Yukaridaki iletide bahsettigim cabo rico 38 78 model komple refitt olmus boydan salma su yapicisindan jenaratore hydrovane ruzgar dumenine kadar ve full navigasyon cihazlari yenilenmis bir tekneydi fiyatida 80 .0000 usd civarindaydi tabiiki pazarlik payi olan bir tekneydi
simdi paylastigim yine ayni marka pilothause cutter arma yelkenli eksikleri vebasto ,ruzgar dumeni ve su yapici yok
artilar icerde ve disarda ayri dumen icerdeki hidrolik disardaki klasik tel sistem cift klima cift bagimsiz kamara gibi
fiyati da 70.000 usd maalesef satildi
bu sekilde olup satista olan cok tekne var .Bu yazilari yazarken esimde yanimdaydi onay verip uzun yollarda teknede eslerin olmamasi olayini cok benimsedi cunki dar alanda gittikce uzayan yolda o daracik alani genis bir cehenneme cevirebildigini hem ben hem kendisi cok iyi biliyor
Takip ettigim kisilerden edindigim bilgilerden birkac ekipmanin olmazsa olmaz seklinde oldugunu anladim
1- su yapici karayiplerde ve pasifiklerdeki adalarin cogunda su ikmali yapmak bayagi pahali hatta bira daha ucuz
2- ruzgar dumeni yeni nesil dumen e halatlar ile bagli olmayan self steering umarim dogru yazdim ayni zamanda da acil dumen yekesi olarak ta ise yariyor herhangi bir dumen arizasinda
3- olabildigince fazla gunes paneli ve kaliteli aku banki bazi tekneler lifepo4 akulere gecmis bazilarinda ise 6 volt traksiyonel akuler var derin dongu sistemli
4- ufakta olsa bir jenarator en az 2 kwa
bazilarimiza bu ekipmanlar fuzuli veya absurd gelebilir bunlarsizda olmazmi olur tabii ki olmamasindansa olmasi cok daha iyi bence
benim boyle bir proje icin onumde 2 yil gibi bir surem var ondan sonra serbestim bu sure icinde hayal kurmaya ve arastirmaya devam edecegim .
Ne demis babaanneler AY A SEYAHATTTE BIR HAYAL ILE BASLADI
Boyle bir projeyi gerceklestirmek aslinda cok zor degil iyi anlasan 2 kisi eslerin de katilimi ve destegi ile rahatlikla hayata gecebilir
etaplar arasinda eslerin gelemeyecegi uzun yolculuklara kendi gurubumuzdan arkadaslarda katilip etap etap bu zevki paylasabiliriz bence
Bu yolculuk icin tekne bakimi arizaya mudahale acil durumlarda sakin kalma cozum uretme gibi vasiflara sahibim teknede ileri elektrik arizasi veya cok ileri bir motor arizasi disinda hemen hemen herturlu tamir ve bakimi yapma becerisine sahibim
yaklasik 9-10 yildir adriyatik ive italya Turkiye arasinda ve ege ve akdenizde yaptigim miller bir kac atlantik gecisine denk gelebilir tahminim
kisaca boyle bir yolculuk icin kendime guveniyorum
gerekli hayal sistemim de hazir