Cem abi teşekkürler ben okumaya başladım .150 saat 'le 300 saat arası yapım süreleri dersek yanılmış olmayız herhalde bu tip tekneler için . Bana garip gelen normalde bu tip teknelere sahip olan yapan insanların bir araya gelip bir klüp oluşturduğu geziler düzenlediği bir dünyada.
Göcek gibi bir yerde küçük tekne sahibi 3,4 kisiydik 15 sene önce bakalım burada ne olacak .Tersten gidiyoruz gibi geliyor.
Doğrudur Burak. Planın zorluk derecesine göre 150-300 saat arası biz zamanı öngörmek gerekir.
Müneccim değilim ama geçmiş deneyimlerime dayanarak şöyle olacak gibi geliyor bana.
* Projeye destek verenler haldır haldır çalışacak, alt yapıyı kurmak için temeli atmaya uğraşacaklar
* Önerilen tekneler artı ve eksileri ile günlerce ne kelime, aylarca tartışılacak. Kimilerine bazı noktalar makul gelirken bazılarına gelmeyecek. Tam "
hah tamam bu olsun" dendiğinde biri çıkıp "
Yooo o olmamalı" dediğinde haydi bir süre daha tartışılacak.
*Model veya modellere karar verildiğinde bu kere kapalı mekan arayışı başlayacak.
* Work shop uygulamaları için izin almak gerekir mi / gerekmez mi? tartışmaları yürüyecek
Veşaire veşaire veşaire .... aklıma gelenlerin hepsini de yazmadım. Biliyorum, çok bulutlu bir hava durumu tahmini verdim.
Bütün bunları aşmanın yolu şu Japon ata sözünü kabulden "
Hiç birimiz hepimiz kadar akıllı değiliz." ve projeye Akdenizli heyecanı ile başlayıp İskandinav/Alman akılcılığı ile devam etmekten geçiyor.
Heyecanlı, aynı zamanda yaratıcı ama pragmatik olmak, ayrıntılarda boğulmamak hedef olmalı. İlle birileri koşacak ama birilerinin de gerektiğinde frene basması gerekecek.
Adım adım gidersek eminim sağlam temelli bir başlangıçla yeşerecek tohumları atabiliriz.
HeyamolaHey donatanları böylesi bir projeyi layığı ile hayata geçirecek birikim ve açık ufka sahip.
Önerim; Önce fikri alt yapısını oluşturduğumuz bir hedef koymak.
- forumda bu konu ile ilgili yeni bir başlık açıp öncelikle fikren, bedenen, malen destek verecekleri toplamak.
- Sonra önerilen modelleri yine forumda bir anket ile oylamak.
- Paralel olarak, önerisi olanları teşvik etmek ve önerilerinin argümanlarını dinlemek.
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.