Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Corona günleri'nde web ile uzaktan denizcilik etkinlikleri.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Merhabalar,

Sosyal izolasyon ve/veya karantina günlerinde web uzaktan erişim ile denizcilik etkinlikleri çoğaldı.

Bir nevi denizden, yelkenden ve tekneden uzak günlerde ilaç gibi geliyor..

Örn: Ekrem İnözü, kendi uzun yol seyir tecrübelerini etaplar halinde power Point sunum yaparak anlatıyor.

Mehmet Erem, zor anlar, navigasyon vb konularda kendi eğitim verdiği çevresine toplantılar yapıyor,

Tunç Aytunç, bizim Omerta Yelken grubuna bir söyleşi yapacak..

ZOOM, Skype gibi bazı uygulamalar bu şekilde görüntülü, çok katılımcılı toplantılara, sunum yapmaya müsait teknolojik imkanlar sunuyor.

Gazete haberlerinde bu uygulamaların güvenlik açıkları olduğu da yazıldı son günlerde ama açıkçası Facebook, Whats up, Instagram gibi uygulamaların risklerinden farklı nedir bilmiyorum.

Sağlıklı günlere, sevgiler..
  • IP logged

• *
İngstram ve facebookta canlı yayınlara katıldım. Herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar Eyüp abi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Bu hafta 9 Nisan 2020 Persembe günü saat 17.00 de Ekrem İnözü ağabeyin hazırladığı “ Güneyin Güneyi .. Uruguay ; Arjantin ; Şili Horn Burnu gezisi..”

Ekrem İnozu is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/366396116?pwd=T3JtMzhxM083MHF6RUVjWHdENWlqQT09

Meeting ID: 366 396 116
Password: 001260

...............................

İlgilenen dostlara,
Eğer pc veya mobile telefonunuzda zoom yüklü ise, Yukarıdaki linke tıklayıp, passwordu yazarak izleyebilirsiniz.
  • IP logged

• *
  • Selamlar
Günaydın,
Geçtiğimiz hafta Sözcü’de bir haber çıktı. Derslerini online olarak Zoom üzerinden vermeye kalkan bazı öğretmenlere zoom tarafından fatura çıkarıldığına dair. Yaklaşık 60 $ gibi. Facebook’ta Merem online eğitim yapılacağını bildirince oraya duyduğum bu haberi yazdım. Tatsız bir sürpriz durumu olabilirmi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Günaydın,
Geçtiğimiz hafta Sözcü’de bir haber çıktı. Derslerini online olarak Zoom üzerinden vermeye kalkan bazı öğretmenlere zoom tarafından fatura çıkarıldığına dair. Yaklaşık 60 $ gibi. Facebook’ta Merem online eğitim yapılacağını bildirince oraya duyduğum bu haberi yazdım. Tatsız bir sürpriz durumu olabilirmi?

O haberi ben de okudum ama zoom'un ücretsiz versiyonu var ve banka hesabı vs bilgi istemiyorlar, hatta takma bir isimle dahi programı indirmek mümkün, nasıl para alabilirler ki diye düşünüyorum.
  • IP logged

• *
  • Selamlar
Eyüp Hocam
İmkan varsa cebe ve sürekli kullanılan bilgisayara indirmeden varsa bir tabletten girin diyorlar. Özellikle mobil veya pc banka işlemleri yapıyorsanız sıkıntılı olabilir dediler. Ben sadece youtube video izlediğim bir tabletimden bağlanmayı deneyeceğim

• IP logged

• *
İndirilen her bir program veya aplikasyon aslında bilgi çalınması durumu için birer potansiyel tehlike.
İnternet gezinim loglarınızdan tutun, hafızaya alınan bazı bilgileri bile (kullanıcı adlarınız vs) çekebilirler. O yüzden ben de çok dikkatliyim bir şeyler indirirken telefona veya tablete/PC'ye..
  • IP logged

• *
  • Selamlar
Tabletle bağlanmayı denedim. Programı indirmek tek başına yeterli değil. Programı halihazırda İndirdiğiniz diğer bir bilgisayarla tableti eşleştirip, aktivasyon kodu girin diyor. Bir sunum izleme uğruna başımı belaya sokmaya gerek yok

• IP logged

• *
Bizim şirket (yabancı, global) güvenlik sıkıntıları sebebi ile Zoom'u yasakladı. Bilgisyara indirilmesine engel koydu- ki bu gibi bir program için enderdir. Diğer sosyal platformlar vb indirmekle ilgili bir uyarı almamıştık hiç.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
Günaydın,

O haberi ben de okudum ama zoom'un ücretsiz versiyonu var ve banka hesabı vs bilgi istemiyorlar, hatta takma bir isimle dahi programı indirmek mümkün, nasıl para alabilirler ki diye düşünüyorum.

Eyüp kaptanım,

İnstagram veya Facebook'ta canlı yayında bir sıkıntı yaşandıda mı alternatif mecra arayışına girildi?
  • IP logged

• *
  • Selamlar
Trio instagramda tekne tanıtım videoları yüklüyor. Gayet başarılı. Keza belediye seçim öncesi tv kanallarının boykotuna cevap olarak facebook üzerinden İmamoğlu ile canlı çok uzun bir program yapıldı. Oda çok başarılıydı. Maliyetini bilemem

• IP logged

• *
Bu hafta 9 Nisan 2020 Persembe günü saat 17.00 de Ekrem İnözü ağabeyin hazırladığı “ Güneyin Güneyi .. Uruguay ; Arjantin ; Şili Horn Burnu gezisi..”

İlgilenen dostlara,
Eğer pc veya mobile telefonunuzda zoom yüklü ise, Yukarıdaki linke tıklayıp, passwordu yazarak izleyebilirsiniz.

Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. ben maalesef sunumu kaçırdım. kayıt edilip bir yerlerde yayınlanma durumu var mı? sunum sonunda böyle bir bilgi verildi mi acaba?
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Buradan da bizim online eğitim programımıza ulaşabilirsiniz:

"HERKESE AÇIK" DENİZ AKADEMİ
www.AcikDenizAkademi.com/zoom

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

• *
  • Donatan Temsilcileri
Arkadaşlar,

Aşağıda duyurusunu ve gündemini ilettiğim eğitim toplantısı tüm HeyamolaHey forum üyelerine açıktır..

...........................................

Eyup Ogan is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: OMERTA YELKEN EĞİTİM SERİSİ - Zor Anlarda Demirleme.. (Dr. Mehmet Erem)
Time: Apr 22, 2020 09:00 PM Istanbul

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/4488479832

Meeting ID: 448 847 9832

Sevgili Kaptanlar,

Omerta Yelken 3. Eğitim toplantımızın gündemi aşağıdadır.

Konu: Zor Anlar'da Demirleme

Tarih : 22.Nisan.2020 Çarşamba günü saat 21.00

Konuşmacı: Dr. Mehmet Erem (YY5 Eğitimcisi)

* Çift demir atma
* Tandem Demirleme
* Baş- Kıç Demirleme
* Zincirden Pürmeçe
* Baltık tipi Demirleme
* Bahama tipi Demirleme
* Sansabosa
* Karamursala
* Salınmayı azaltma
* Yelken ile Demirleme
* Demir takılması durumunda çözümler.

Sağlıkla kalın, Sevgiler..