Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tony Curphey 2. Kısma başladı..Tasmania-Cape Horn-Atlantik-İngiltere..160gün..

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Eveettttt...Tony Curphey 2. kısım geçişine başladı..  !O__ C:-) :)xx

Tony..

Değerli arkadaşım Tony; benim Kanarya Adalarında tanıştığım 72 Yaşında 3. Dünya Turunu atan bir delikanlı.. O zamandan bu yana irtibatımızı hiç koparmadık. Bu arada; Dünya Turu diyorum çünkü onun ki seyehat kapsamına girmiyor.. O uzun uzun yol gidesi doğuştan olan birisi.. Yani uzun geçişlerle Dünya çevresini turluyor.. İlk turunu yine tek el bir Folk Boat ile gerçekleştirmiş.. 42 Yaşında.. Bu segment farklı, bizler olamayız.. İnanılmaz az bütçelerle yapıyorlar bu geçişleri..

Tony Curprey 19 Haziran'da Kanarya Adaları'ndan yola çıktı... İlk etap Avustralya'da Framentle Limanı'na varmaktı. Sonrasında Hobart'a gidip kendisi gibi tek-el denizci olan eşi Susanne ile buluştu. 140 günden fazla Okyanus'taydı..(yanlış okumadınız eşiyle buluştu) Eşi de şu anda Dünya Seyehatinde..

Tony ve Susanne

İkinci turu 60'lı yaşlarında saç bir Van de Stadt 32 feet ile attı. Karısı Susanne o sırada bir keç arma ile tek-el aynı sularda yelken yapmaktaydılar. Bir gün Filipin'lere 780nm kala bir şeye çarpıyor. pervane kısmından teknenin altı açılıyor ve su almaya başlıyor. Pompaları çalıştırıp, dalıyor alta çekiç vs elinden geldiğince açılan sacı kapatıyor. Tabi bu saatlerce süren bir kısım. Bu arada eşi 150nm geride. Ona anons yapıyor telsiz ile. (Okyanus'ta beni de 120nm'den arkadaşlar duyuyordu) Susanne ve o denizcilik tarihinin en uzun yelkenle bir tekneyi çekme operasyonunu gerçekleştiriyorlar..600nm'den fazla

Susanne eşini çekiyor.. Daha doğrusu vardıkları yerde evleniyorlar.

Tony ve Susanne aynı pontonda..

Evlendikleri gün pasta keserken  :)

Sonrasında çift 2008'de bu kurtarma operasyonu ile Amerika'nın en prestijli denizcilik ödülü ''Rod Stephens'' ödülünü alıyor. Ödülü almaya Susanne gidiyor.

Şu an ki teknesi Nicholas 32 1974 yapımıdır.. Bu tekne ile önce İngiltere-Kanaryalar-Karayipler-İngiltere yaptı.. Sonra 1 yıl eksikleri tamamlayıp, İngiltere-Kanaryalar-Avustralya yaptı.. Oradan Avustralya-Tasmania yaptı.. Şimdi tekrar yolda..160günden fazla belki de okyanusta kalacak.. Cape Horn geçecek.. Direkt İngiltere yapacak eğer aksilik çıkmaz ise..

Nicola Deux..

Her gün bakıyorum.. Her gün kanımdan kan gidiyor sanki.. kalbim orada atıyor. Bu değerli İngiliz denizcisini tanımak bile o rotaya çıkmanıza değecek olaylardan biridir.. 2 Dünya turu üstüne bunu yapıyor..72 Yaşında bunu yapıyor.. Bana serseriliğin bir kez daha hiç de sanıldığı anlamda olmadığı gösteren delikanlı arkadaşım..

Aşağıda ki linkten de takip edebilirsiniz..

https://my.yb.tl/nicoladeux

Şu ana kadar geçtiği yerler..

Yeni Zellanda açıkları..

Sonra gel bana anlat neden neden neden.. Neden gidemediğimizi..

Sevgi ve Saygılarımla,
Dilek Ergül

• IP logged

• *
Teknelerinde bimini mi yok, yoksa bana mı öyle geldi..
  • IP logged

T
  • *
Harika.
İşte böyle benimde hep yol gidesim var. Ulaşacağım yer değil, yolda olmak istediğim.
  • IP logged

• *
    • Rota Atlantik
Teknelerinde bimini mi yok, yoksa bana mı öyle geldi..
Şekerim o sularda bimini azıcık rüzgar tutar sanki  \>> bilemedim  C:-)
  • IP logged

• *
    • Rota Atlantik

Aaaaaaaaaaaa........... Horn'a doğru son çıkışşşşşşşş....

Hele bir dönsün de bu denizciyi biz davet etsek aslında.. Nedir yani masrafı aramızda paylaşsak..Bi bilete bakar İngiltere'den.. O anlatsa biz çevirsek ve dinlesek.. Yahu etkinliğin daniskası olur..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri

Aaaaaaaaaaaa........... Horn'a doğru son çıkışşşşşşşş....

Hele bir dönsün de bu denizciyi biz davet etsek aslında.. Nedir yani masrafı aramızda paylaşsak..Bi bilete bakar İngiltere'den.. O anlatsa biz çevirsek ve dinlesek.. Yahu etkinliğin daniskası olur..

Basit ve doğru bir etkinlik olur.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Dilek gaza geldim şimdi bak.. en iyisi ben bi adaları dönüp geleyim..  :)
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Çok açıktan geçiyor  :-\

Ada ile kıta arasından geçse yol kısalır,heyecan artar,anlatılırken dinleyecek bir durum oluşur  ;)

Bu rota da anlatılacak olsa olsa ''gittik ,gittik ,üşüdük , üşüdük'' olur gibi geliyor  ???

Ben paraya ortak olmam , baştan söyleyeyim  ;D
  • IP logged
DeDe

• *
    • Rota Atlantik
Çok açıktan geçiyor  :-\

Ada ile kıta arasından geçse yol kısalır,heyecan artar,anlatılırken dinleyecek bir durum oluşur  ;)

Bu rota da anlatılacak olsa olsa ''gittik ,gittik ,üşüdük , üşüdük'' olur gibi geliyor  ???

Ben paraya ortak olmam , baştan söyleyeyim  ;D

Cimriiii cimmmrriiiii cimmmrriiiiii   ;D ;D ;D ;D Olmaz valla Utku Ağabey.. Anca beraber kanca beraber.. ayrıca ben yazarım ilk ada ile kara arasından geçer senin için..  ;D ;D

• IP logged

• *

Oto bizim Tony 2. Etaba başlamış,üstelik baya da gün olmuş.

Dilek reis , Dilek reis olmuyoo böle geç kalmışınız. :)
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
    • Rota Atlantik
Arkadaş,

Ne heyecan..

• IP logged

• *
    • Rota Atlantik

Yok bu başka bir durum.. Adalar modalar.. taynirinam nirinam... hopaaaa haydeee Cape Horn'a bir ki bir ki..kalkıyooorrrrrr...
  • IP logged

• *

Kaş'ım gözüm derken Tony nerdeyse cape horn'a gelmiş bile.

Ülke gündemi,referandum, yaz başlıyor derken de kanarya Ada'larında bulabiliriz.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
Adam resmen nordcapp yapiyor.
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Adam resmen nordcapp yapiyor.

Denizciler için olan versiyonu bu demekki :)
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Yukarı git