Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: 2019 sezonu zehirli durum raporu

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Ynt: 2019 sezonu zehirli durum raporu
#30: 27 Aralık 2019, 18:15:30
Özgür'cüm istatistiki olarak bize çok yardımcı olacak bilgiler bunlar.
Pervane zehirlisinden çok memnunsun, pervane alüminyum mu yoksa sarı mı ?
Ben alüminyum pervanelerim için İnternational'in pervane zehirlisini kullanıyordum, gayet iyiydi.
Arkadaşlara da çok tavsiye etmiştim ama sarı pervanelerde kullananlar hiç memnun kalmamışılardı.
O yüzden pervane uygulamaları için pervanenin cinsi de belirtilirse faydalı olur diye düşünüyorum.
TANER
Doğru, pervanenin malzemesini söylemedim.

Bizimki Volvo'nun orijinal alüminyum üzeri boyalı pervanesi.
Sadece ince zımpara ile güzelce temizledim, hatta bir iki yerde kendi boyasının kalktığı yerler vardı, hafif zımpara geçtim hepsine ve bu tripack'i yaptım. Ne normal boyalı yerleri ne kendi boyasının kabardığı yerleri, hiçbir yerinde bir deformasyon olmadı..

Daha önceki tecrübelerimde pervane üzerinde boya tutturamadığım için çok şaşırdım, mucize gibi geldi bana! :)
Bu tripack öyle birşey ki, boya gibi değil, kaplama gibi, kalın bir tabaka oluyor yüzeyde.. O yüzden sürerken de çok düzgün bir yüzey olmadı, biraz dalgalı oldu, amaan olduğu kadar demiştim, hiç beklemediğim bir performans verdi.

Hem boyalı yüzeye, hem az da olsa boyası kalkmış zımparalanmış astarsız filan direk alüminyumun üzerine sürdüm ve harika sonuç aldım, bu açıdan sarı pervanelerde de iyi sonuç alınacağını düşünüyorum.

Aynı boyayı baş pervaneye de uygulamıştım, sezon ortası tonoz halatını kaptırıp kanatları elimize alıncaya kadar süper gitti, kırık pervaneyi suda değiştirdim, eskiler pırıl pırıl ve hiç kavitasyondan filan etkilenmemişti.. (ki baş pervane yüksek hızla ve dar alanda çalıştığı için kavitasyondan kolay deforme olur yüzeyi..)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2019, 18:17:18 Gönderen: Özgür Ökten »
><(((º>

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#31: 02 Ocak 2020, 15:12:45
Bavarya 39 benim teknem. Nisan 2019 da karaya alındı. DE marin zehirli ve pervaneye seajet pellerclean sürüldü. Üç ay sonra ikisi de berbattı. DE Marini bir önceki yıl da kullanmış pek mutlu olmamıştım. Uygulama hatası safsatalarını dinleyip tekrar kullandım DADD tavsiyeli boyayı; ama tövbe. Bir daha yok.
Pellerclean pervanemde iki sezon önce sürüp de iki yıl sonra pervaneyi göbeğindeki pilastik bozulması nedeniyle değiştirirken pırıl pırıl üzerinde kalın bir vernik tabakası varmışcasına temizdi. Bu yıl sürdüğüm saı renkli olanı üç ay sonra bozuldu. Şimdi Sevgili Özgür Ökten'in söylediği tripack'ı mı kullansam diyorum.
  • IP logged

• *
#32: 08 Ocak 2020, 15:33:55
...
Pervane Zehirlisi: Seajet Triple Pack Pervane zehirlisi
...
Pervane'nin durumu inanamayacağım kadar iyi, üzerini hafif bir süngerle silsem zehirliyi dün mü yaptın diye sorarsınız. Tek bir kekamoz izi veya kavitasyon nedeni ile soyulmuş yeri yok. Pırıl pırıl.
...
Karar:...Pervaneye aynısı devam.

Özgür fikrini rica edeceğim,

Bir bu ürün var pervane için:

Bir de senin kullandığın bu ürün var:

Hangisini önerirsin ?

TANER
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2020, 15:35:45 Gönderen: Taner Özer »

• *
#33: 08 Ocak 2020, 22:05:12
 Tekne : Bavaria 36  ( poyester veya fiberglas hangisi doğru? ikisi de aynı mı?)
 zehirli boya: DADD boyası DMarin astar+zehirli+Bakır tozu (Kendim boyadım)
 Uygulama tarihi: Haziran 2018. Pervaneye hiçbir şey sürmemiştim.
 Uzun seyirler Yapmamın etkisi olsa gerek 2019/Kasım ayında Marmaris'e tekneyi bıraktığım zaman, altı hala
temizdi.
  Sadece Haziran 2019 da dalarak salmada biriken midyeleri temizlemiştim.
 Bu yıl yine aynı boyadan kullanmayı düşünüyorum.

• IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#34: 08 Ocak 2020, 22:16:15
Özgür fikrini rica edeceğim,
Hangisini önerirsin ?
Valla ben tripack'i kullandım ve çook memnun kaldım, başka hiçbir seçeneği düşünmem bile artık! :)

ama işin ilginci geçen Fethiyede bir arkadaşla konuşuyorduk (pervanesi 3 kanat bronz), ve 2 yıl önce aynı tripack'i kullandığını ve birkaç ayda tüm boyanın kalktığını, hiç memnun kalmadığını söylemişti.

Benim düşüncem bu pervane zehirli işinde iki kriter var;
- Pervanenin iyi temizlenmesi, zımparalanması, gerekiyorsa astarı vb. kullanmayı ihmal etmemeli.
- Pervane geometrisi iyi olmalı, en ufak bir bozukluk kavitasyon nedeni ile üzerinde ne varsa kaldırıyor.
  • IP logged
><(((º>

• *
#35: 09 Ocak 2020, 00:18:43
Tekne : Bavaria 36  ( poyester veya fiberglas hangisi doğru? ikisi de aynı mı?)

Aynı Cevat reisim.
Cam elyafı -Fiberglass takviyeli Polyester ( Kısaca "Polyester" ) , Cam takviyeli Plastik (Kısaca CTP ) , sadece Fiberglass da denir.
Bazan naylon yoğurt kabı diye isim takanlarda oluyor fabrikasyon seri üretim olanlarına . :D
  • IP logged

• *
#36: 09 Ocak 2020, 07:58:55
 Bilgi için teşekkür ederim. Doğru terim kullanmak önemli.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#37: 16 Ocak 2020, 00:48:26
2019 Mayıs ayında üç kat Marlin boya uyguladık. Neredeyse 15 yıldır bu markayı kullanan komşum Ediz'in ısrarı ve Halil Ağabeyin (Acır) tavsiyesi ile kullandık. İstanbul- Göcek-İstanbul seyahati yaptık. Göcekten dönmeden önce teknenin altına dalıp ince lez tabakasını sildik. Ekim ortasında performans kaybetmeden döndük. Sonrasında tekneyi çok kullanmadık. Kamil Kurdoğlu rallisi öncesi iki aydır yerimizde duruyorduk. Rallide sıkıntı yaşamadık. Gözle bakınca da sorun yok gibi görünüyor. Nisan-Mayıs gibi dalıp yine lezleri temizlersek önümüzdeki seneye kadar bizi götürür. Tuzla bölgesinin kekamoz üremesi için uygun olduğunu düşünürsek zehirlimizden memnunuz diyebiliriz.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2020, 00:54:43 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
    • Caddebostan Sigorta
2019 sezonu zehirli durum raporu
#38: 17 Ocak 2020, 22:40:22
ben de mayis 2019 da 3 kat seajet platinum 039 surdurmustum, o donem fethiye ye suyun biraz tatli su ile karistigi ve seajet in bu modelinin cok uygun oldugunu okumustum, biraz da pahaliya gelmisti ama ilk heves yaptirdik..

onun uzerinden Tekne Fethiye den İstanbula
geldi ve suan Yalavoda en son cok sorun hissetmedim ama 2 ay oldu nerdeyse ,bu hafta gidip bakicam kamerayi daldirip en azindan. Çok kotu oldugunu dusunmuyorum ama yaza dogru netlestirmek lazim..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2020, 22:42:59 Gönderen: Özhan Sezgin »
Özhan Sezgin

• *
#39: 19 Ocak 2020, 22:03:30
Merhaba,

Zehirli boyalar konusunda HEMPEL markası hakında bir yorum gelmedi bu konuda tecrübesi olan var mı ? 2019 Mayıs ayında Hempel uygulandı tekneme (Jeannau 36ft yelkenli ) bu boya ufak bir dokunma veya sürtünme ile kendini bırakıyor. Tekne IC Çeşme Marina'da bağlı ... uygulamadan 4 ay sonra su kesiminde yosunları gördüm bu kadar kısa süre de bu normal midir ? Dalgıçlar karinanın  temiz olduğunu söylediler.2020 için karaya aldığımda HEMPEL 'e devam etmeli mi yoksa başka alternatif mi bulmalı ? 
  • IP logged

• *
#40: 21 Ocak 2020, 15:55:33
Daha önce international micron 77’den çok memnun olduğumu yazmıştım. Ancak çok pahalı geliyor artık.
Bunun “ucuz muadili”, teneke ile satılan international intersmooth 360 spc imiş. Özellikle sık seyir yapmayan teknelere öneriliyor. Fiyatı da micron 77’nin yarısından az!
Kullananlar memnun, dün aldım, martta uygulayacağım...
  • IP logged

• *
#41: 21 Ocak 2020, 19:57:02
" international intersmooth 360 spc imiş."
Fiyat bilgisi verebilir isiniz. Google bulamadı da...

LDN-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#42: 12 Mart 2020, 20:55:39
Bu hafta international spc 360 zehirliyi uyguladım. Yoğurt gibi kıvamlı bir boya. Bilimsel konuşursak viskozitesi çok yüksek. Bir galon 40 ft (29 m2 ıslak alan) bir katı zor yaptı. İki kat sürdüm, su hattına ise üçüncü katı attım.

Sürmesi zor ama micron 77 niteliğinde ise değer. Geçen yıl sürenler çok memnun. Bakalım...

Fiyatları sorana özelden atarım, belki ticari sır falandır, anlamam o işlerden.

Bı arada zehirlide çok önemli bir parametrenin de raf ömrü (üretim tarihi) olduğunu duydum uzmanlardan. Hatta, geçen yıllarda dövizin yükselmesi sebebiyle stok falan mı yapılmış ne, bazı boyalar (pervane zehirlisi dahil) işe yaramamış. Bu spc 360 da düşük raf ömürlü bir boyaymış. Tazesi kekamozu, bayatı donatı zehirliyormuş  :P
  • IP logged

• *
  • Kon Tiki
#43: 11 Mayıs 2020, 14:31:40
Merhaba,
Biraz geç oldu ama kusura bakmayın.
Tekne : Jenneau SO 50DS
Zehirli: Micron Extra
Uygulama Tarhi : 2008 Ekim
Mevki : Uygulama Pendik'te yapılmış. 6 ay sonra tekne Gökova Ören Marina'ya gelmiş ve halen aynı yerde.
Durum: Aşağıdaki fotoğraflar Temmuz 2019'da karaya alındığında çekildi. Durumu fena değildi. Altına su bile tutmadan 10 - 15 gün karada kaldıktan sonra denize indi. İstanbul - Ören seyri dışında Ören - Göcek - Ören ve Gökova'da kısa seyirler yaptı. Şu an altı yine benzer durumda. Ören marinadaki suyun temizliği ve soluğan sanırım etkili oldu.
Bu sene tekrar karaya çıkacak. Ya Micron 300 (Extra, 77 vs üretimden kalkmış. Extra'nın eşleniği 300'müş) ya da Seajet 038 - 039 kullanılacak. 2-3 yıl karaya çıkmayı düşünmüyorum.
Selamlar,

[size=78%]  [/size]
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#44: 11 Mayıs 2020, 16:30:35
Merhaba,
Biraz geç oldu ama kusura bakmayın.
Tekne : Jenneau SO 50DS
Zehirli: Micron Extra
Uygulama Tarhi : 2008 Ekim
Mevki : Uygulama Pendik'te yapılmış. 6 ay sonra tekne Gökova Ören Marina'ya gelmiş ve halen aynı yerde.
Durum: Aşağıdaki fotoğraflar Temmuz 2019'da karaya alındığında çekildi. Durumu fena değildi. Altına su bile tutmadan 10 - 15 gün karada kaldıktan sonra denize indi. İstanbul - Ören seyri dışında Ören - Göcek - Ören ve Gökova'da kısa seyirler yaptı. Şu an altı yine benzer durumda. Ören marinadaki suyun temizliği ve soluğan sanırım etkili oldu.
Bu sene tekrar karaya çıkacak. Ya Micron 300 (Extra, 77 vs üretimden kalkmış. Extra'nın eşleniği 300'müş) ya da Seajet 038 - 039 kullanılacak. 2-3 yıl karaya çıkmayı düşünmüyorum.
Selamlar,

[size=78%]  [/size]

11 yıl çok iyi imiş vallahi bravo. :)xx :)xx :)xx
  • IP logged
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2020, 16:32:07 Gönderen: O.Utku Uçkan »
DeDe

Yukarı git