iki yıl önce Cem Abi "bu fırtınadan çıkarmıyız" diye yazmış. "Yeni dünya yeni hayat" demiş. Rahmet olsun kendisine.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Yeni dünya, yeni hayat ?
#6: 17 Nisan 2022, 12:08:54
Bazen Cem ağabeyle uzun zamandır konuşmadık diyorum.Her zaman bir planı yapacağı işler listesi olur ve paylaşırdı.Allah rahmet eylesin.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Yeni dünya, yeni hayat ?
#7: 17 Nisan 2022, 12:12:35
"Hatırda kalmaz, satırda kalır" diye bir söz var ya; iyi ki de yazmış, hatırlamamıza vesile oldu bak.

Bugünlerde çok kullanılan "Geliyor gelmekte olan" cümlesini, pandemi döneminde kendisi için hissetmiş.

Bir Cem Gür Reis geldi geçti bu topraklardan, deniz-tekne üzerine araştırmacı kişiliği ile.

Allah rahmet eylesin.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
Yeni dünya, yeni hayat ?
#8: 19 Nisan 2022, 21:14:56
Kör ölür badem gözlü olur hesabı olmuş biraz.

Cem Gür  insanları forumda yazı yazmaya davet etmek için bu konu başlığını açmış. Açıkça yazılanların yetersizliğinden bahsetmiş. Kaldı ki o zaman durum bu kadar da kötü değildi.

Oysa bu forum yaşanmışlıkların yazılabilmesi için kurulmuştu. Doğru ya da yanlış demeden insanların çekinmeden denizde yaşadıklarını paylaşabilmeleri için. Öyle ya ansiklopedik bilgi her yerde var. Ulaşmak da son derece kolay. Oysa her demir attığında ayrı bir tecrübe yaşar insan. İşte burasının kurucuları bunlar paylaşılsın istemişlerdi.

Zaten yazma özürlü bir toplumuz. İnsanlar çekinmeden yazsınlar diye de çok katı kurallar konulmuştu. Üstelik son derece demokratik bir ortam yaratılmıştı.

Önce her şeyi ben bilirim ben bu işin uzmanıyımcılar çıktı sahneye..

Sonra dostum hatalı da olsa ona laf dedirtmem arkadaş diye çıktılar, en basit eleştiriye dahi tahammül edemediler.

Gezgin Korsan formundaki moderatörlere özenenler de çıktı arkadan. Meğer bütün dert buymuş..

dernekçiler bir yandan , denize bile çıkmayan şeker hastaları diğer yandan bastırdı.

En tehlikeliler ise koy karavanı haline gelmiş sözüm ona modern tekneleri ile ilgili yazı yazıldığında çıldıranlardı. Öyle ya canım bu tekneler /karavanlar eleştirilirse değeri düşmezmiydi canım?

Kıç kadar teknelerine krom matafora taktıranlar mı ararsın , Koydukları güneş panellerinden yelkenlerini göremeyen zaten yelken de açmayan ve neden yelkenli tekne aldıklarını da hiç bir zaman çözemediğim adamlar türediler.

Forum yönetimine darbe yapmaya çalışanı bile çıktı aralarından. Koskoca forumda bir tek benim yazmamı engelledi hem de. Şaka gibi.

Bunlar yüzünden denizde yaşadıklarını yazabilecek olan tecrübeli kimseler buralarda görünmez oldu. Bu halini görenler ise zaten hiç gelmediler.

Forumun canına okudunuz. Ruhunu öldürdünüz. Hala bıdı bıdı.. Şu konu başlığına yazılanlara bakınca kafa aynı kafa hiç değişmemiş. Yahu hayatlarınızda yaşadıklarınızda hiç mi değişiklikler olmadı? Koca bir pandemi atlattı dünya. Bir sürü insan yaşamını yitirdi. Hiç mi değişmez insan. Hiç mi hatalarını görmez? Bu nasıl bir ego manyaklığı ve kompleks yarabbi! Hani sadri Alışık'ın tabiri ile " Yuf olsun size be '" diyesi geliyor insanın.

Tek tek bakıldığında iyi insanlarsınız ama bir araya geldiğinizde .. Neyse yazmayayım daha fazla.

Körler sağırlar birbirini ağırlar. Via böyle..

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
Yeni dünya, yeni hayat ?
#9: 10 Mayıs 2022, 15:37:54

Aynen eski tas, eski hamam.
   Yazmayacaktım ama Cem biraderim söz konusu olunca düzeltmeden edemedim.
''Kör ölür badem gözlü olur'' deyişi burada hoş kaçmamış bana göre. Nedeni ise  bu deyimin olumsuzluk içermesi. Burada rahmetliyi değersiz göstermiş.
   Yazının tamamını okuduğumda amacının bu olmadığı anlaşılıyor ama sonuçta hoş olmamış.
   Rahmetli ile ben hiç yüz yüze konuşmadan geko da düşman olmuştuk nerede ise. Konu da aynen yazında bahsettiğin kayıkçı kavgalarında forum yönetiminin de katkıları ile taraf tutma durumu idi. Teos marinada Sedat abinin kokpitinde o beni görünce başını çevirir, ben de her zaman bir iki dakika da olsa oturmama rağmen pas geçerdim. Tam hatırlayamıyorum şimdi pandemiden kısa bir süre önce idi galiba telefon dostluğu oluşturdauk. Öyle ki bazen nerede ise bir saate yakın muhabbet ediyorduk. Önceleri pişmanlık ve özür dilemeler ile başlayan muhabbetler tekneye yardıma gideceğim zamanlarda pandemi ile tamamen telefona sıkıştı. Bir gün bir de baktım ki o muhabbetler artık gerçekleşemeyecekti. Usta rahmetli olmuştu. Hepimiz bir gün bir şekilde gideceğiz yanına. Sen yine sen ol ustaya kör deme belki izliyordur diye de düşünmeden edemiyorum.
   Uhuletle ve suhuletle.
  • IP logged
DeDe

• *
  • Selamlar
Yeni dünya, yeni hayat ?
#10: 10 Mayıs 2022, 19:02:25

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
Yeni dünya, yeni hayat ?
#11: 13 Mayıs 2022, 22:28:58
Ben de yazmayacaktım ama hiç olmaz ise birisi samimi bir şekilde görüşlerini yazmış olduğundan yanıt vereyim dedim.

"Kör ölür badem gözlü olur " sözü ölen kişi ile ilgili bir söz değildir.  Ölen kişi hayatta iken kendisi ile ilgili olumsuz düşüncelere sahip olanların öldükten sonra üstelik düşünceleri değişmediği halde ölen kişi ile ilgili inanmadığı iltifatlar edenlere söylenir.

Biraz diye vurgulamamın nedeni ile yazının bütünlüğünde anlaşılıyor zaten. Cem Gür açtığı konu başlığında daha çok yazı yazılmasına dikkat çekmeye çalışmış. Ancak O 'nun bu görüşü ile ilgili yorumlar yerine kendisinin ölümünden duyulan üzüntüler ön planda tutulmuş.

Cem Gür kendisi ile ilgili üzüntülerin bildirilmesinden ziyade vefatının burada daha çok yazı yazılmasına vesile olmasını tercih ederdi demek istiyorum.

Hem sonra kör olmak kimseyi değersizleştirmez. Kör olduğu halde çok ama çok değerli kimselerin varlığı  hepimizin malumu. Önemli bir fiziksel engele rağmen gören insanlardan çok ama çok daha fazla işler başaranları unutmamalıyız.

Cem Gür bu ülkenin klasik tekneler konusunda değeri bilinmemiş ve yitip gitmiş evlatlarından birisidir ne yazık ki. Böyle kaybettiğimiz öyle çok kişi var. Bu ve benzeri insanların dikkat çekmeye çalıştıklara konulara odaklanmak onları daha çok mutlu ederdi diye düşünüyorum.

• IP logged
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2022, 22:33:32 Gönderen: Ersin Böke »

• *
  • Donatan Temsilcileri
Yeni dünya, yeni hayat ?
#12: 15 Mayıs 2022, 18:14:14
Boşverin.
Olur böyle şeyler.
Kaldığımız yerden devam ederiz.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Yeni dünya, yeni hayat ?
#13: 22 Mayıs 2022, 08:58:31
 Madem öyle Cem Gür'ün konu başlığında Cem Gür ile ilgili bir anı ile devam edelim.

Pandemi'den önce Kudenfor 'un toplantıları Koç Müzesinde Fenerbahçe vapurunda yapılıyordu. Bu toplantılardan birine Cem Gür'ü de götürdüm. Önce gelmek istemedi. Sonrasında kendisine değer verilen belkide tek yer olduğunu söyleyecekti. Nitekim Kudenfor Cem Gür'ün bir türlü kaynak bulup basamadığı kitabını da bastı sonrasında. Kudenfor sayesinde Cem Gür yıllarca içinde mahküm kaldığı kısır çevreden de kurtulmuş oldu. Vefatından hemen önce üyelerden biri ile önemli bir klasik teknenin yapımı ile ilgili çalışıyorlardı. Cem Gür 'ün en çok yapmak istediği teknelerdendi diye hatırlıyorum.

Neyse, o toplantıda Kudenfor ile ilgili kimi yönetim görevleri ile ilgili katılımlar bekleniyordu. Biz de Cem Gür ile arka koltuklardan birinde oturmuş konuşmaları dinliyoruz. Kimi isimler zikredilmeye başlandı. Kudenfor yeni bir yapı o zaman. Haliyle camianın eski çakal isimlerinin de adı geçiyor. Cem Gür'e dönüp "aha burasını da bitirir bu herifler " diyip söz istedim.

Şu şekilde bir konuşma yaptığımı hatırlıyorum.

Efendim Kudenfor'un yönetimi ile ilgili konularda isimlerden ziyade öncelikle bu görevlerde bulunacakların profillerini belirleyip öyle isim belirleyelim. elbette ki klasik tekneler gibi bir konuda bu profilleri belirlemek kolay olmaz. Zamanımız da dar olduğundan öncelikle hangi profillerin görev almaması gerektiğini belirlersek daha kolay ilerlemiş oluruz.

Şöyle ki ; mesela bu görevlere seçilecek kişilerin mesleği emlakçılık olmasın. Nitekim ben emlakçıyım. İlk yönetim toplantısında üyelerin yarısına ev satıveririm. Çıkışta yahu biz buraya klasik teknelerin kriterlerini belirlemeye gelmemişmiydik bu evi durup dururken niye aldık şimdi diye sorarlar (gülüşmeler)

Durun efendim daha bitmedi. Bundan kötüleri de var. İkinci grup sigortacılardır. Bunların da benzer nedenler ile asla ve katta yönetim birimlerine alınmaması gerekir. Sigortacılık yapan bir arkadaşımın bu meslek gurubu ile ilgili görüşlerini aktarmak isterim. Size sigorta satmak için öyle ısrar ederler ki ya yapıp kurtulursunuz ya da yapıp kurtulursunuz. Öyle kovmakla, bağırıp çağırmakla da kurtulmak imkansızdır bunlardan. Bugün kovarsınız yarın hiçbirşey olmamış gibi " abi dün sen biraz sinirliydin galiba yengeyle mi kavga ettin " diye geri gelirler. (yine gülüşmeler)

Durun efendim daha bitmedi. En tehlikelisi Avukatlardır. Bu meslek gurubundaki deformasyon çok daha başkadır. Yine bir avukat dostumun kendi arkadaşları ile ilgili yorumunu aktarayım. "Biz avukatlar her şeyin en olumsuz yönleri ile karşılaştığımızdan her şeyin en kötüsünü düşünürüz. İyi giden işler zaten bize gelmez doğal olarak. O yüzen bir işe başlarken eğer yönetime bir avukat alırsan o sana öyle bir sözleşme hazırlar ki hiç bir iş yapman mümkün olmaz." Hem bu avukatlar öyle laf ebesi olurlar ki tek bir cümle ile sizin anlatmak istediğiniz konuyu çarpıtıverirler. Sonra uğraşır durursunuz derdinizi anlatmak için. Yani şimdi bir avukat arkadaşımız bu komitede olsa öyle bir kriterler koyar ki hiçbirimizin teknesi klasik sayılmaz. (gülüşmeler)

Yani demem o ki bu mesleklerden olan kimseler lütfen yönetimde yer almasınlar.

o kimseleri öneren kişilerden birisi siz bu kanıya nasıl sahip oldunuz acaba ? diye sorunca "Tecrübe ile sabittir efendim " diye yanıt vermiştim.

O konuşmam etkili oldu sanırım. Toplantıda Cem Gür 'de klasik teknelerin sınıflandırılması ile ilgili komiteye seçildi. Sonrasında da kendisi gibi değerli kimseler ile birlikte ülkemizin ilk klasik tekne özelliklerinin belirlenmesine olanak sağlayan çalışmaya ve daha bir çok şeye imza attılar. Kaşar camia mensupları devre dışı kaldı. BU konuşmadan sonra aday olmaya cesaret edemediler. Hevesleri kursaklarında kaldı. Bir süre sonra da buralardan ekmek çıkmayacağını anlayıp bana çemkirip gruptan ayrıldılar zaten.

KUdenfor o günden bu güne çok yol aldı. Türkiye'deki neredeyse tüm klasik tekneler tespit edildi ve sınıflandırıldı. Öyle bilgiler ve anılar paylaşılmaya başlandı ki şaşarsınız. Cem Gür en son bu bilgiler kaybolmasın diye HAkan Tiryaki 'nin hazırladığı foruma içerikleri hazırlıyordu.

Niye yazdıydım ki ben bunu şimdi?  Untuttum gitti valla.

• IP logged
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2022, 09:08:13 Gönderen: Ersin Böke »

Yukarı git