Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: BOATSHOW 2020

• *
BOATSHOW 2020
OP: 21 Şubat 2020, 13:55:58
Kim ne zaman gidiyor?
Kim neyi ilginç buldu?
Görüşler, yorumlar, dedikodular için bu konuyu açayım dedim.

Ben kısmetse kızımla, bu pazar öğleden sonra gideceğim.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: BOATSHOW 2020
#1: 21 Şubat 2020, 13:59:43
Ben bu hafta sonu yokum ama pazartesi den sonra hergün öğleden sonra DADD standında olmayı planlıyorum. Davetiyesi olmayanlar için derneğin web sayfasında (www.denizlerdeyiz.org)  davetiye linki var, oradan online biletlerinizi alabilirsiniz.

• IP logged
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2020, 14:02:12 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

#2: 21 Şubat 2020, 14:07:18
İlk gün çok kalabalık olacak, gürültü de cabası. Haftaya Çarşamba gitmeyi düşünüyorum hem rahatlar bir nebze.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#3: 21 Şubat 2020, 14:19:31
İzmir'den gelme sebebiyle , hafta içi işlerimden dolayı Cumartesi gelip Cumartesi dönüyorum.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#4: 23 Şubat 2020, 21:00:52
Kim ne zaman gidiyor?
Kim neyi ilginç buldu?
Görüşler, yorumlar, dedikodular için bu konuyu açayım dedim.

Ben kısmetse kızımla, bu pazar öğleden sonra gideceğim.

Matay reis güzel bir konu açmış .Bende gidenlerin yorumlarını merak ediyorum .Gidenler yazsa da  bizim gibi uzaktan gideceklere fikir olsa beğendikleriniz eksik bulduklarınız ?Fuara gitme sebebinize uygun bir şeyler budunuzmu falan filan.

Gözlemlerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler .Buluşma yokmu bide onu sorayım ?
  • IP logged

• *
#5: 24 Şubat 2020, 08:35:00
Ben dün öğleden sonra gittim mecburen. saat 14, 15 gibi çok kalabalıktı ama saat 18'den sonra maç sebebi ile neredeyse boşaldı.

Bugün itibarı ile Perşembe'ye kadar yurtdışı misafirler dolayısı ile boğazıma kadar işe batacağımdan ve bu nedenle kendimi ödüllendirmek için Cuma-Pazar tekneye gideceğimden, tek olası zamanım buydu.

Kızım da benimleydi; o nedenle özgürlük biraz kısıtlı oldu.

Kısaca gözlemlerim, notlarım:

Bana göre fuar eski havasına kavuşmuş; katılımcı ve çeşitler artmış.
Yelkenli teknelerde Jeanneau, Hanse ve Dufour vardı.
Jeanneau 490 iç yerleşimini beğendim. Harita masasını, karşılıklı oturma düzeni ile sevimli bir kahve masasına çevirmişler.
Malzeme detay bakamadım maalesef.
Naviga standı da keyifli bir sohbet/toplanma noktasıydı. Çeto'nun kitabını aldım. Umarım baskıya yetiştirme telaşı ile dizgi hatası yoktur. Varsa, yeni baskısını yollar artık.

Motoryat tarafı da bol çeşitliydi. Daha günlük kullanım/balık için açıkdeniz sürat teknelerinin sayısı ve çeşidi fazlaydı sanki. Yerli imalatçılar da bayağı tekne ile gelmişler.

Şişme bot ve su oyuncaklarında da çeşit boldu.

Derinlemesine bir analiz olmadı; pek beklentinizi karşılama yazdıklarım ama ben de zaten pek bir şey anlamadım telaştan.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#6: 25 Şubat 2020, 13:40:04
Ben de cumartesi gittim, karavanlara ayrılan salonu da gezdim . Orada 12v klima gördüm stand sahibi bir müşterisine teknelerede koyduklarından bahsediyordu ama sırt çantasından az büyük dış ünitesi sorunu var.
  • IP logged

• *
  • Denizler hepimizin
#7: 25 Şubat 2020, 22:12:02
Ben bugün gittim. Poseidon marin karbon Pasarella yapmış. Ben çok beğendim. Fiyatı da ithal muadillerine göre çok uygun.
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#8: 26 Şubat 2020, 07:31:11
Bende çok beğendim yaptıkları pasarelllayı. GS Composite o fiyatlarla artık biraz zor satar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#9: 27 Şubat 2020, 11:56:28
Boat Show'a gittim ama çoğu salonu gez(e)medim.

İlk gözlemim geçen senelere göre daha canlı bir havası vardı diyebilirim.

Motoryat, yelkenli ve diğer dingi, bot, rib vb ürünlerin sergilendiği salonları dolaşmadım.

Eee, peki ne yaptın! diye soracaklara; Önce girişte Gezgin Korsan standının yanından geçerken tanıdığım denizci dostlarla bir süre sohbet edip, çaylarını içtim.
Daha sonra DADD standında uzunca oturup, sohbet edip, çay kahve içtim.. Ekrem abiyle (İnözü) uzun bir sohbet fırsatı buldum. Çok değerli önerileri ve deneyimlerini aktardı.

Bu standların olması çok güzel, Fuar'ı gezerken yorulanlar için hem bir dinlenme, soluklanma hem de yeni dostlar edinmek ve eski dostlarla karşılaşmak açısından çok faydalı..

Uzun seyre hazırlık için düşündüğüm bazı standları ziyaret edip, ürünlere bakıp, detayları inceledim, fiyat ve pazarlık yapmaya çalıştım. (jeneratör, su yapıcı vb)

AİS ve ChartPlotter için digital haritaları araştırdım.

BoatShow'a yarın sabah tekrar gidip, tüm gün burada gezeceğim.

Sonra daha detaylı gözlemlerimi yazarım.
  • IP logged

• *
#10: 28 Şubat 2020, 14:38:31
Bugün ve yarın Naviga standındayım ben de. Fuarın çok başarılı geçtiğine dair bilgiler geliyordu dergiye. Akşamki üzücü haberlerden sonra bugün satış iptalleri olduğu, fuara karamsarlık çöktüğü konuşuluyor. Aslında ülke olarak karanlık içine girdik, sonumuz hayrola.
  • IP logged
Yaşayıp gidiyoruz.

B

Burak Doneray

#11: 29 Şubat 2020, 14:02:56
Cuma günü Fuara geldim Girer girmez Forumdan ve Göcekten marina komşum Mamo ve Kemal gündüz karşıladı ilk durak Hanse ,Trio ,Saysail standına uğradım Geçen sene Saysailden 1 hafta bir hanse 418 di sanırım kiralamıştım memnunda kalmıştım Biraz sohbet ettik Akbulut ile ( Akbulut Göcekten arkadaşım Marintürk ve palmarine marinaların müdürlüğünü yapmış okullu bir denizci çok sevdiğim bir arkadaşım şu anda Saysail firması yöneticisi) hanse getirdiği bütün tekneleri satmış charter firmaları Saysail 26 haftayı şimdiden bulmuşlar bazı teknelerde.

Sonrasında Ege yat firmasını ziyaret ettim sahibi ile tekneler üzerine uzun bir sohbet ettik Ege 35 ve 40 DS ler ile ilgili konuştuk bir çok ödül almış tasarımları var ama bence Türkiyede pek bilinmiyor tekneleri daha çok iskandinav üllkelerine satıyorlar deck salon modelleri çok ferah ve fiyat kalite oranı yüksek teknelerin.Yakında bir 35 feet denize inecekmiş yelken performansını gerçekten merak ettiğim bir tekne olduğunu söylediğimde yelken testi için davet edildim tarihler uyarsa Yerli ve kaliteli üretilmiş bu tekne ile yelken yapacağım.

Daha sonra Kemal Jeanneau standını gezmek istedi 490 modelini gezdi ben gezmedim yeni tekneleri beğenmiyorum  mobilyalarında kulllandııkları malzemeler nerdeyse hepsinde aynı Masif hiç bir şey bulamıyorsunuz neme dayanıklı  suntalam desem haksızlık edermiyorum bilmiyorum.beklerken 440 modelini hakkında satıcı ile biraz sohbet ettim .Tasarımını beğendim tek dümen olsaydı tek kişinin her şeye hakim olabileceği güzel bir tasarım olurmuş .

Fuarda az yelkenli çok motoryat ve bot vardı . İtalyan botları fuarda fazlaydı Joker ,Sur,Zar bir kaç tanede aşırı pahalı marka vardı 4,20-4,70 arası Hypalon 50-60 beygir motorlarla 20-25 k Euro aralığında fiyatlar vardı.

Daha sonra fuara gelme sebebim olan Tylaska low friction ringleri almak için Polimarin Ahmet beye uğradım şanslıydım aradığım ölçüdeki üründen elinde iki tane vardı Amerika fiyatımdan daha ucuz bir fiyata aldım .

Ahmet ,Melih ,Mesut,Kemal,Mıstafa ,Tolga,Mamo buluşup Ören marina standına gittik Fiyat alıp Mamo’nun tekneye kontrat yaptık fiyat olarak şöyle örnek vereyim 58 feet fiyatı Göcekteki 35 fiyatı ile nerdeyse aynı .

Daha sonra Naviga standına uğradık Turgay Noyan ve Çetin Kent ile tanıştım kitaplarını aldım sağolsunlar benim için imzaladılar keyifli bir sohbet yaptık bazı insanlar vardır görür görmez seversiniz işte öyle sırf onlarla tanışmak için bile fuara gitmeye değerdi.

DADD standına uğradım fuarın en yoğun ilgiye sahip standıydı içerisi dolmuş ayakta bile yer yoktu Zafer abiyi ve bir çok dostu gördüm kalabalıktan beni gördüklerini sanmıyorum ama yanlarına gitmek zordu çok yoğunlardı DADD büyüyor çok mutlu oldum .

Fuar kapandıktan sonra Akşam Tam kadro yemeğe gittik .Bol bol güldük sohbet ettik.İçimizde hissettiğimiz üzüntüyü bir nebze kısa bir sürede olsa unuttuk.

Bugün bir daha gideceğim Kamp karavan bölümünü ziyaret etmek için Genel olarak ben beğendim istediğim ürünleri uygun fiyatlı buldum ve aldım.Arkadaşlarımı gördüm daha ne olsun.

• IP logged
« Son Düzenleme: 29 Şubat 2020, 23:16:03 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#12: 29 Şubat 2020, 23:34:08
Bu fuar hiç gezmedim, bazı salonlara hiç gitmedim. Niye bilmiyorum.  DADD standında durdum, ihtiyaçlarım harici bir yere gitmedim. Bir çok dostumu arkadaşımı görme şansı buldum. Uzun süredir almayı düşündüğüm ağır hizmet tipi sintine pompasını aldım. Her sene aldığım gemici çakılarından aldım. Bir sürü kitap aldım. "Samos Günlükleri" ve "Zor Anlar" kitaplarını Sevgili Çetin Kent ve Turgay Noyan Abimize imzalatma şansı buldum. Yeni ana yelken yaptırma kararı verdim. Sevgili Mehmet Ali Yelkenbiçer bana güzel bir ana yelken çalıştı.Artık Bidarka'nın yelken gardrobuna  yeni bir ana yelken eklenecek. Eskisinin nesi vardı derseniz , Aslında hiç bir şeyi yok , yeni gibi. Eski Ahmet olsaydı , eminim hiç kurcalamazdı, belki on sene daha elini sürmezdi. Eski Ahmet Burak'la, Leo'yla Mustafa Abiyle  tanışmadan önceki Ahmet 'ten bahsediyoruz. O yelkenli teknelerin her yere yelkenle de gidebildiğini bilmiyordu.
Neyse uzun lafın kısası fuar iyiydi, dostları gördük, bir araya geldik , gerisi hikaye, bir tane bile tekneye bakmadım desem yeridir.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 01 Mart 2020, 12:21:01
Bu sene fuara salı ve cuma günleri işten kaytararak ikişer saatliğine uğrayabildim. Tekne ve bot bölümlerini hızlıca geçtim. Malzeme ve ekipman bölümlerinde yeni bir şeyler var mı diye baktım.  Fuarlar ağırlıklı pazarlamaya yönelik faaliyetler olduğundan özellikle teknik bilgi almak için iyi fırsatlatdır. Ama bu fuarda geçen senelerde olduğu gibi teknik bilgi verecek insanlar genelde her standda bir kişiyi geçmiyor. O kişi de genelde siz gittiğinizde meşgul oluyor.

DADD ve Gezgin Korsan standlarında dostlarla sohbet ettik. Ahmet Ilgaz'ın 1 yaşındaki kızı Azra standı şenlendirdi. Daksar standında Erol Yapıcı Ağabeyi gördük. DADD standında Merem ve Erol Şar Ağabeyin geliştirdikleri elektikli vinç kolu vardı. Dadd avantaj kartımızı aldık.

Naviga standında Çetin Kaptanımızla sohbet ettik. Sağolsun Samos Günlükleri'ni bizim için imzaladı.  Turgay Noyan Ağabeyin de Zor Anlar 3 kitabına imzalı olarak kavuştuk.
Fuar, dostları görmek için bir bahane. Teknik bilgi ve deneyim paylaşımı için forumlar 365 (Bu sene 366)  gün devam eden fuarlar aslında...
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Mart 2020, 12:58:32 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#14: 01 Mart 2020, 23:16:01
Boat Show da  benim için keyifli anlar, spontane gelişen kahvaltı, katılan herkese teşekkürler.
  • IP logged

Yukarı git