Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tony Curphey 2. Kısma başladı..Tasmania-Cape Horn-Atlantik-İngiltere..160gün..

• *
Malvinas güzel adadır Vegandır belki Tony yada politik nedenlerle protesto edip uğramamış olabilir.
Veganlara neden bu kadar ters bir ada?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Non - Stop dediydi ondan olmasın... C:-)
  • IP logged

B

Burak Doneray

Non stop yaptığını bilmiyordum Avustralya ve Tazmanyada durmadımı?
  • IP logged

B

Burak Doneray

Birde non stop yapıyorsa bu nasıl bir iradedir inanılmaz gerçekten.
  • IP logged

B

Burak Doneray

Buda Amerikalı versiyonu bunlar nasıl insanlar ben bilemiyorum.

https://youtu.be/hvjF72EY5bE

https://www.donnalange.com
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2017, 22:32:02 Gönderen: Burak Doneray »

• *
Bunlar yaşam tarzı olarak Okyanuslarda yaşamayı seçmiş özel insanlar. Çoğu bir dünya seyahatini normal olarak gerçekleştirdikten sonra normal kara hayatına intibak edememiş ve tekrar denize yöneldiklerinde ;bu sefer  önceki yapılamayanları yapıp arkalarında bir iz bırakma arzusunda olan kişiler olduklarını düşünüyoru.
  • IP logged

• *
    • Rota Atlantik
Bunlar yaşam tarzı olarak Okyanuslarda yaşamayı seçmiş özel insanlar. Çoğu bir dünya seyahatini normal olarak gerçekleştirdikten sonra normal kara hayatına intibak edememiş ve tekrar denize yöneldiklerinde ;bu sefer  önceki yapılamayanları yapıp arkalarında bir iz bırakma arzusunda olan kişiler olduklarını düşünüyoru.
Tony enteresandır.. blog yazmaz.. face ıvır zıvırı yoktur.. izi kendinde bırakmak istiyor anlaşılan.. bu da ayrı model.. bizde her çeşit var efemm...
  • IP logged

• *
Tony enteresandır.. blog yazmaz.. face ıvır zıvırı yoktur.. izi kendinde bırakmak istiyor anlaşılan.. bu da ayrı model.. bizde her çeşit var efemm...

Eskiler ''nev'i şahsına münhasır'' (kendine ait karakter ve davranışları olan kimse) derlerdi. Öyle olmasa bu şekilde yol gidemez zaten.
Her ne kadar tornistan yapmayı bilmediğinden durmadığı dedikodusu varsa da ,biliyorsun dünya turunun bitişine yaklaşırken dönüp bir tur daha atanlar da var. :)
  • IP logged

• *
    • Rota Atlantik

Bulunduğu yer tam üzerine 41 knot ile yağıyor.. Sanıyorum ki heave too yaptı, tekneyi durdurdu.. Şimdi tabi bizim 50 knot gördüm ben Ege'de cengaverleri atlar hemen.. ne var ki 41 knotta diye.. Şöyle izah edeyim.. 8 bofor, 32 knotlarda bir havada dalga aralığı 8sn ve yüksekliği 5,5metre idi.. Bak gari duruma göre sen..  \>> \>>
  • IP logged

• *
Dalgalar bir yana , 76 Km./Saat süratle giden bir araba da pencereden kafanı çıkarıp ne kadar süre gidebilirsin ki?
En iyisini yapmış. :)
  • IP logged

• *

Tony 14 Temmuz 2016 da Kanarya adalarından yola çıkmış.Şu an Brezilya'nın doğusunda.Tam 1 yıl dolmadan da Kanaryalarda olacağa benziyor.Düşünsenize 1 yılda Bir defa karaya çıktığınızı.Bu ne psikoloji, be ne dinginlik, bu ne huzur.
Daha ne denir bilmem ki ?
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
  • Donatan Temsilcileri
Valla ben sahici 3 metre dalga gördüm. Yetti.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Rota Atlantik

Yola devam.. biz hala burada laf üretelim.. ben de dahil.. çok kızgınım kendime.. neyse bir şekilde sıyrılmaya çalışıyorum..
  • IP logged

• *
Onun gibi yapmak zor Dilek , hedefi öyle koymayalım . :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri

Yola devam.. biz hala burada laf üretelim.. ben de dahil.. çok kızgınım kendime.. neyse bir şekilde sıyrılmaya çalışıyorum..
a) Kendine kızma, gereksiz bence.
b) E ne yapalım, herkes  bir defada zincir koparmak istemiyor. Zincir koparmak zorunda da değil. Dünyayı gezen ve/veya dilediği gibi yaşayan "pek çok-az" insan var, ama herkes o pek çok az kişiden biri olmak durumunda değil.
c) Öte yandan çok şükür onlar var ki, öykünecek birilerini, güç alacak birilerini buluyor, düşlerimizi zenginleştiriyoruz.
d) Zaten "düşünde bile görmez işler, düşlerin gördüğü işleri".
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Yukarı git