Tony Curphey 2. Kısma başladı..Tasmania-Cape Horn-Atlantik-İngiltere..160gün..

Başlatan Dilek Ergül, 05 Şubat 2017, 09:57:15

« önceki - sonraki »

Dilek Ergül

Solda ki iniş çizgisi; sanıyorum keçen alçak basınç sahasında heave too yaptı.. Bir basınç sahasını atlattı..Nullschool verisine göre 60Knotlar esti..

Dilek Ergül

Ersin Böke

Çok heycanlı.. adam kaptırdı gidiyor.. Dilek umarım bir gün seni de böyle izlemek kısmet olur..

Dilek Ergül

Ve Horn geçildi..  !O__ Tony Curphey;  aştığın her mil için binlerce teşekkür.. 74 yaşında tek başına bunu yaptığın için.. Bana ve pek çok deniz sevdalısına ilham veren güzel dostum..

Ersin Böke

Kenan Biçen

Tony'nin son bulunduğu noktada bugün 9-10 knot hava var.
Yani dünyanın en karışık Deniz'lerinin olduğu bir yer için bulunmaz nimet.
Bana kalsa Tony 2 dünya turu atmış, en az birinde kıyıya yakın geçmiştir.
Hep aynı rota , hep aynı rota sıkılmıştır belki.  :)

Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

Ersin Böke

Bugün kalamış ta bile 15 knot haa vardı.. Boşuna pasifik dememişler bu okyanusa.. Pasifik işte.. O yüzden gezmiyorum ben oralarda.. 5 10 knot havaya ben bile yelken açmam..  :)

Kenan Biçen

Sürekli 40-60 knot rüzgarların hakim olduğu bir bölgede bu gün 10 knot olması tesadüf sanırım.Yoksa horn çevresi dünyanın en çılgın yeri.
5-10 knotlarda benim tanıdığım Ersin bırak yelkensiz çıkmayı ,barınaktan bile çıkmaz .
Yelken için rüzgar yoksa oturur bir dükkan kiraya verir bir daire satarım diyorsun :)
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

Ahmet Kabaalioğlu

S/Y  Pruva S / Fatih / İstanbul
M/V Espadon / Fatih / İstanbul
M/V Deli Ağa  / İnebolu / Kastamonu

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Öcal Turan

Problem yok. Gider bu abi herşekilde. :) Geldiği rotaya baksanıza Maşaallah .

Dilek Ergül

Falkland Adalarına doğru yolda.. Devamında Atlantik'i geçecek ve İngiltere'ye gidecek..

Dilek Ergül

Ersin Böke

Dilek Ergül

Dilek Ergül

Alıntı yapılan: Ersin Böke - 21 Mart 2017, 22:14:57
Çok heycanlı.. adam kaptırdı gidiyor.. Dilek umarım bir gün seni de böyle izlemek kısmet olur..
Nazar değdirmek istemiyorum..ama bende geri sayım başladı.. Bu aydan itibaren tam 13 ay..