Özgür'cüm istatistiki olarak bize çok yardımcı olacak bilgiler bunlar.
Pervane zehirlisinden çok memnunsun, pervane alüminyum mu yoksa sarı mı ?
Ben alüminyum pervanelerim için İnternational'in pervane zehirlisini kullanıyordum, gayet iyiydi.
Arkadaşlara da çok tavsiye etmiştim ama sarı pervanelerde kullananlar hiç memnun kalmamışılardı.
O yüzden pervane uygulamaları için pervanenin cinsi de belirtilirse faydalı olur diye düşünüyorum.
TANER
Doğru, pervanenin malzemesini söylemedim.
Bizimki Volvo'nun orijinal alüminyum üzeri boyalı pervanesi.
Sadece ince zımpara ile güzelce temizledim, hatta bir iki yerde kendi boyasının kalktığı yerler vardı, hafif zımpara geçtim hepsine ve bu tripack'i yaptım. Ne normal boyalı yerleri ne kendi boyasının kabardığı yerleri, hiçbir yerinde bir deformasyon olmadı..
Daha önceki tecrübelerimde pervane üzerinde boya tutturamadığım için çok şaşırdım, mucize gibi geldi bana!
Bu tripack öyle birşey ki, boya gibi değil, kaplama gibi, kalın bir tabaka oluyor yüzeyde.. O yüzden sürerken de çok düzgün bir yüzey olmadı, biraz dalgalı oldu, amaan olduğu kadar demiştim, hiç beklemediğim bir performans verdi.
Hem boyalı yüzeye, hem az da olsa boyası kalkmış zımparalanmış astarsız filan direk alüminyumun üzerine sürdüm ve harika sonuç aldım, bu açıdan sarı pervanelerde de iyi sonuç alınacağını düşünüyorum.
Aynı boyayı baş pervaneye de uygulamıştım, sezon ortası tonoz halatını kaptırıp kanatları elimize alıncaya kadar süper gitti, kırık pervaneyi suda değiştirdim, eskiler pırıl pırıl ve hiç kavitasyondan filan etkilenmemişti.. (ki baş pervane yüksek hızla ve dar alanda çalıştığı için kavitasyondan kolay deforme olur yüzeyi..)