Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tekne sigortası sorunsalı

• *
Ynt: Tekne sigortası sorunsalı
#15: 11 Aralık 2019, 19:54:02
Açıklama çok anlaşılır olmuş teşekkürler.Benim yaşlı kızın yüksek fiyatla sigortalanmasını anlayabiliyorum.
Zaman içinde tam zayi sigortaya, o güne kadar hiç bir problem yaşanmamış iken, dönülmesi klasik bir sigorta uygulaması mıdır?

Özür dilerim, gözümden kaçmış.

Değildir. Muhtemelen, kurumsal yaşamdaki emir komuta zincirinin kurbanı olmuştur.
Biri bir toplantıda, artık yaşı yüksek teknelere sadece tam ziya verelim demiştir. Bu talimat tüm portföye uygulanacak gibi söylenmiştir ya da yorumlanmıştır.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Bilen bilir
#16: 11 Aralık 2019, 20:52:58
Teşekkürler,yani yine benim kişisel kısmetim demek ki. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
    • instagram
#17: 12 Aralık 2019, 01:03:36
Ben de başıma geleni anlatayım. 2016 senesinde teknemi ilk aldığımda kendi sigortacım dahil çevremdeki kimse 1982 model ahşap Kri-Kri'yi sigortalamak istemedi. Bunun üzerine evrakların içersinden eski poliçeyi buldum ve İzmirde'ki acenteyi aradım. Fazla uzatmadan hemen poliçeyi Axa yatım paket poliçesi olarak yenilediler. Aynı yıl içerisinde kısa bir süre sonra seyir esnasında yağ rekorunun kırılması neticesinde motorum yatak sardı. Yedekleme hizmeti, makinanın tamiri, rektefiyesi vs. makina kırılması kapsamında karşılandı. Takip eden yıl sigorta şirketi poliçe yenilemek istemedi, acentemle yaptığımız uzun görüşmeler neticesinde önce sadece tam zayi verdiler daha sonra genel müdürlükle yaptığımız görüşmede yaklaşık 5 kat daha fazla primle yine kapsamlı poliçeyi önerdiler ancak müzakerede şayet takip eden yılda herhangi bir zarar ziyan olmaz ise tekrar eski prim tutarına döneceklerini ifade ettiler. Ben de bunun üzerine karşılıklı iyi niyet çerçevesinde yüksek primi kabul ettim ve tekrar kapsamlı yatım paket poliçesini yaptırdım. 3. Yıla girdiğimizde verilen söz unutuldu önce tam zayide direttiler, sonra yine yüksek primli kapsamlı poliçe önerildi. Kendi attıkları maili, görüşmeleri hatırlatmam ne yazık ki kâr etmedi. Bu dönemde, DADD kampanyasıyla HDI sigortaya geçtim. Primlerim ilk yılki gibi hiç olmadı, primler hala nispeten yüksek olsa da avantajlı ve kapsamlı poliçe almaya devam edebiliyorum..
Sanırım düzenli sigorta yaptırmak burada önemli bir kriter olarak duruyor. Ayrıca, diğer menkul ve gayrimenkullere ait sigortalılık durumu da önemli mi acaba merak ediyorum..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 12 Aralık 2019, 01:06:22 Gönderen: Erman Yerman »
Akdenizli, Balıkçı

• *
#18: 12 Aralık 2019, 11:32:00
Teknemin daha önceki sigorta primi 600 küsür euro iken DADD ile yapılan kampanyada primim 180 küsür eurolara düştü. Teşekkürler Ahmet Kaptanım
  • IP logged

Yukarı git